Nauči kako da režiraš umetnost

Umetnički projekat je kompleksna celina – na njemu najčešće radi velika grupa stručnjaka, a njima neko treba da upravlja i rukovodi. Ako želite da naučite da režirate umetnost, da budete na čelu ekipe koja stvara projekte budućnosti ili da se bavite koncept artom, onda su master studije art direkcije i koncept arta pravo mesto za vas.

Naučite da pomerate granice umetnosti, da kreirate projekte koji će ostati upamćeni, u svom stvaralaštvu idite u korak sa vremenom i koristite najmodernije tehnologije u svom stvaralaštvu.

Šta je art direkcija?

Art direkcija je ukratko put od ideje do njene prezentacije. Uspešan art direktor je sposoban da nadgleda ceo proces nastanka vizuelnog rešenja, kombinujući tradicionalne i moderne tehnologije da bi na najbolji način predstavio određeni projekat.

Art direkcija je upravo to – režiranje umetnosti. Naučićete kako da obezbedite da slike koje kreirate budu lepe, da imaju smisla i ocrtavaju ideju koncepta koliko god je to moguće. Ideja može da dođe od bilo koga u timu, ali posao art direktora je da je vizuelizuje i podigne na viši nivo.

Šta je koncept art?

Prema definiciji, konceptualni dizajn je forma ilustracije čiji glavni cilj je prenošenje vizuelne prezentacije dizajna, ideje i raspoloženja u formu koja će se koristiti u filmovima, video-igricama, stripovima pre nego što nastane finalni projekat.

Koncept art je samo jedan, ali glavni korak art direkcije. On je praktično glavna karika u kreiranju vizuelnog imidža.

Cenjeni i međunarodno priznati Adobe i Autodesk sertifikati

Školovanje na FSU za studente znači savremeni koncept nastave. Program je koncipiran tako da ide u korak sa razvojem modernog društva. Studenti tokom nastave i rada na projektima koriste najsavremenije moderne tehnologije, koje su im neprestano na raspolaganju, i to potpuno besplatno.

Sa znanjem koje su stekli na fakultetu, po završetku studija moći će da polažu za međunarodno priznate Autodesk i Adobe sertifikate, jer će tokom školovanja steći znanje koje je neophodno za rad u Autodesk programima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softveru povećaće im produktivnost i dati mogućnost da prošire svoju delatnost.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati priznati su svuda u svetu i omogućavaju lakše pronalaženje posla kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

 

Autodesk sertifikacija

  • AutoCAD Certified User/Professional,
  • Autodesk 3ds Max Certified User/Professional.

Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)

  • Visual Communication (Adobe Photoshop),
  • Web Authoring (Adobe Dreamweaver),
  • Video Communication (Adobe Premiere),
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator),
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign).

 

Koji su ciljevi ovog programa?

Ciljevi ovog smera master studija su dvostruki: pre svega, da se obrazuju osobe koje su u mogućnosti da formiraju koncepte i sprovode ih u delo, a potom da vode računa o celokupnom vizuelnom identitetu nekog medija.

Ovo se odvija na dva nivoa – kroz obrazovanje budućih rukovodilaca, tj. art direktora, koji su u mogućnosti da formiraju nove koncepte, prezentuju ih i vode do krajnje realizacije kroz sve potrebne faze u okviru većih timova potrebnih za njihovu izvedbu.

Drugi nivo je obrazovanje koncept artista, umetnika koji su u mogućnosti da objedine različite pristupe i sfere vizuelnog identiteta jednog medija (filma, serije, video-igrice) i da ih inkorporiraju u sveobuhvatan konačni proizvod.

Ko može da upiše master studije art direkcije i koncept arta?

Master akademske studije dizajna pripadaju polju umetnosti, odnosno oblasti primenjene umetnosti i dizajna. Smer Art direkcija i koncept art su deo master studija dizajna, koje traju dve godine, odnosno četiri semestra, i nose ukupno 120 ESPB. Svaki semestar obuhvata 15 nedelja aktivne nastave.

Smer Art direkcija i koncept art mogu upisati kandidati koji su stekli zvanje dizajnera, to jest završili osnovne akademske studije dizajna ili druge srodne oblasti. Po završetku studija, studenti stiču zvanje master dizajnera.

Gde sve možete da radite kao art direktor?

Školovani art direktori se veoma visoko kotiraju na tržištu rada. Moći ćete da birate branšu kroz koju želite da ostavrite sav kreativni potencijal, kao i da radite na njenom vizuelnom imidžu.

Art direktori posao pronalaze u kreativnim timovima advertajzing agencija, u dizajn studijima, filmskoj ili TV industriji, muzičkoj industriji, izdavaštvu i u bilo kojim drugim kompanijama koje imaju potrebu za osmišljavanjem korporativnog identiteta.

Pronađi svoje mesto na umetničkoj sceni dizajniranja.

FSU logo Junski upisni rok je počeo
Prijavi se i postani deo klase 2018/19 »