DIZAJN ENTERIJERA

Pretvorite prostor u svoju kreaciju

Dizajneri enterijera rade jedan od najkreativnijih poslova, koji je uz to i izuzetno dobro plaćen. Oni oblikuju privatne i javne prostore i uređuju mesta na kojima ljudi provode vreme.

Pored toga što se bave oblikovanjem prostora, oni određuju i atmosferu koju boje, forme, svetlost i predmeti stvaraju svojim prisustvom.

Slajfnasta DI (2)

Zbog toga se studije na modulu Dizajna enterijera sastoje iz proučavanja unutrašnje arhitekture, funkcionalnosti i poetike, opremanja različitih prostorija i kreiranja nameštaja.

Prijavi se »

Kome je namenjen modul Dizajn enterijera?

Ukoliko imate oko za detalje, volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale, zanima vas scenografija i dizajn nameštaja i tekstila, školovanje na modulu Dizajn enterijera je najbolji izbor za vas.

Na ovom odseku možete usmeriti svoja interesovanja i na scenografiju i obezbediti karijeru u pozorištu, kao i na filmu.

Takođe, imate mogućnost da se bavite dizajnom nameštaja i drugih objekata i na taj način spojite sva svoja interesovanja u jedinstvenu celinu.

Adobe i Autodesk sertifikati

Dizajnerima enterijera je neophodno znanje u Autodesk softverima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softverima povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Zbog toga na Fakultetu savremenih umetnosti dizajneri dobijaju sveobuhvatno digitalno obrazovanje, koje im omogućava da polažu ispite za Autodesk i Adobe setifikaciju. A ovim vrednim sertifikatima dokazaćete svoje znanje budućim poslodavcima i pronaći posao kakav želite.

Autodesk sertifikacija
  • AutoCAD Certified User/Professional
  • Autodesk 3ds Max Certified User/Professional
Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)
  • Visual Communication (Adobe Photoshop)
  • Web Authoring (Adobe Dreamweaver)
  • Video Communication (Adobe Premiere)
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)

Kako izgleda nastava?

Osnovni predmeti koje ćete istraživati na ovom smeru su oblikovanje, arhitektoničnost i upotreba materijala, a akcenat se stavlja na intenzivnu praktičnu primenu stručnih znanja iz domena industrije, materijala i zanatstva.

Uporedo sa tim, učićete kako da vodite računa o novim zahtevima društva koje se menja i da budete u toku sa trendovima i težnjama savremenog dizajna.

Ovakve studije stvaraju dizajnere koji su u stanju da upravljaju kompletnim dizajnerskim procesom dajući mu svoj lični pečat.

planiprogramPLAN I PROGRAM ZA MODUL DIZAJN ENTERIJERA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU.

 

Praktičan rad koji vodi ka uspehu

Kako biste stekli praktična znanja i pripremili se na realne situacije, zadatke i projekte, na Fakultetu savremenih umetnosti vam je obezbeđena praksa u odnosu na vaša interesovanja.

Pored projekata na kojima ćete raditi sa svojim profesorima, imate priliku da sarađujete i sa svojim kolegama sa drugih odseka – da radite na secenografiji predstava studenata glume koje se izvode na najistaknutijim scenama u zemlji, ili da učestvujete u postavkama izložbi na kojima ćete pored kolega sa odseka Likovnih umetnosti i Grafičkog dizajna i sami izlagati svoje radove.

Uz to, imaćete pristup studiju i svoj profesionalnoj opremi eduTV-a, gde ćete moći da se bavite uređivanjem filmske i televizijske scenografije.

Šta dalje?

Nakon školovanja na modulu Dizajn enterijera Fakulteta savremenih umetnosti otvorena su vam sva vrata. Možete se baviti dizajniranjem prostora samostalno ili se zaposliti u nekoj od prestižnih kompanija i biroa koji se bave uređivanjem prostora. Takođe, možete odlučiti da usmerite svoju karijeru ka dizajnu kostima, nameštaja, tekstila, scenografije, i bilo kojoj drugoj vrsti dizajna, jer su znanja koja ćete steći multidisciplinarna.

Prijavi se »