Akademija lepih umetnosti i multimedija

Studentski portal »

Pozivamo vas na Dane lepih umetnosti i multimedija, koji se održavaju od 27. do 30. marta u Domu kulture Studentski grad. Na manifestaciji, koju su pripremili studenti i profesori Akademije lepih umetnosti i multimedija, prisustvovaćete otvaranju pozorišta „Portal” studenata ALUM-a, a očekuju vas i predstave vaših kolega, proslavljeni umetnici, izložba i panel diskusija.

Svi studenti ALUM-a mogu posetiti Dane lepih umetnosti i multimedija potpuno besplatno.

Interaktivan program za ljubitelje umetnosti

Svečano otvaranje pozorišta „Portal” nove scene studenata ALUM-a će u ponedeljak, 27. marta, u 20h, označiti početak Dana lepih umetnosti i multimedija. Tom prilikom moći ćete da pogledate predstavu „Biti il’ ne biti”, u izvođenju vaših kolega, diplomaca iz klase profesora Božidara Đurovića.

DLUM_740

Tokom manifestacije moći ćete da učestvujete i u panel diskusiji na temu „Sudbina glumca u savremenom dobu” sa istaknutim ličnostima iz sveta umetnosti, a koju će moderirati profesor ALUM-a, glumac Branislav Lečić. Nešto kasnije tog dana možete da pogledate i predstavu „Viza”, u realizaciji studenata iz klase profesorke Vide Ognjenović.

Imaćete priliku da vidite i kolažni program „A šta sve glumac mora da zna?”, u okviru koga će studenti ALUM-a pokazati svoje glumačke veštine iz svih pet stručnih predmeta, kao i izložbu odabranih radova studenata Departmana vizuelnih umetnosti, čija će postavka trajati do subote, 1. aprila.

Kompletan program i satnicu Dana lepih umetnosti i multimedija možete videti OVDE.

Susret priznatih i perspektivnih stvaralaca

Tokom manifestacije imaćete priliku i da razmenite mišljenja sa kolegama, studentima ALUM-a, kao i sa profesorima ALUM-a, cenjenim umetnicima domaće pozorišne, filmske, produkcijske, slikarske i dizajnerske scene, među kojima su reditelji Božidar Đurović i Vida Ognjenović, glumci Branislav Lečić, Ivan Bosiljčić, Hadži Nenad Maričić, ali i mnogim drugim posetiocima, renomiranim ličnostima iz sveta umetnosti.

Celokupna organizacija Dana lepih umetnosti i multimedija zasluga je studenata Menadžmenta umetničke produkcije i medija i njihove saradnje sa kolegama i profesorima ALUM-a. Ovakav angažman studenata ima za cilj sticanje praktičnih veština i iskustva u realizaciji umetničkih događaja, te predstavlja odličnu stručnu praksu za buduće multimedijalne producente.

Vidimo se na Danima lepih umetnosti i multimedija da zajedno uživamo u programu koji su pripremili studenti i profesori ALUM-a!