Visual arts

pushing the visual arts education envelope. regionwide

Develop your talent for visual arts! You can take up painting, sculpting, engraving, as well as photography, street art, conceptual art, performance and body art, illustration and comics, applied arts, design and any other art realm that suits your sensibilities.

Saznajte više

Dramske
umetnosti

vrhunsko obrazovanje za buduće glumce

Za glumu je potreban poseban dar koji te izdvaja od drugih i čini te jedinstvenim. Zbog toga je ovo profesija o kojoj mnogi sanjaju, a samo najbolji imaju čast da u njoj postignu uspeh. Ako imate ovaj izuzetan dar, želju za učenjem i ambiciju da postanete važna ličnost na umetničkoj sceni, FSU je pravo mesto za vas.

Saznajte više

Grafički
dizajn

da talenat postane plaćeno zanimanje

Ukoliko želite da oblikujete vizuelne identitete brendova, bavite se formom, bojom, tipografijom, prelomom teksta i pripremom za štampu, najbolji način da usmerite svoj talenat je da upišete modul Grafički dizajn.

Saznajte više

Dizajn
enterijera

pretvorite prostor u svoju kreaciju

Imate oko za detalje, volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale? Zanima vas scenografija i dizajn nameštaja i tekstila? Školovanje na odseku Dizajn enterijera je najbolji izbor za vas. Usmerićete svoja interesovanja i na scenografiju i obezbediti karijeru u pozorištu i filmu.

Saznajte više

Modni
dizajn

Stvarajte moderne odevne i scenske kreacije

Bilo da žele da kreiraju garderobu za široki auditorijum ili da se bave scenskim kostimom za pozotište i film, odsek Dizajn kostima će izabrati kreativni ljudi koji žele da se njihova ideja vidi i da se realizuje u duhu modernog vremena. Studijski program Dizajn kostima insistira na kreativnom pristupu i stvaranju i realizaciji odeće u najširem smislu, te se studenti podstiču da grade sopstveni autorski profil.

Saznajte više

Menadžment umetničke produkcije i medija

postanite producenti modernog doba

Naučićete kako da razumete i analizirate umetnost, ali i da upotrebite svoju kreativnost. Imaćete priliku da savladate veštine koje su vam potrebne u svim fazama kreiranja umetničkog dela i njegovog plasmana. Postajete kompletni vizuelni, filmski, scenski umetnici i multimedijalno-dramski delatnici.

Saznajte više

Muzička
produkcija

Kreirajte savremenu muzičku scenu

Obožavate muziku i imate talenat za nju? Smer Muzička produkcija pomaže vam da kreirate savremenu muzičku scenu. Postaćete kompetentni za samostalno delovanje u produkciji muzičkih ali i drugih audio-formata. Naučićete kako da upotrebljavate zvuk u audio-vizuelnim delima, ali i medijima, kao i da samostalno prepoznajete, kreirate i plasirate muzičke sadržaje.

Saznajte više

Kreativne
komunikacije

Kreiraj sadržaj za nove medije

U današnje vreme potreba za relevantnim sadržajem postaje neophodnost. Današnji kreatori medijskog prostora su multimedijalni stručnjaci sposobni da formiraju i plasiraju pisane, video, muzičke i druge sadržaje. Program kreativnih komunikacija obučava vas da budete podjednako uspešni u oblasti medija, marketinga i PR-a, jednom rečju multimedijalni stručnjak za komunikaciju.

Saznajte više

Kreativni
biznis

Neka vaš posao dobije svoju umetničku stranu

Imate dobru ideju za start-up, ali želite da vaš mali biznis bude drugačiji u moru sličnih? Kreativnost je postala jedan od najvažnijih parametara koji neki brend ili kompaniju čini prepoznatljivom i dominantnom na tržištu. Na programu Kreativni biznis naučićete kako da svoj posao pokrenete, održavate i razvijate na kreativan način koji će ostati zapažen i doneti dobru zaradu.

Saznajte više

The place where art and technology speak the same language

in step with current zeitgeist

Faculty of contemporary arts is among the first faculties of performing and applied arts in these parts. We are in step with the spirit of our time and cutting-edge technologies are integral to our curriculum. Almost two decades of dedication and a number of successful, recognized artists who were our students testify to our success.

If you want to create art of the future, make a difference and leave a Mark, Faculty of Contemporary Arts is the right place to start the journey of your future life in arts.

Saznajte više

Is FCA the right art school for you?

Take 5 minutes to do the test

To check whether Faculty of Contemporary Arts fully matches your vision of the ideal art school, we have prepared this 5-minute test to help you make the most important decision of your career.

Take 5 minutes of your time and learn:

  • Will FCA give me the art education that I want?
  • What is it that a true art faculty should provide?
  • Is FCA the right choice for me?
Započni test

What do you get?

there are many reasons to enroll
at faculty of contemporary arts

APLAUZI VEĆ TOKOM STUDIJA

Uspešno realizujemo veliki broj projekata, kroz koje se studenti predstavljaju publici već tokom školovanja.

+

TEHNOLOGIJA U NASTAVI

Studenti FSU-a uče u najsavremenijem okruženju, a u nastavi koriste najnoviju tehnologiju koja im u učenje čini bržim i zanimljivijim.

+

ZA UMETNIKE 21. VEKA

Savremeni umetnik spaja digitalno i analogno, bavi se programiranjem, animacijom, VR umetnošću i 3D printom. Takvi su studenti FSU-a.

+

PREDANOST PROFESORA

Pored ugledne umetničke karijere i bogatog iskustva, profesore FSU-a odlikuju izuzetna posvećenost i dostupnost studentima.

+

ONLINE PODRŠKA UČENJU

Na platformi za podršku učenju studenti dopunjuju znaje online, kroz multimedijalne materijale, testove i komunikaciju sa profesorima.

+

PRAKSA NA eduTV-U

Studenti imaju priliku da, kroz praksu  na obrazovnovnoj televiziji, prilagođenu svom odseku, steknu napredna praktična znanja.

+

7 važnih stvari

koje svaki budući umetnik treba da zna
ako želi da bude uspešan:

Izveštaj u PDF formatu o aktuelnim težnjama u oblasti edukacije budućih umetnika možete preuzeti potpuno besplatno.

Preuzmite informator

Saznaćete sve o upisu, programima i posebnim pogodnostima za studente Fakulteta savremenih umetnosti.. Samo unesite svoj mejl i ime.

E-mail:

Preferred Format:

Ime:

Postani i ti deo generacije 2019/20.

Predupis u novu generaciju je počeo. Iskoristi poseban popust
koji važi za sve studijske programe.

 

Prijavite se »

FSU logo Predupisni rok je počeo.
Prijavi se i postani deo klase 2019/20. »