Pretvorite prostor u svoju kreaciju

Dizajneri enterijera rade jedan od najkreativnijih poslova, koji je uz to i izuzetno dobro plaćen. Oni oblikuju privatne i javne prostore i uređuju mesta na kojima ljudi provode vreme.

Pored toga što se bave oblikovanjem prostora, oni određuju i njegovu atmosferu adekvatnom upotrebom određenih formi, boje, svetlosti, materijala…

Kome je namenjen odsek Dizajn enterijera?

Ukoliko imate oko za detalje, volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale, zanima vas scenografija i dizajn nameštaja ili tekstila, školovanje na modulu Dizajn enterijera je najbolji izbor za vas.

Na ovom odseku možete usmeriti svoja interesovanja i na scenografiju i obezbediti karijeru u pozorištu, kao i na filmu.

Takođe, imaćete mogućnost da se bavite dizajnom nameštaja ili rasvete i na taj način sva svoja interesovanja spojite u jedinstvenu celinu.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničeni broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Na prijemnom ispitu kandidat3 časa radi zadatak za rad u oblasti enterijera iz Razumevanja prostora (perspektiva, proporcionalni odnosi). Obavezno je podnošenje mape sa radovima.

Trajanje: 1 dan, 3 školska časa

Vesna Pejović
Vesna
Pejović
Mihailo Lujak
Mihailo
Lujak
Aleksandar Kušić
Aleksandar
Kušić
djordje_mandrapa
Đorđe
Mandrapa
Ana-Marija Kovenz Vujić
Ana-Marija
Kovenz Vujić
Goran Petrović
Goran
Petrović
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Zoran Jedrejčić
Zoran
Jedrejčić
Angelina Milosavljević
Angelina
Milosavljević
Jelena Stepanov
Jelena
Stepanov
Irena Žabić
Irena
Žabić
Jasmina Vuksanović
Jasmina
Vuksanović
Kristinka Selaković
Kristinka
Selaković
Danijela Vasilijević
Danijela
Vasilijević
Irina Tomić
Irina
Tomić
Uroš Dojčinović
Uroš
Dojčinović
Žana Bojović
Žana
Bojović

Osnovni predmeti koje ćete istraživati na ovom smeru su oblikovanje, arhitektoničnost i upotreba materijala, a akcenat se stavlja na intenzivnu praktičnu primenu stručnih znanja iz domena industrije, materijala i zanatstva.

Uporedo sa tim, učićete kako da vodite računa o novim zahtevima društva koje se menja i da budete u toku sa trendovima i težnjama savremenog dizajna.

Ovakve studije stvaraju dizajnere koji su u stanju da upravljaju kompletnim dizajnerskim procesom dajući mu svoj lični pečat.

Adobe i Autodesk sertifikati

Dizajnerima enterijera je neophodno znanje u Autodesk softverima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softverima povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Zbog toga na Fakultetu savremenih umetnosti dizajneri dobijaju sveobuhvatno digitalno obrazovanje, koje im omogućava da polažu ispite za Autodesk i Adobe setifikaciju. A ovim vrednim sertifikatima dokazaćete svoje znanje budućim poslodavcima i pronaći posao kakav želite.

Autodesk sertifikacija
  • AutoCAD Certified User / Professional
  • AutoCAD Certified User / Professional
Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)
  • Visual Communication (Adobe Photoshop)
  • Web Authoring (Adobe Dreamweaver)
  • Video Communication (Adobe Premiere)
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)

Praktičan rad koji vodi ka uspehu

Kako biste stekli praktična znanja i pripremili se za realne situacije, zadatke i projekte, na Fakultetu savremenih umetnosti vam je omogućena praksa u skladu sa vašim interesovanjima.

Pored projekata na kojima ćete raditi sa svojim profesorima, imate priliku da sarađujete i sa svojim kolegama sa drugih odseka – da radite na secenografijama predstava studenata glume koje se izvode na najistaknutijim scenama u zemlji, ili da učestvujete u postavkama izložbi na kojima ćete pored kolega sa odseka Likovnih umetnosti i Grafičkog dizajna i sami izlagati svoje radove.

Uz to, imaćete pristup studiju i svoj profesionalnoj opremi eduTV-a, gde ćete moći da se bavite uređivanjem filmske i televizijske scenografije.

Šta dalje?

Nakon školovanja na modulu Dizajn enterijera Fakulteta savremenih umetnosti otvorena su vam sva vrata. Možete se baviti dizajniranjem prostora samostalno ili se zaposliti u nekoj od prestižnih kompanija i biroa koji se bave uređivanjem enterijera.

Takođe, možete odlučiti da svoju karijeru usmerite ka dizajniranju rasvete, nameštaja ili scenografiji, budući da su znanja koja ćete kod nas steći multidisciplinarna.

FSU logo Predupisni rok je počeo.
Prijavi se i postani deo klase 2019/20. »