Glumac Radivoje Bukvić gost studenata FSU

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti_ / 7. 11. 2017.

Posle kraće pauze nastavlja se ciklus „Gost FSU”. Srpski glumac Radivoje Bukvić gostovaće u petak, 10. novembra, u amfiteatru fakulteta i razgovarati sa studentima i posetiocima na Fakultetu savremenih umetnosti.

740x340 (5)

Od 17 časova biće prikazan peti deo čuvenog serijala „Umri muški”, film „Dobar dan da se umre muški”, u kojem Bukvić ima zapaženu ulogu, a od 18:30 studenti će moći da porazgovaraju sa glumcem i da mu postavljaju pitanja. Razgovor će, kao i do sada, moderirati profesor Božidar Đurović.

Razgovor o ulogama u inostranstvu i saradnji sa velikim filmskim zvezdama

Radivoje Raša Bukvić dugi niz godina živi i radi u Parizu, a proslavio se ulogom negativca Alika Baranova u petom delu serijala „Umri muški”, pod nazivom „A Good Day to Die Hard”. U ovom ostvarenju sarađivao je sa legendarnim Brusom Vilisom.

On će studentima FSU, ali i svim ostalim posetiocima preneti dragocena iskustva o tome kako je to glumiti na jeziku koji nije maternji i koliko je teško izboriti se za ulogu u inostranoj filmskoj industriji.

Bogata karijera Bukvića garantuje zanimljive savete budućim glumcima

Glumac Radivoje Bukvić rođen je u Somboru 1979. godine. Svoj debi na filmu beleži ulogom u filmskom ostvarenju „011 Beograd”. Srpskoj publici poznat je iz serije „Stižu dolari”, nakon koje počinje karijeru u Francuskoj sa čuvenim filmom „Taken”. Glavna uloga u filmu „Coco Chanel & Igor Stravinsky” samo najavljuje uzlaznu putanju njegove inostrane karijere.

FSU logo Predupisni rok je počeo.
Prijavi se i postani deo klase 2019/20. »