SARADNJA SA FAKULTETOM ZA DIZAJN IZ SLOVENIJE

Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu potpisao je Memorandum o razumevanju i Ugovor o Erasmus+ saradnji sa Fakultetom za dizajn iz Trzina iz Slovenije.

Reč je o značajnim interinstitucionalnim ugovorima kojima je dogovoreno uspostavljanje studentske i profesorske mobilnosti između dve visokoškolske ustanove, ali i otvoren prostor za dalje unapređenje partnerskih odnosa i razvijanje zajedničkih umetničkih i naučnih projekata.

Potpisivanje ugovora deo je šireg rada Fakulteta savremenih umetnosti na kontinuiranom unapređivanju saradnje i uspostavljanju partnerskih odnosa sa drugim visokoškolskim ustanovama i ustanovama kulture.

Akreditovan naučnoistraživački rad na Fakultetu savremenih umetnosti

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu dobio je akreditaciju za obavljanje naučnoistraživačke delatnosti.

Ovom odlukom Fakultet savremenih umetnosti pridružuje se registrovanim naučnoistraživačkim ustanovama u zemlji, stičući pravo rukovođenja naučnoistraživačkim projektima kako na nacionalnom nivou – kada je reč o projektima finansiranim od strane nadležnog ministarstva – tako i na međunarodnom. Akreditacija naučnoistraživačkog rada potvrda je pokazanih visokih naučnih kompetencija, ali i pokazatelj opredeljenosti Fakulteta da podrži razvoj naučnoistraživačkog rada kod nas, pored već potvrđenih rezultata u oblasti razvoja umetnosti i obrazovanja mladih na ovom polju.

Poveži se zbog kreativnosti

Umetnički i tehnološki rezidencijalni program Poveži se zbog kreativnosti povezaće umetnike iz Turske, Velike Britanije, Grčke i Srbije kako bi izgradili mostove među društvima i unapredili uzajamno razumevanje. Umetnici će biti pozvani da preispitaju nadanja i strahove koji su izazvani rapidnim promenama radnog i životnog okruženja u savremenom društvu, te da postave pitanje uloge mrežne kulture u razvijanju kohezije, suočavanju sa promenama i prevazilaženju nesigurnosti.

Rezidencijalni program će širom Evrope inicirati podizanje svesti o značaju uživljavanja i digitalnih tehnologija u umetnosti, jačajući sposobnost učesnika da osmisle i sarađuju na međunarodnim projektima. Jedan od ciljeva rezidencijalnog programa je i usredsređivanje na interkulturalno kolaborativno iskustvo.

Više informacija o konkursu možete pronaći OVDE

FSU logo Predupisni rok je u toku.
Prijavi se i postani deo klase 2020/21. »