Dejan Ćirjaković

Džez muzičar iz „Državnog posla”

Dejan Ćirjaković diplomirao je na Fakultetu savremenih umetnosti. U krvi ovog momka iz Novog Sada je džez muzika, on je i osnovao svoj bend, ali je široj javnosti mnogo poznatiji kao glumac.

Proslavila ga je uloga Boškića u sada već čuvenom TV serijalu „Državni posao”, koji radi sa svojim kolegama Dimitrijem Banjcem i Nikolom Škorićem. Učestvovao je u još nekoliko televizijskih projekata i šou-programa, kao što su „Noćna smena”, „Velika Srbija”, „Srbi u Svemiru”.

Osim TV poslovima i glumom, Ćirković se bavi i muzikom. Zapravo, on je profesionalni muzičar. Bubnjar je novosadskog benda Tripcycle, koji je 2008. godine nastupio u takmičarskom delu prvog Demofesta i osvojio treće mesto. Na poslednjem, devetom, Demofestu našao se i u ulozi jednog od članova žirija.

Bojan Marović

Pevačka zvezda sa nagradama sa muzičkih festivala

Sjajni i talentovani momak iz Crne Gore Bojan Marović svoj pevački talenat brusio je u srednjoj muzičkoj školi, kao i na Fakultetu savremenih umetnosti gde je diplomirao na odseku za violončelo. Završio je i Muzičku akademiju na Cetinju.  

Nekada je bio dečko koji obećava, a danas je već poznati pevač sa nagradama i priznanjima sa brojnih festivala. Za Bojana Marovića prvi put se čulo kada je na festivalu Sunčane skale 2002. godine osvojio prvo mesto na Večeri novih zvezda, a već sledeće godine bio je pobednik ovog festivala sa pesmom „Tebi je lako”, koja je postala veliki hit.

Posle pobede u Herceg Novom, pobedio je i na Ohrid Festu dva puta (2004, 2007), a izdao je i još nekoliko muzičkih albuma.

Jovana Stević

Zvezda serija ``Montevideo, bog te video`` i ``Senke nad Balkanom``

Jovana Stević glumu je upisala tek u 31. godini, ali to je nije sprečilo da postane poznato lice sa TV ekrana. Publika je prepoznaje po ulogama u serijama “Montevideo, bog te video” i “Senke nad Balkanom”.

Glumu na FSU u klasi prof. Vide Ognjenović, upisala je kada su joj mnogi govorili da je to neracionalna odluka. Međutim, ispostavilo se da je to bio pravi izbor. Bavila se i voditeljskim i novinarskim poslom, a pronašla se i u umetničkoj produkciji. Diplomirala je i menadžment masovnih medija.

Priliku da budeo deo velikog projekta, “Montevideo, bog te video” iskoristila je na najbolji mogući način, a posle odličnih kritika odlučila je da upiše studije glume. Jedan je od osnivača festivala srpko-japanskog filma.

–  Nikada nije kasno da verujete u sebe. Glumu na ALUM-u u klasi prof. Vide Ognjenović, upisala sam u 31. godini, kada su mi mnogi govorili da je to neracionalna odluka. Međutim, ispostavilo se da je to za mene bio potreban i ispravan izbor – rekla je Jovana Stević.

Božidar Zuber

Glumac velikog potencijala

Poznati pozorišni i filmski glumac iz Podgorice Božidar Zuber diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2007. godine. Završio je studije dramskih umetnosti u klasi profesora Nebojše Bradića.

Uloge je dobijao još tokom studija, a njegova karijera išla je samo uzlaznom putanjom. Član je Gradskog pozorišta u Podgorici od 2015. godine, a podjednako dobro se snalazi i u teatru i na filmskom platnu.

Znanja i veštine koje je stekao tokom studija iskoristio je da što bolje iznese velike uloge koje je dobijao. U Gradskom pozorištu u Podgorici igrao je u predstavama „Lukrecija iliti Ždero” (Antonio Mlečić), „Filomena Marturano” (Rikardo), „Čarobnjak iz Oza” (Lav), „Mačor u čizmama” (General Le Bre), „Čuvari tvog poštenja”, „Mi djeca sa stanice Zoo” (Muškarac 2). U Jugoslovenskom dramskom pozorištu nastupio je u predstavi „Sumnjivo lice”, dok je u Narodom pozorištu bio deo izvedbe „Pokondirena tikva”.

Podjednako uspešno predstavio se i publici ispred bioskopskog platna i malih ekrana ulogama u serijama „Montevideo, Bog te video”, „Budva na pjenu od mora” i filmovima „Atomski zdesna”, „Pare ili život”, „Dvije povratne Titograd–Podgorica” i „Gorčilo”.

Tatjana Ostojić

Belgrade Fashion Week je njena pozornica

Kostimografkinja Tatjana Ostojić diplomirala je na Fakultetu savremenih umetnosti, na odseku Dizajn kostima. Svoje kreacije pokazala je na nekoliko domaćih i stranih revija, a kao kostimograf angažovana je na različitim projektima, među kojima su reklame za brojne uspešne kompanije, kao što je Telenor.

Još za vreme školovanja Tatjana je imala priliku da zadivi publiku svojim nesvakidašnjim i smelim idejama. Sa diplomskom kolekcijom debitovala je na Belgrade Fashion Weeku 2014. godine, a istu kolekciju nekoliko meseci kasnije prikazuje i prodaje u Beču na sajmu mode „MODEPLAST”.

Belgrade Fashion Week je nastavio da bude Tatjanina pozornica za kreacije, gde 2015. godine predstavlja kolekciju „Electric blue sky”. Naredne godine na najpoznatijoj modnoj smotri prestonice osvaja nagrade „B future najbolji mladi dizajner” i „Textil najbolji mladi dizajner”, i dobija samostalnu reviju.

Tatjanu karakteriše bogat unutrašnji svet mašte koji, inspirisana modom, predstavlja kroz ekstravagantne komade odeće. Od početka svog rada koristi uglavnom kožu. U poslednjoj kolekciji, „NO SIGNAL”, menja paletu boja i prelazi na vedre i pastelne boje. Neke od Tatjaninih kostima možete pogledati u galeriji na ovom linku.

Dušica Bijelić

Sopran čiji talenat je impresionirao svet

Sopran Dušica Bijelić svoju uspešnu karijeru započela je još tokom studija pevanja na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi Ljudmile Gross Popović. Nakon toga, Dušica je svoje profesionalno usavršavanje nastavila na University of Music u Beču, gde se izborila za stipendiju na čuvenom „Opera Studio of Santa Cecilia” u Rimu.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Dušica je višestruko nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Njena najpriznatija dostignuća su: pobeda na „Career Bridges” takmičenju u Njujorku, nagrada publike na „Wildbad Rossini Festival” i prvo mesto na internacionalnom takmičenju „Nikola Cvejić”.

Dušica je do sada pevala na koncertima i operama u Španiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Italiji, Japanu i mnogim drugim zemljama širom sveta.

Marija Joković

Studentkinja solo pevanja koja nastupa širom sveta

Marija Joković studirala je solo pevanje na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi profesorke Ljudmile Gross Popović. Nakon uspešno završenih studija na Fakultetu savremenih umetnosti odlazi u Beč gde uspešno završava postdiplomske i magistarske studije u klasi prof. Gabrijele Lehner. Prve operske nastupe zabeležila je kao član Operskog studija pri Narodnom pozorištu u Beogradu.

Tokom karijere nastupala je i na letnjem belcanto festivalu „Rossini in Wildbad” u Nemačkoj, u zamku Weikersheim, kao i na festivalu „Mecklenburg – Vorpommern”. Poslednjih nekoliko godina intenzivno nastupa u teatru bečkog dvorca Schönbrunn.

Ostvarila je brojne velike uspehe na sledećim internacionalnim takmičenjima: pobednica internacionalnog operskog takmičenja „Kammeroper Schloss Rheinsberg” 2012, pobednica operskog takmičenja „Junge Oper Schloss Weikersheim” 2011. u Nemačkoj, i finalistkinja na internacionalnom takmičenju „Schlossoper Haldenstein” 2009. u Švajcarskoj.

Lazar Stojković

Osnivač 3 uspešne evropske kompanije

Lazar Stojković je uspešan UI i UX dizajner sa preko 8 godina iskustva u projektovanju digitalnih proizvoda za različite potrebe tržišta. Znanje koje je stekao na Fakultetu savremenih umetnosti Lazar je iskoristio za dizajniranje interaktivnih prototipova, i kreiranje UI za web i mobilne aplikacije, kao i pisanje kodova spremnih za prijavu u programskim jezicima HTML, CSS i JavaScript.

Zahvaljujući studijama na Fakultetu savremenih umetnosti, Lazar Stojković osnovao je čak tri kompanije u Evropi, a trenutno radi na start up projektu u San Francisku.

Jelena i Pavle Zafirović

Dizajneri enterijera iza kojih stoji preko 100 uspešnih projekata

Jelena i Pavle Zafirović diplomirali su na Fakultetu savremenih umetnosti, na odseku za dizajn enterijera i nameštaja u kući. Svoje znanje stekli su u klasi vodećih gradskih arhitekata i dizajnera koji su preneli sve preko potrebne veštine za ostvarivanje uspešne karijere. Jelena i Pavle danas vode arhitektonski studio ARHARC, specijalizovan za dizajn enterijera i izvođenje građevinskih radova.

O uspehu studenata FSU svedoči preko stotinu završenih projekata, učestvovanje na brojnim stručnim izložbama, kao i saradnja sa mnogim vodećim časopisima iz oblasti arhitekture i dizajna u kojima su objavljivani njihovi radovi.

Marko Hinić

Znanja sa Fakulteta savremenih umetnosti obezbedila su mi uspešnu karijeru

Karijeru uspešnog arhitekte i iskusnog dizanera Marko Hinić počeo je da gradi odmah nakon završenih studija na Fakultetu savremenih umetnosti.

Znanja koja je stekao na FSU obezbedila su mu priliku za uspešnu saradnju sa kompanijama Design studio, Kinnarps office Design, Casa office mobili, Zippro com, Dokmanović i mnogim drugim…

Studije na Fakultetu savremenih umetnosti kvalifikovale su Marka kao stručnjaka za dizajn enterijera, dizajn nameštaja i grafički dizajn, i omogućile mu da danas sa puno uspeha radi u SAD.

Damjan Stanković

Dobitnik značajne međunarodne nagrade za konceptualni dizajn

Damjan Stanković diplomirao je grafički dizajn na Fakultetu savremenih umetnosti, i od tada je započela njegova uspešna karijera.

Spoj kreativnog talenta sa interesovanjem za mehaniku Damjan je iskoristio za dizajniranje svog najpopularnijeg proizvoda, jedinstvenog Rhei sata.

O znanjima i veštinama koje je stekao tokom studija na Fakultetu savremenih umetnosti najbolje svedoči podatak da je pobedio na čak 5 Red Dot takmičenja u dizajnu, i da iza sebe ima preko 10 godina uspešnog radnog iskustva u oblasti za koju se školovao.

Andrija Kuzmanović

Filmska zvezda u usponu

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Andrija Kuzmanović diplomirao je glumu na Fakultetu savremenih umetnosti.

U dosadašnjoj karijeri nekadašnji student Fakulteta savremenih umetnosti sa uspehom je nastupao u brojnim pozorišnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima.

Veliku popularnost Andrija je stekao ulogom Milovana Jakšića Jakše u filmovima „Montevideo, Bog te video” i „Montevideo, vidimo se”.

Ivana Ivković

Uspešna karijera u Njujorku

Ivana Ivković završila je Fakultet savremenih umetnosti na odseku Menadžment masovnih medija i novinarstvo.

Znanja koja je stekla studirajući na Fakultetu savremenih umetnosti donela su joj sjajne poslovne prilike već tokom studija, kao i mogućnost putovanja. Ivana danas živi svoj san u Njuorku.

Pored toga što radi za njujoršku nedelju mode (NY Fashion Week), često kao freelancer učestvuje na različitim projektima internacionalnih izdanja magazina poput Vogue Mexico, Vogue China, D’Scene. Saznajte više o njenim uspesima na ovom linku.

FSU logo Junski upisni rok je počeo
Prijavi se i postani deo klase 2018/19 »