Akademija lepih umetnosti i multimedija

Studentski portal »

Naši uspešni studenti

Belgrade Fashion Week je njena pozornica

Tatjana Ostojić

Tatjana_OstojicKostimografkinja Tatjana Ostojić diplomirala je na Fakultetu savremenih umetnosti, na odseku Dizajn kostima. Svoje kreacije pokazala je na nekoliko domaćih i stranih revija, a kao kostimograf angažovana je na različitim projektima, među kojima su reklame za brojne uspešne kompanije, kao što je Telenor.

Još za vreme školovanja Tatjana je imala priliku da zadivi publiku svojim nesvakidašnjim i smelim idejama. Sa diplomskom kolekcijom debitovala je na Belgrade Fashion Weeku 2014. godine, a istu kolekciju nekoliko meseci kasnije prikazuje i prodaje u Beču na sajmu mode „MODEPLAST”.

Belgrade Fashion Week je nastavio da bude Tatjanina pozornica za kreacije, gde 2015. godine predstavlja kolekciju „Electric blue sky”. Naredne godine na najpoznatijoj modnoj smotri prestonice osvaja nagrade „B future najbolji mladi dizajner” i „Textil najbolji mladi dizajner”, i dobija samostalnu reviju.

Tatjanu karakteriše bogat unutrašnji svet mašte koji, inspirisana modom, predstavlja kroz ekstravagantne komade odeće. Od početka svog rada koristi uglavnom kožu. U poslednjoj kolekciji, „NO SIGNAL”, menja paletu boja i prelazi na vedre i pastelne boje. Neke od Tatjaninih kostima možete pogledati u galeriji na ovom linku.


Sopran čiji talenat je impresionirao svet

Dušica Bijelić

Sopran Dušica Bijelić svoju uspešnu karijeru započela je još tokom studija pevanja na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi Ljudmile Gross Popović. Nakon toga, Dušica je svoje profesionalno usavršavanje nastavila na University of Music u Beču, gde se izborila za stipendiju na čuvenom „Opera Studio of Santa Cecilia” u Rimu.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Dušica je višestruko nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Njena najpriznatija dostignuća su: pobeda na „Career Bridges” takmičenju u Njujorku, nagrada publike na „Wildbad Rossini Festival” i prvo mesto na internacionalnom takmičenju „Nikola Cvejić”.

Dušica je do sada pevala na koncertima i operama u Španiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Italiji, Japanu i mnogim drugim zemljama širom sveta.


Studentkinja solo pevanja koja nastupa širom sveta

Marija Joković

Marija JokovicMarija Joković studirala je solo pevanje na Fakultetu savremenih umetnosti u klasi profesorke Ljudmile Gross Popović. Nakon uspešno završenih studija na Fakultetu savremenih umetnosti odlazi u Beč gde uspešno završava postdiplomske i magistarske studije u klasi prof. Gabrijele Lehner. Prve operske nastupe zabeležila je kao član Operskog studija pri Narodnom pozorištu u Beogradu.

Tokom karijere nastupala je i na letnjem belcanto festivalu „Rossini in Wildbad” u Nemačkoj, u zamku Weikersheim, kao i na festivalu „Mecklenburg – Vorpommern”. Poslednjih nekoliko godina intenzivno nastupa u teatru bečkog dvorca Schönbrunn.

Ostvarila je brojne velike uspehe na sledećim internacionalnim takmičenjima: pobednica internacionalnog operskog takmičenja „Kammeroper Schloss Rheinsberg” 2012, pobednica operskog takmičenja „Junge Oper Schloss Weikersheim” 2011. u Nemačkoj, i finalistkinja na internacionalnom takmičenju „Schlossoper Haldenstein” 2009. u Švajcarskoj.


Osnivač 3 uspešne evropske kompanije

Lazar Stojković 

Lazar StojkovicLazar Stojković je uspešan UI i UX dizajner sa preko 8 godina iskustva u projektovanju digitalnih proizvoda za različite potrebe tržišta. Znanje koje je stekao na Fakultetu savremenih umetnosti Lazar je iskoristio za dizajniranje interaktivnih prototipova, i kreiranje UI za web i mobilne aplikacije, kao i pisanje kodova spremnih za prijavu u programskim jezicima HTML, CSS i JavaScript.

Zahvaljujući studijama na Fakultetu savremenih umetnosti, Lazar Stojković osnovao je čak tri kompanije u Evropi, a trenutno radi na start up projektu u San Francisku.

 

 


Dizajneri enterijera iza kojih stoji preko 100 uspešnih projekata

Jelena i Pavle Zafirović

Pavel i Jelena Zafirovic (1)Jelena i Pavle Zafirović diplomirali su na Fakultetu savremenih umetnosti, na odseku za dizajn enterijera i nameštaja u kući. Svoje znanje stekli su u klasi vodećih gradskih arhitekata i dizajnera koji su preneli sve preko potrebne veštine za ostvarivanje uspešne karijere. Jelena i Pavle danas vode arhitektonski studio ARHARC, specijalizovan za dizajn enterijera i izvođenje građevinskih radova.

O uspehu studenata FSU svedoči preko stotinu završenih projekata, učestvovanje na brojnim stručnim izložbama, kao i saradnja sa mnogim vodećim časopisima iz oblasti arhitekture i dizajna u kojima su objavljivani njihovi radovi.

 

 


 Znanja sa Fakulteta savremenih umetnosti obezbedila su mi uspešnu karijeru

 Marko Hinić

Marko Hinić (1)Karijeru uspešnog arhitekte i iskusnog dizanera Marko Hinić počeo je da gradi odmah nakon završenih studija na Fakultetu savremenih umetnosti.

Znanja koja je stekao na FSU obezbedila su mu priliku za uspešnu saradnju sa kompanijama Design studio, Kinnarps office Design, Casa office mobili, Zippro com, Dokmanović i mnogim drugim…

Studije na Fakultetu savremenih umetnosti kvalifikovale su Marka kao stručnjaka za dizajn enterijera, dizajn nameštaja i grafički dizajn, i omogućile mu da danas sa puno uspeha radi u SAD.

 


Dobitnik značajne međunarodne nagrade za konceptualni dizajn

Damjan Stanković

damjan stankovicDamjan Stanković diplomirao je grafički dizajn na Fakultetu savremenih umetnosti, i od tada je započela njegova uspešna karijera.

Spoj kreativnog talenta sa interesovanjem za mehaniku Damjan je iskoristio za dizajniranje svog najpopularnijeg proizvoda, jedinstvenog Rhei sata.

O znanjima i veštinama koje je stekao tokom studija na Fakultetu savremenih umetnosti najbolje svedoči podatak da je pobedio na čak 5 Red Dot takmičenja u dizajnu, i da iza sebe ima preko 10 godina uspešnog radnog iskustva u oblasti za koju se školovao.

 


Filmska zvezda u usponu

Andrija Kuzmanović

Andrija-Kuzmanovic Pozorišni, filmski i televizijski glumac Andrija Kuzmanović diplomirao je glumu na Fakultetu savremenih umetnosti.

U dosadašnjoj karijeri nekadašnji student Fakulteta savremenih umetnosti sa uspehom je nastupao u brojnim pozorišnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima.

Veliku popularnost Andrija je stekao ulogom Milovana Jakšića Jakše u filmovima „Montevideo, Bog te video” i „Montevideo, vidimo se”.

 

 


Uspešna karijera u Njujorku

Ivana Ivković

Slicica (1)Ivana Ivković završila je Fakultet savremenih umetnosti na odseku Menadžment masovnih medija i novinarstvo.

Znanja koja je stekla studirajući na Fakultetu savremenih umetnosti donela su joj sjajne poslovne prilike već tokom studija, kao i mogućnost putovanja. Ivana danas živi svoj san u Njuorku.

Pored toga što radi za njujoršku nedelju mode (NY Fashion Week), često kao freelancer učestvuje na različitim projektima internacionalnih izdanja magazina poput Vogue Mexico, Vogue China, D’Scene. Saznajte više o njenim uspesima na ovom linku.