Studentska predstava „Plava soba” na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta

/ / Vesti / 7. 06. 2019.

Studenti prve godine glume sa FSU imaće priliku da sav svoj talenat pokažu na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Njihova ispitna predstava „Plava soba” na repertoaru je u utorak, 25. juna, od 20h. Ulaz na predstavu je besplatan, dođite da uživate u kvalitetnoj glumi naših studenata.

Predstavu „Plava soba” izvodiće studenti prve godine glume u klasi Branislava Lečića i stručnog saradnika Janka Cekića.

Komad je adaptacija Šniclerove „Vrteške”

Ovaj komad je adaptacija Šniclerove „Vrteške”, s kraja 19. veka, a pisac Dejvid Her je to vešto adaptirao i postavio u današnje vreme. Drama se bavi ljudskom usamljenošću, kojom smo danas svi okruženi, pa samim tim naši junaci nisu spremni na žrtve i kompromise zarad ljubavi. Povređeni i odbačeni, oni naizgled žele samo površno zadovoljstvo, a zapravo žude za pripadanjem. Da vole i da budu voljeni.

Kroz duo scene pisac nas vodi kroz sve društvene staleže – od prostitutke do aristokrate – što nam govori da osama, odbačenost i nezadovoljstvo ne biraju obrazovanje, kao ni to da li ste imućni, to je među svima nama.

Dođite u Jugoslovensko dramsko pozorište u utorak, 25. juna, od 20 časova, kako biste uživali u pozorištu i fantastičnoj glumi studenata glume sa FSU.

Vidimo se!

FSU logo Junski upisni rok je počeo.
Prijavi se i postani deo klase 2019/20. »

Leave a Comment