slika

maj-jul 2021.

slika

FAKULTET SAVREMENIH UMETNOSTI
POKLANJA VAM NAJBOLJI UMETNIČKI DOGAĐAJ OVOG LETA!


Dobro došli na Dane savremenih umetnosti! Ovog leta će se u Beogradu potpuno besplatno slaviti i promovisati umetnost. Budite deo najboljeg umetničkog događaja u gradu.

Dani savremenih umetnosti otvaraju se 28. maja, na Dan Fakulteta savremenih umetnosti, dodelom diploma svršenim studentima. Svečana ceremonija obaviće se u amfiteatru fakulteta.

Dani se nastavljuju 7. juna na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12), kada će biti upriličena izložba svih radova pristiglih na Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce. I ovog leta čeka vas dosta predstava studenata glume u najvećim beogradskim pozorištima, a u junu ćete moći da prisustvujete otvaranju izložbe „Piknik 2021”, gde će studenti završnih godina dizajna enterijera predstaviti svoj projekat.

Ovogodišnje Dane savremenih umetnosti zaokružiće Velika godišnja izložba studenata FSU, koja se otvara 2. jula, a trajaće tokom celog leta.

Da biste obezbedili BESPLATNO prisustvo na događajima u okviru Dana savremenih umetnosti, potrebno je samo da se prijavite.

Fakultet savremenih umetnosti, ponedeljak, 7. jun, od 17:00

IZLOŽBA RADOVA pristiglih na Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce


Od februara ove godine trajao je Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce. Ovogodišnja tema bila je „Život”, a na adresu fakulteta pristiglo je više od 80 radova učenika srednjih škola iz cele Srbije.

Dođite na FSU 7. juna da pogledate izložbu svih pristiglih radova, da vidite kreacije učenika koje su nagrađene i pohvaljene, ali i da se lepo družimo.

Ovom prilikom njima će biti dodeljene i nagrade, diplome i pohvale, te će sa Fakulteta savremenih umetnosti poneti lepe uspomene, ali i vredna poznanstva.

Narodno pozorište, Dorćol Platz, UK „Parobrod”, KPGT, „Pinokio”, FSU, 13. jun – 29. jun

PREDSTAVE STUDENATA GLUME NA POZORIŠNIM SCENAMA U BEOGRADU


Predstave glumaca sa FSU deo su redovnog repertoara Narodnog pozorišta. Za ovogodišnje Dane savremenih umetnosti naše studente moći će da vidi i publika u Dorćol Platzu, UK „Parobrod”, na sceni KPGT-a, lutkarskog pozorišta „Pinokio” dok će se neke od predstava odigrati u prostorijama fakulteta. Tokom juna imaćete prilike da potpuno besplatno odgledate mnogo predstava naših studenata.

slika
13. jun, 20:30

NARKO-BAZA U SELU

(Studenti I godine master studija glume FSU, klasa: Vida Ognjenović i Branislav Lečić)

Scena „Raša Plaović”

slika
15. jun, 17:00

ALBUM

(Ispit druge godine glume, klasa: Tadija Miletić i Miloš Đorđević)

Fakultet savremenih umetnosti (kabinet 200)


slika
15. jun, 20:00

HISTRIONI

(Ispit I godine glume, klasa: Slobodan Beštić i Dubravka Kovjanić)

Scena „Dorćol Platz”

slika
18. jun, 16:00

PLAY STERIJA

(Ispit studenata II godine glume, klasa: Božidar Đurović, Hadži Nenad Maričić)

FSU, Kabinet 203

slika
18. jun, 20:00

BLIŽE JE DALEKO

(Ispit studenata III godine glume)

Scena UK „Parobrod”

slika
21. jun, 20:00

BROD LJUBAVI

(Ispit studenata III godine glume)

Pozorište lutaka „Pinokio”

slika
22. jun, 20:00

KAZABALKAN

(Predstava studenata III godine glume, klasa: Irfan Mensur i Srđan Ivanović)

KPGT

slika
23. jun, 20:00

DON ŽUAN SE VRAĆA IZ RATA

(Predstava studenata III godine glume, klasa: Irfan Mensur i Srđan Ivanović)

KPGT

slika
27. jun, 20:30

SLOBODA, VERA, NADA

(Ispit studenata III godine glume)

Kalemegdan, amfiteatar iza Prirodnjačkog muzeja

slika
29. jun, 20:30

RIBARSKE SVAĐE

(Ispit studenata II godine glume, klasa: Tadija Miletić i Miloš Đorđević)

Scena „Raša Plaović”

slika

Fakultet savremenih umetnosti, 18. jun

PIKNIK 2021 – doživite prirodu


Projekat „Piknik 2021” nastao je kao ideja studenata završne godine dizajna enterijera, a biće predstavljen na Velikoj izložbi 18. juna na Fakultetu savremenih umetnosti.

Radovi predstavljaju niz istraživačkih projekata koji su rezultirali funkcionalnim prototipovima, a reprezentuju autorski odnos studenata prema glavnoj temi izložbe: PIKNIK – forma zabave, uživanja i opuštanja; vrsta izleta koji se dogovara sa prijateljima i porodicom u živopisnom, otvorenom i prirodnom okruženju.

Poruka svetu je: Iskusite prirodu iz prve ruke, telom i dušom, da biste je više voleli, poštovali i cenili. Glavna tema je nastala kao odgovor i reakcija na globalnu situaciju u kojoj trenutno živimo: kao zatvorenici sopstvenih domova, odvojeni od dragih ljudi, u smrtnom strahu od dodira i komunikacije.

Dođite na izložbu na otvorenom, pogledajte kako mladi dizajneri pronalaze kreativna rešenja za situaciju koja nam je nametnuta i uživajte u prototipovima koje ćete moći da iskoristite u realnom životu.

Fakultet savremenih umetnosti, jun–jul 2021

VELIKA GODIŠNJA IZLOŽBA STUDENATA FSU 2020/21


Velika izložba svih radova studenata likovnih umetnosti i dizajna biće otvorena 2. jula i moći ćete da je pogledate tokom celog leta. Izložba će biti organizovana u prostorijama fakulteta, pa je to još jedna lepa prilika da vidite kako rade i studiraju naši studenti.

Dođite da pogledate nove ideje i uživate u talentu budućih slikara i dizajnera koji će svojim idejama menjati postojeću umetničku scenu. Čekamo vas!

slika

Jedna karta za sve događaje

PRIJAVI SE I OBEZBEDI SVOJU BESPLATNU ULAZNICU


Ulaz na sve događaje u okviru Dana savremenih umetnosti potpuno je besplatan. Sve što je potrebno jeste da se prijavite i obezbedite svoju ulaznicu za ovaj umetnički spektakl.

Zato, obezbedite svoje mesto na vreme.

* Jedna ulaznica važi za sve događaje. Nije potrebno da štampate kartu niti da je pokazujete na samom događaju. Kada se jednom prijavite, naš sistem će vas prepoznati i moći ćete da prisustvujete svim događajima kojima želite. Svi događaji će se održavati uz poštovanje trenutno važećih epidemioloških mera. U skladu sa tim, broj učesnika na određenim dešavanjima može biti ograničen.

PRETVORI SVOJ TALENAT U USPEŠNU UMETNIČKU KARIJERU

Fakultet savremenih umetnosti

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom


Imaš talenat za umetnost i želiš da napraviš uspešnu karijeru u toj oblasti? Fakultet savremenih umetnosti je mesto koje spaja umetnost i tehnologiju i pruža ti mogućnost da učiš od ostvarenih umetnika, priznatih u svojoj branši.

Stvaraj u digitalnom i analognom svetu, koristeći najmodernije tehnologije sve vreme tokom studiranja, potpuno besplatno.

Izaberite jedan od aktuelnih smerova i počnite da gradite svoju karijeru još tokom studiranja.

Ne čekaj da ti se desi, stvaraj svoj put!

UPISNI ROK ZA KLASU 2021/22. JE U TOKU, OBEZBEDITE SVOJE MESTO NA VREME!
Klikni ovde da saznaš više o upisu i preostalim slobodnim mestima.