Profesor i student FSU za svoje kolege: Poklon izvođenje duodrame „Crvena” u Pozorištu „Slavija”

/ / Vesti / 21. 01. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti poznat je kao institucija koja omogućava studentima da već tokom studiranja učestvuju u realnim projektima sa svojim profesorima. Jedan takav je i duodrama „Crvena” savremenog američkog pisca Džona Logana, koju je režirao Danilo Marunović.

Branislav Lečić, profesor Fakulteta savremenih umetnosti, i naš student Tomislav Radosavljević izvešće ovu predstavu u ponedeljak, 24. januara, u Pozorištu „Slavija”, a u želji da svojim sadašnjim i budućim kolegama ulepšaju početak godine i hladne zimske dane, glumci su odlučili da ovo izvođenje „Crvene” poklone svim profesorima i studentima FSU, kolegama sa drugih srodnih fakulteta i institucija, ali i svim mladim ljudima koji tek planiraju da zakorače u svet umetnosti.

Svoje besplatne karte svi zainteresovani mogu preuzeti u Pozorištu „Slavija”, a sve što je potrebno da uradite je da se prethodno prijavite putem ovog linka.

Dobro došli!

 

 

Lucidna, intelektualna i emotivno izazovna drama o umetnosti, smislu, prolaznosti i usamljenosti

Duodrama „Crvena” američkog pisca, scenariste i producenta Džona Logana, prvi put postavljena 2009. godine, lucidna je, univerzalna, intelektualno izazovna i emotivna rasprava o različitim aspektima umetnosti i umetničkog stvaranja, ali i traganju za smislom, strahu od prolaznosti, usamljenosti i smrti.

Krajem pedesetih godina prošlog veka, u svom njujorškom ateljeu, slavni slikar apstraktnog ekspresionizma Mark Rotko (Branislav Lečić) bori se da postigne ravnotežu između komercijalno unosne porudžbine i svoje umetničke vizije, odnosno svojih beskompromisnih životnih uverenja. Rotku pomaže njegov mladi asistent Ken (Tomislav Radosavljević), koji meša boje, priprema platna, ali i s vremenom dovodi u pitanje Rotkovo shvatanje umetnosti i života.

Hoće li na kraju crna progutati crvenu?

Režija Danila Marunovića svedena je i decentna, značenjski i estetski precizna, što uz odličnu, psihološki uverljivu glumu Branislava Lečića i Tomislava Radosavljevića nenametljivo i podsticajno posreduje idejnoj složenosti komada.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.