Suzana Vučković

redovni profesor

Uža naučna odnosno umetnička oblast:
Grafika

Predmeti:
Grafičke tehnike 1, Grafičke tehnike 2

Suzana Vučković (1966, Vladičin Han) diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu 1987. godine. Potom je završila i osnovne studije na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1993, a 2004. godine je magistrirala. Odbranila je doktorski umetnički projekat na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu 2015. godine. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1994. godine.

Suzana je inicijator Međunarodnog trijenala grafike u Beogradu (2011), a od 2016. i predsednik Organizacionog odbora Trijenala. Redovni je profesor na Katedri za grafiku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (Zvečan – Kosovska Mitrovica), a od 2020. godine obavlja funkciju prodekana na Odseku likovnih umetnosti.

Do sada je realizovala 23 samostalne izložbe i izlagala na preko 300 grupnih izložbi u Srbiji, Španiji, Grčkoj, Urugvaju, Švedskoj, Italiji, Bugarskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Velsu, Danskoj, Rumuniji, BiH, Češkoj, Mjanmaru, Belgiji, Sloveniji, Kanadi, Meksiku, Egiptu, Turskoj, Austriji, Makedoniji, Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Litvaniji, Crnoj Gori, Argentini, Rusiji, Portugalu, Brazilu, na Tajvanu itd.

Njene grafike se nalaze u zbirkama više muzeja i kolekcija u zemlji i inostranstvu (u Danskoj, Belgiji, Francuskoj, Italiji, Litvaniji, Mjanmaru, na Tajvanu itd.). Učestvovala je u radu brojnih likovnih kolonija i grafičkih radionica u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nacionalnih i međunarodnih nagrada za grafiku.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.