Vasil Hadžimanov

Vasil Hadžimanov

gostujući profesor

Uža naučna odnosno umetnička oblast
Muzički sastavi, klavijaturni instrumenti 

Predmeti
Primenjeno komponovanje-popularna muzika, Primenjeno komponovanje-digitalna muzika

Vasil Hadžimanov završio je osnovne studije u Bostonu na Berklee College of Music univerzitetu.
Na Fakultetu savremenih umetnosti izabran je u zvanje gostujućeg profesora.

Nakon završetka srednje muzičke škole Mokranjac u Beogradu, u kojoj je naučio osnove klasične muzike na teoretskom i klavirskom odseku, odlazi na studije u Boston gde na prestižnom Berklee College of Music upisuje odsek Professional Music, koji obuhvata izvođenje, komponovanje i produkciju muzike, kao i osnove muzičkog biznisa.

Sa ovim jakim predznanjem nastavlja još dve godine rad u Bostonu i Njujorku gde ima prilike da nastupa sa najboljim svetskim muzičarima današnjice. Dodatno iskustvo stiče u studiju Tomandandy u NJujorku gde radi kao kompozitor i muzički programer na različitim projektima filmske muzike, muzike za reklame i kreiranja muzičkih softvera.

Odlukom da se vrati u Beograd direktno utiče na domaću scenu sa svojim Vasil Hadžimanov bendom sa kojim snima 6 autorskih albuma i nastupa širom Srbije, Evrope i japana. Sva izdanja Vasil Hadžimanov Benda proglašena su delima od visoko nacionalnog značaja za Srbiju.

Pored angažmana sa svojim bendom bavi se i komponovanjem za film i to pod direkcijom Gorana Paskaljevića, Vlade Paskaljevića, Raše Andrića, Mike Aleksića i drugih.

Komponuje i muziku za serije i reklame te tako stiče ogromno iskustvo u polju primenjene muzike.

Kandidat Vasil je često angažovan kao kompozitor za različite pojedinačne projekte kao što je pesma za 70 godina Ujedinjenih Nacija, koja je dobila sve pohvale širom sveta.

Kao kompozitor, aranžer i izvođač imao je priliku da nastupa i snima sa najrazličitijim muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Matt Garrison, Antonio Sanchez, George Garzone, David Gilmore, David Binney, Reuben Rogers, Trilok Gurtu, Adam Deutch, Donny McCaslin, Tivon Pennicott, Rodney Holmes, Chris Cheek, Danny Sadownick, Nigel Kennedy, Helge Andreas Norbaken, Finn Gutorsmen, Fausto Bacalossi, Rhani Krija, Bojan Z, Bisera Veletanlić, Zafir Hadžimanov, Senka Veletanlić, Brankica Vasić Vasilisa, Toni Kitanovski, Dusko Gojković, Jovan Pavlović and ”Bengalo“, Bato the Yugo, Stefan Milenković, Vlatko Stefanovski, Ayib Dieng, Paskal Bokar, “Ultranate”, Leroy Jenkins, Oscar Salas, Izzet Kizzil, Samir Kurtov, Koja (Disciplina Kitschme), Bojan Z, Dusan Jevtovic, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Sky Wikluh, Darkwood Dub, Vojin Draskoci, Stjepko Gut, Lazar Tosic, Dado Topić, Elvis Stanić, Rosen Zahariev, Hüsnü Şenlendirici, Gazmend Beriša…

FSU logo Predupisni rok je u toku.
Prijavi se i postani deo klase 2020/21. »