Loading...

Kreativni vikend na FSU

29. i 30. MAJ 2021

?

GDE I KADA?

ART-VIKEND

Dva dana umetnosti i dobre zabave na FSU

FSU Creative Art Workshop se održava na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd), počinje u subotu, 29. maja, i traje dva dana, a ulaz je potpuno BESPLATAN.

Broj mesta na svakoj radionici je ograničen na 15, zato izaberite radionicu koja je najbliža vašem interesovanju, prijavite se i dođite da stvaramo, učimo i da se pritom dobro zabavimo.

01

GRAFIČKI

DIZAJN

Reciklaža vizuelnog

U današnje vreme nije dovoljno samo da budete kreativni. Savremeni dizajneri su multidisciplinarni i koriste različite tehnike da dođu do finalnog proizvoda. Naučićete kako da pomoću recikliranja, kolažiranja, ilustrovanja i fotografije postojećem materijalu date novi kontekst i svoj kreativni pečat. A zavirićete i u svet kreiranja video-igrica.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Recikliranje/Kolažiranje

Koristeći novine, upotrebljene ambalaže, papir, akrilne boje i lepak, kreiraćete kolaže. Rekontekstualizovaćete postojeći materijal i daćete mu novo značenje.

PROFESORI

dusanka

Dušanka Komnenić
Grafički dizajn

Datum održavanja: 29. maj
Vreme održavanja: 10:00–11:30

Broj mesta 15

02

GLUMA

& SCENA

Kako da postaneš GLUMAC MULTIMEDIJALAC?

Današnji glumac ne sme da vodi računa samo o glumi. On mora da bude multimedijalac, da se podjednako dobro snalazi na televiziji, radiju, pozorištu, filmu. Igra i ples sastavni su deo njegovog scenskog nastupa. Naučite kako da vas publika odmah zavoli.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Igrajte se sa nama

Upoznajte se sa nastankom i stilovima umetničke igre, saznajte koliko je važna u kreiranju celokupne glumačke ličnosti i upoznajte korake latinoameričkog, disko i standardnog plesa.

2. Glumac u pozorištu

Šta je važno pre nego što izađete na daske koje život znače? Videćete kako izgleda rad u grupi, kako se izvode glumačke vežbe, ali ćete napraviti i zajednički glumački projekat koji ćete na kraju izvesti.

3. Partitura radnje

Po ugledu na kompleksnost muzičke partiture, ova radionica se oslanja na partituru radnje kroz koordinate glumačkih dramskih elemenata poput „kad bih” i „date okolnosti”.

PROFESORI

Ljiljana Blagojević
gluma

Ana Živanović
Scenska igra

Tadija Miletić
gluma

Datum održavanja: 29. maj
Vreme održavanja: 10:00–16:00

Broj mesta 15

03

DIZAJN

ENTERIJERA

KREIRAJTE STAN BUDUĆNOSTI

Veliki izazov je pred učesnicima ove radionice: objasnite i nacrtajte kako vi zamišljate futuristički dizajn stambenog prostora u projekciji za narednih 30 do 50 godina.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Futuristički dizajn stambene jedinice

Podelite stambeni prostor na jedinice i pustite mašti na volju. Čeka vas praktičan rad na konceptualnoj maketi, crtežu ili kolažu, a sa vama će biti i aktuelni studenti sa ovog odseka.

PROFESORI

Jelena Stepanov
Unutrašnja arhitektura

Đorđe I. Alfirević
Arhitektonske konstrukcije

Đorđe Mandrapa
Unutrašnja arhitektura

Nina Stojanović
Unutrašnja arhitektura

Đorđe Nenadović
Unutrašnja arhitektura

Datum održavanja: 29. maj
Vreme održavanja: 9:30–17:00

Broj mesta 15

04

SLIKARSTVO

CRTANJE

DOĐITE NA JAVNI ČAS CRTANJA

Pokažite sav svoj talenat crtanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Imaćete profesionalnog modela i svu moguću podršku. Imaćete priliku da osetite kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Crtanje po modelu

Crtajte po modelu uz nadzor profesora FSU i njihovu korekturu. Možete doneti svoje radove, za koje će vam sugestije dati priznati umetnici koji predaju na ovom odseku.

PROFESORI

djorde

Đorđe Stanojević
Slikarstvo

djorde

Ružica Bajić
Slikarstvo

Datum održavanja: 29. i 30. maj
Vreme održavanja: 10:00–14:00

Broj mesta 15

05

MODNI

DIZAJN

PRONAĐI INSPIRACIJU ZA MODNE 3D KREACIJE

Savremena tehnologija ušla je u skoro sve sfere umetnosti, a neizostavni je deo i modnog dizajna. 3D dizajniranje odevnih predmeta ima široku publiku, savremeno je, moderno i u trendu. Saznajte kako da ga upotrebite u svojim kreacijama.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. 3D manipulacija tkaninom

Polaznici radionice će imati priliku da nauče kako da naprave 3D teksturu na tkanini posebnom tehnikom vezivanja. Ova tehnika je izvedena iz kuro šibori tehnike, pri čemu se tkanina ovom prilikom neće bojiti, već će se pomoću toplote deformisati u elipsaste 3D oblike. Ovakvom manipulacijom teksture dobijaju se inspirativni organski oblici, koje ćemo zatim aplicirati na odevne predmete i aksesoare ili od njih napraviti nakit.

Ponesite neki odevni predmet ili aksesoar (majicu, jaknu, šal, ceger itd..) i upustite se u ovu avanturu.

PROFESORI

snezana

Snežana Pešić Rajić
Dizajn kostima

sonja

Sonja Krstić
Modni dizajn

sonja

Marija Tavčar
Scenski kostim

Datum održavanja: 29. i 30. maj
Vreme održavanja: 10:00–12:30

Broj mesta 15

06

MULTIMEDIJALNA

& Produkcija

KAKO DA POSTANEŠ MULTIMEDIJALNI PRODUCENT

Glavna odlika savremenog producenta jeste multitasking. On se bavi produkcijom, režiranjem, kreiranjem kampanja, mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su to zahtevi današnjeg vremena kada je reč o ovom zanimanju.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Multimedijalni projekat – od ideje do realizacije

Radionica multimedijalne produkcije uputiće te u to kako da osmisliš, pokreneš, napišeš, produciraš, kreiraš, snimiš, režiraš, plasiraš i ispromovišeš sopstvenu ideju. Praktično ceo krug – od ideje do realizacije

PROFESORI

Petar Stanojlović
Produkcija

Datum održavanja: 30. maj
Vreme održavanja: 16:00–18:00

Broj mesta 15

07

Novinarstvo

NOVINARSTVO I NOVI MEDIJI

Da biste postali savremeni medijski radnik, danas je potrebno mnogo više od toga da lepo pišete i imate želju za izveštavanjem. Pojedinac mora da buse sposoban da istovremeno bude novinar, urednik, PR, prezenter, kopirajter sa dobrim poznavanjem marketinga.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Kreativnost u novinarstvu i kreiranje sadržaja za blogove i društvene mreže

Nauči kako da kreiraš blog post koji se pamti, kako da privučeš što veći broj pratilaca, kako da ostvariš što veći broj interakcija na društvenim mrežama, kako da budeš drugačiji i jedinstven.

PROFESORI

Maja Vukadinović
Komunikologija

Datum održavanja: 29. maj
Vreme održavanja: 12:00–14:00

Broj mesta 15

08

Muzičke

Komunikacije

OMUZIKALI SE

Muzika je za mnoge način života. Sredstvo pomoću kojeg komuniciraju sa spoljašnjim svetom. Bilo da je stvaraju, obrađuju, produciraju. Nije važno ni da li ste iza ili ispred scene, važno je samo da kroz muziku prenosite svoje poruke.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Kako da govoriš pomoću muzike?

Saznaćete kako i zašto je muzika sredstvo komunikacije i na koje sve načine i kroz koje medije možete komunicirati sa muzikom. Možete li da govorite kroz muziku? Saznajte na kreativnim radionicama.

PROFESORI

Aleksandra Paladin
Radio produkcija

Datum održavanja: 29. maj
Vreme održavanja: 10:00–12:00

Broj mesta 15

BONUS

VR ZA SVE

PREBACI SVOJ TALENAT U VIRTUELNI SVET: VR i 3D CRTANJE

Drugog dana FSU Creative Art Workshopa svi učesnici besplatnih radionica imaće neponovljivo virtuelno iskustvo.

Oni će pomoću najsavremenije tehnologije za virtuelno crtanje – HTC Vive VR uređaja – kreirati umetničke slike savremenog doba. Svi će dobiti priliku da se oprobaju i vide kako rade najsavremeniji softver i hardver za 3D crtanje, koji se koriste u slikarstvu, grafičkom dizajnu, dizajnu enterijera i u mnogim drugim umetničkim oblastima.

Stavite 3D naočare i upotrebite digitalnu četkicu Tilt Brush. Neka sav vaš talenat dođe do izražaja.

PRIJAVI SE

IZABERI RADIONICU I DOĐI NA VIKEND DOBRIH KREACIJA

Prijavite se za FSU Creative Art Workshop i provedite vikend družeći se sa ljudima koji imaju slična interesovanja kao i vi. Naučite mnogo korisnih stvari, steknite sertifikat i napravite kontakte sa ljudima iz sveta umetnosti. Ponesite vredne uspomene.


Učešće na FSU Creative Art Workshopu je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Važno je da znate da jedna osoba može da se prijavi samo za JEDNU radionicu.