Stipendije za studiranje u Rumuniji ili Slovačkoj

/ / Konkursi / 11. 02. 2019.

Na adresu Fakulteta savremenih umetnosti stigli su dopisi iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u kojima obaveštavaju naše studente da su vlade Slovačke Republike i Rumunije raspisale konkurs za stipendije za studiranje u tim zemljama. Konkurs je raspisan za studente osnovnih, master i doktorskih studija.

Rok za konkursanje za stipendiju Slovačke Republike – 15. mart 2019.

Prijave s pratećom dokumentacijom zainteresovani kandidati treba da dostave na adresu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22–26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo B, sprat 4, kancelarija 13, s naznakom: Za konkurs „Stipendije Vlade Slovačke Republike” do 15. 3. 2019. godine.

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica, osoba za kontakt u Ministarstvu je Vanja Nedeljković, a možete joj se obratiti ili na mejl: vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs ili telefonom: 011/36-16-530.

Sve o stipendiji i formular za prijavljivanje možete preuzeti na ovom LINKU.

Prijavite se i studirajte u Rumuniji – najkasnije do 1. marta 2019.

Rok za konkurisanje za stipendije koje je raspisala Vlada Republike Rumunije jeste 15. mart, takođe se odnosi na sve nivoe studiranja, a nastava se odvija na rumunskom jeziku. Za one koji ne znaju jezik obezbeđeno je godinu dana učenja jezika.

Za sve informacije u vezi sa ovom stipendijom u našem ministarstvu možete pisati na mejl: tijana.minja@mpn.gov.rs ili vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs.

Više informacija o stipendijama i formulare za prijavljivanje možete pronaći na ovom LINKU.

Fakultet savremenih umentosti želi mnogo sreće svima koji se prijave na konkurs!