Loading...

Kreativni vikend na FSU

20. i 21. APRIL 2019.

?

GDE I KADA

ART VIKEND

Dva dana umetnosti i dobre zabave na FSU

Vikend dobrih vibracija vas očekuje na Fakultetu savremenih umetnosti. Organizovali smo umetničke radionice za sve srednjoškolce!

FSU Creative Art Workshop se održava na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd), počinje u subotu, 20. aprila, u 11 časova i traje dva dana, a ulaz je potpuno BESPLATAN.

Broj mesta na svakoj radionici je ograničen na 15, zato izaberite radionicu koja je najbliža vašem interesovanju, prijavite se i dođite da stvaramo, učimo i pritom se dobro zabavljamo.

1. DAN
subota

11h – Otvaranje

12–18h – Radionice

2. DAN
nedelja

11 – 16:30h – Radionice

17h – Zajedničko predavanje VR

18h – Dodela sertifikata i zatvaranje

01

GRAFIČKI

DIZAJN

Reciklaža vizuelnog

U današnje vreme nije dovoljno samo da budete kreativni. Savremeni dizajneri su multidisciplinarni i koriste različite tehnike da dođu do finalnog proizvoda. Naučićete kako da pomoću recikliranja, kolažiranja, ilustrovanja i fotografije postojećem materijalu date novi kontekst i svoj kreativni pečat.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Fotografisanje/ Reciklaža/ Kolažiranje

Otkrićete sličnosti među materijalima, bojama, teksturama, linijama i od već postojećih materijala stvarati nove kreacije. Cilj radionice je da spoznate tesnu vezu između fotografije i grafičkog dizajna. Obrađivaćete svoje fotografije u Photoshopu.

2. Ilustrovanje slovima

Dobićete papiriće sa ispisanim rečima koje treba da ilustrujete bez upotrebe slike. Seći ćete slova iz novina i komponovati ih u kreativne slovne ilustracije.

PROFESORI

dusanka

Dušanka Komnenić
Grafički dizajn

svetlana

Svetlana Knežević Lukić
Fotografija

Broj mesta 15

02

GLUMA

& SCENA

Kako da postaneš GLUMAC MULTIMEDIJALAC

Današnji glumac ne sme da vodi računa isključivo o glumi. Tehnika glasa, scenski nastup, igra, muzika, izgovor, predstavljanje, nastupi za različite vrste savremenih medija su važni faktori bez kojih se ne može.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Upotreba tela u dramskoj akciji

Upoznajte se sa mogućnostima svog tela. Otkrićemo koliko i na koji način, kroz sopstvenu samospoznaju, telo kao instrument možemo da upotrebimo u dramskoj akciji.

2. Život je igra

Upoznajte se sa različitim stilovima umetničke igre, naučite korake, uživajte u igri i muzici koja oslobođa i oplemenjuje.

3. Ja u datim okolnostima

Radićete na osvešćivanju sebe na sceni. Kroz individualne i vežbe u parovima i grupama naučićete neke od najvažnijih stvari kada je u pitanju scena, a to su odnos, radnja, sukob i cilj.

PROFESORI

Marina Bukvički
Scenski pokret

Ana Živanović
Scenska igra

Srđan Ivanović
Gluma

Janko Cekić
Gluma

Broj mesta 15

03

DIZAJN

ENTERIJERA

DIZAJNIRAJ PROIZVOD PO SVOJOJ MERI

Radionica je osmišljena tako da polaznicima pruži uvid u proces dizajna i način rada i razmišljanja dizajnera enterijera. Predviđeno je da ušesnici tokom radionice prođu kroz sve faze dizajniranja nekog proizvoda: uočavanje i definicija problema, ideacija, razrada rešenja (modela) i na kraju prezentacija i analiza gotovih rešenja.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Sve faze dizajniranja proizvoda

Svi zajedno obilazite lokaciju i posle toga predavači prave svoje timove. Pravi se koncept, idejno rešenje, razgovara o poteškoćama lokacije.

Drugog dana radite na izradi završnih rešenja i korekcijama, a na kraju sledi prezentacija projekta.

PROFESORI

Aleksandar Kušić
Unutrašnja arhitektura

Đorđe Mandrapa
Arhitektonske konstrukcije

Vesna Pejović
Dizajn enterijera i nameštaja

Goran Petrović
Arhitektonski materijali

Broj mesta 15

04

SLIKARSTVO

VR SLIKA

KREIRAJ U VIRTUELNOM SVETU

Kao i sve druge oblasti umetnosti, i savremeno slikarstvo ide u korak sa novim tehnologijama. Upoznaćete se sa slikanjem u virtuelnom svetu pomoću najsavremenije tehnologije – HTC Vive VR uređaja. Uzmite digitalnu četkicu u ruke – Tilt Brush i kreirajte savremeno umetničko delo.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Upoznavanje sa VR-om i Tilt Brush tehnikom

Ovladajte tehnikama korišćenja najsavremenije tehnologije.

2. Pravljenje nove virtuelne slike

Koristeći Tilt Brush i VR naočare prenesite svoje ideje u digitalni svet.

PROFESORI

djorde

Đorđe Stanojević
Slikarstvo

Broj mesta 15

05

MODNI

DIZAJN

Pronađi inspiraciju za modne kreacije u recikliranju

Danas je recikliranje neizostavni deo modnog dizajna. Budite kreativni koristeći već postojeće materijale i kombinujući boje. Budite autentični, ali i eco-friendly. Odgovorni i kreativni.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Nakit od recikliranih materijala

Demonstracija različitih aplikativnih tehnika, prilagođenih vrsta materijala koji se reciklira. Naučite tehnike lepljenja, ručnog šivenja ili savijanja i oblikovanja u različite forme ogrlica, narukvica, prstenja, šnala za kosu, rajfova i fascinatora.

Dobićete papiriće sa ispisanim rečima koje treba da ilustrujete bez upotrebe slike. Secite slova iz novina i komponujte ih u kreativne slovne ilustracije.

2. Modna ilustracija

Kroz reciklažu materijala potrošačkog društva, poput plastične ambalaže, iznošenog tekstila, metalnog otpada ili novinskog papira, kreativnim procesom oblikovanja pravićete modne ilustracije.

PROFESORI

snezana

Snežana Pešić Rajić
Dizajn kostima

sonja

Sonja Krstić
Modni dizajn

Broj mesta 15

06

PRODUKCIJA

& Režija

KAKO DA POSTANEŠ SAVREMENI PRODUCENT

Glavna odlika savremenog producenta jeste multitasking. On se bavi produkcijom, režiranjem, kreiranjem kampanja, mora odlično da poznaje tajne različitih medija i njihovih formi da bi bio uspešan. Saznaćete koji su to zahtevi današnjeg vremena kada je reč o ovom zanimanju.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

1. Primenjena režija

Naučićete osnovne principe režije i postavke kamera, a pokušaćete da ih primenite na licu mesta, tako što ćete snimati video-klipove mobilnim telefonom.

2. Digitalni marketing

Efektivna marketinška kampanja je pola posla do uspeha. Saznaćete kako da što bolje predstavite određeni projekat online.

3. Kako se govori na radiju?

Otkrijte kako vaš glas zvuči pred mikrofonom i na koji način treba da govorite za različite radijske forme – od live programa do snimljenih emisija.

PROFESORI

Petar Stanojlović
Produkcija

Dušan Stojaković
Digitalni marketing

Aleksandra Paladin
Radio produkcija

Zdravko Maljković
Dizajn zvuka

Broj mesta 15

BONUS

VR ZA SVE

PREBACI SVOJ TALENAT U VIRTUELNI SVET: VR i 3D CRTANJE

Drugog dana FSU Creative Art Workshopa svi učesnici besplatnih radionica imaće neponovljivo virtuelno iskustvo.

Oni će pomoću najsavremenije tehnologije za virtuelno crtanje – HTC Vive VR uređaja kreirati umetničke slike savremenog doba. Svi će dobiti priliku da se oprobaju i da vide kako rade najsavremeniji softver i hardver za 3D crtanje, koji se koristi u slikarstvu, grafičkom dizajnu, dizajnu enterijera i u mnogim drugim umetničkim oblastima.

Stavite 3D naočare i upotrebite Tilt Brush digitalnu četkicu. Neka sav vaš talenat dođe do izražaja.

PRIJAVI SE

IZABERI RADIONICU I DOĐI NA VIKEND DOBRIH KREACIJA

Prijavite se za FSU Creative Art Workshop i provedite vikend družeći se sa ljudima koji su sličnih interesovanja. Naučite puno korisnih stvari, steknite sertifikat i napravite kontakte sa ljudima iz sveta umetnosti. Ponesite vredne uspomene.


Učešće na FSU Creative Art Workshopu je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Važno je da znate da jedna osoba može da se prijavi samo za JEDNU radionicu.