Loading...

KREATIVNA SUBOTA NA FSU

09. MART 2024.

?

GDE I KADA?

ART-SUBOTA

DAN UMETNOSTI I DOBRE ZABAVE NA FSU

FSU Creative Art Workshop se održava na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd), u subotu, 09. marta, a ulaz je BESPLATAN.

Broj mesta na svakoj radionici je ograničen, zato izaberite radionicu koja je najbliža vašem interesovanju, prijavite se i dođite da stvaramo, učimo i da se pritom dobro zabavimo.

01

KREATIVNE

KOMUNIKACIJE

EVENT MENADŽMENT

Produkcija događaja na primeru mobilne multimedijalne izložbe posvećene održivom razvoju „STADA EXPO”

Event menadžment postaje sve popularnije zanimanje sadašnjosti i budućnosti. EXPO format je već svetski hit. ESG i održivi razvoj su postali ključni deo biznis strategija. Da li možete da zamislite sve ove aspekte objedinjene u okviru jednog koncepta? Jednog eventa? Na ovoj radionici polaznici će imati priliku da saznaju ekskluzivne detalje o tome kako je nastao „STADA EXPO” i kako je izgledala njegova evropska turneja u 2023. Takođe, bićete među prvima koji će se upoznati sa predstojećom evropskom turnejom u 2024, kao i šta je to što je donelo nagrade ovom futurističkom projektu.

PREDAVAČ

Dušan Stojaković

Dušan Stojaković

Datum održavanja: 09. mart 2024.
Vreme održavanja: 12:00–14:00

Broj mesta: 30

02

VIZUELNE

UMETNOSTI

STORYBOARD

Stvaranje vizuelnog narativa kinematografskim jezikom

Storibord je termin koji označava postupak vizuelnog narativa koristeći kinematografski jezik s ciljem postizanja određene vizuelne strukture kao osnove za kreiranje finalnog proizvoda poput filma, animacije ili nekog drugog vizuelnog medija koji se oslanja na filmsko stvaralaštvo. Na radionici ćemo istraživati osnove kinematografskog jezika i vizuelne forme kroz praktične primere u filmskoj produkciji. Učesnici će imati priliku da nauče i razumeju osnovne principe vizuelnog pripovedanja i da ih primene na zadatu temu tako što će kreirati svoju vizuelnu interpretaciju, odnosno storibord, na osnovu određenog scenarija. Radionica je otvorena za sve učenike srednjih škola koji su zainteresovani za kako pojedinačni segment tako i celokupan razvoj jednog multimedija kao što je video igra, animacija ili film. Nije potrebno prethodno iskustvo u radu na storibordu, ali je zato neophodno crtačko umeće.

Napomena: Polaznici treba da ponesu sledeći pribor za crtanje: blok A4 formata ili bele papire A4 formata, drvene olovke, tuš i četkice, bojice ili flomastere.

PREDAVAČI

Milan Dragojlović

Milan Dragojlović

Datum održavanja: 09. mart 2024.
Vreme održavanja: 10:00–12:00

Broj mesta: 20

ISTRAŽIVANJE PROPORCIJA

Istraživanje proporcija i prostora kroz crtanje modela

Ova interaktivna radionica predstavlja putovanje kroz svet proporcija i prostora u crtanju modela. Kroz praktične vežbe i refleksivne aktivnosti, učesnici će istražiti kako proporcije oblikuju našu percepciju prostora u crtanju modela. Fokusirajući se na interakciju između proporcija i prostora, ova radionica će otkriti kako ovi koncepti zajedno doprinose kreiranju živopisnih i uravnoteženih umetničkih dela.
Struktura radionice:

 • Uvod: otkrivanje osnovnih principa proporcija i prostora u crtanju modela;
 • Praktična primena: kroz vođene vežbe crtanja istražićemo kako proporcije utiču na percepciju prostora i kako prostor može uticati na interpretaciju modela;
 • Refleksija kroz dijalog: otvorena diskusija o tome kako proporcije i prostor oblikuju naše crteže i našu percepciju modela;
 • Kreativno istraživanje: učesnici će imati priliku da istražuju načine crtanja kako bi bolje razumeli kako proporcije i prostor mogu biti iskorišćeni u njihovom radu;
 • Zaključak: podsticaj za dalje istraživanje i kreativno izražavanje kroz proporcije i prostor u crtanju.
 • Napomena: Polaznici treba da ponesu ugljen i pamučne krpice.

  PREDAVAČ

  Živković Stefan

  Živković Stefan

Datum održavanja: 09. mart 2024.
Vreme održavanja: 10:00–12:00

Broj mesta: 8

Prijavi se

IZABERI RADIONICU I DOĐI NA SUBOTU DOBRIH KREACIJA

Prijavite se za FSU Creative Art Workshop i provedite jednu subotu družeći se sa ljudima koji imaju slična interesovanja kao i vi. Naučite mnogo korisnih stvari, steknite sertifikat i uspostavite kontakte sa ljudima iz sveta umetnosti. Ponesite vredne uspomene.


Učešće na FSU Creative Art Workshopu je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Važno je da znate da jedna osoba može da se prijavi samo za JEDNU radionicu.

Ova radionica je popunjena.

X