Fakultet savremenih umetnosti

Kao most između umetnosti i tehnologije, Fakulet savremenih umetnosti predstavlja idealnu odskočnu dasku za one koji sanjaju o karijeri u svetu umetnosti i dinamičnom svetu kreativnih industrija. Ovaj fakultet ima skoro tridesetogodišnju tradiciju izvrsnosti, oblikujući kreativne lidere budućnosti.

Kada je osnovan 1997. godine, Fakultet savremenih umetnosti je postao pionir u obrazovanju u oblasti umetnosti i kreativnih industrija, pružajući svojim studentima ne samo znanje i veštine već i inspiraciju da osmisle novu stvarnost 21. veka.

Kao deo prestižne obrazovne porodice, čiji su osnivači Visoka škola strukovnih studija za IT – ITS, Comtrade i LINKgroup, ovaj fakultet je u samom vrhu inovativnog obrazovanja u Srbiji, ali i šire.

Fakultet savremenih umetnosti nije samo mesto učenja; to je prostor gde se rađaju ideje, gde umetnost susreće budućnost i gde svaki student dobija priliku da ostavi neizbrisiv trag u savremenoj kulturi, umetnosti i svetu kreativnih industrija.

Letnja scena FSU

Letnja scena FSU predstavlja srce našeg kampusa, mesto gde se umetnost i obrazovanje spajaju u jedinstveno iskustvo. Osnovana sa misijom da promoviše mlade talente i pruži im priliku da se izraze i razvijaju, Letnja scena postala je prepoznatljivo  mesto kulturnih dešavanja na  Dorćolu. Programski odbor Letnje scene FSU sastavljen  od eminentnih umetnika i profesora, teži da svake godine obogati kulturnu ponudu i pruži našim studentima i posetiocima nezaboravne trenutke.

Programski odbor Letnje scene FSU čine naši istaknuti umetnici.

Predsednik Programskog odbora Letnje scene FSU:

Prof.  Božidar Đurović

Božidar Đurović diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Akademiji lepih umetnosti u Pragu 1988. godine, a četiri godine kasnije na istom fakultetu stekao je i zvanje magistra. Na Fakultetu savremenih umetnosti angažovan je kao redovan profesor na katedri za glumu od 2013. godine.

Članovi Programskog odbora Letnje scene FSU:

Prof. dr Valentin Kuleto je predsednik međunarodne kompanije LINKgroup, regionalnog lidera u oblasti osnovnog, srednjeg, visokog i profesionalnog obrazovanja, obrazovanja na daljinu i proizvodnje obrazovnog softvera.

Grupaciju LINK čine obrazovne ustanove: Savremena osnovna škola, četiri srednje škole: International School, Srednja škola za informacione tehnologije, Savremena gimnazija i Allison Academy, visokoškolske ustanove: Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije i Fakultet savremenih umetnosti, kao i LINK Professional Education (ITAcademy, LINK Academy, BusinessAcademy i InternetAcademy). Pored ustanova, u sastavu LINKgroupa nalaze se Institut za moderno obrazovanje, kao i ed-tech kompanija SoftLINK, i više od 40 obrazovnih servisa okupljenih pod jedinstvenim brendom LINKgroup Educational Alliance.

Profesor Valentin Kuleto je magistrirao u oblasti implementacije softverske platforme za učenje na daljinu i doktorirao na istraživanjima adaptabilnog personalizovanog modela sistema za učenje na daljinu.

Angažman dr Kuleta u sferi obrazovanja je usmeren na istraživanje, tehnologiju i razvoj sa ciljem neprekidnog pobolјšanja kvaliteta obrazovanja.

Autor je 16 knjiga, monografija, kao i naučnih i stručnih radova (više od 70) publikovanih u časopisima, zbornicima sa nacionalnih i međunarodnih konferencija i naučnim monografijama međunarodnog značaja.

Dragan Ćalović je rođen 1976. godine. Diplomirao je slikarstvo 1998. godine i arapski jezik i književnost 2006. godine. Magistrirao je na smeru Teorija umetnosti i medija na interdisciplinarnim studijama pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2005. godine, a na istoj grupi je i doktorirao u oblasti nauke o umetnosti 2008. godine.

U zvanju redovnog profesora zaposlen je na Fakultetu savremenih umetnosti, gde predaje predmete iz oblasti teorije umetnosti, teorije novih medija i teorije dizajna.

Član je Estetičkog društva Srbije, Međunarodnog estetičkog društva, Hrvatskog filozofskog društva i Matice Srpske. Učestvovao je na dva naučna projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, dok je trenutno kao član naučnoistraživačkog tima iz Srbije angažovan na naučnom projektu koji se organizuje pod pokroviteljstvom Poljske agencije za akademsku saradnju.

Dragan Ćalović je autor četiri i koautor jedne naučne monografije i preko stotinu radova objavljenih u domaćim i međunarodnim naučnim publikacijama. Njegov istraživački rad je usmeren na oblast savremene teorije umetnosti i medija, savremene umetničke prakse, kao i oblast islamske i japanske umetnosti.

Književnica, rediteljka i diplomata Vida Ognjenović diplomirala je na katedri za opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, kao i na Odseku za režiju beogradske Akademije za pozorište, film i televiziju. Postdiplomske studije započela je u Parizu na Sorboni, a magistarski rad iz teorije i prakse odbranila je na Univerzitetu u Minesoti.

Tokom svoje karijere Vida Ognjenović bila je angažovana kao asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kao profesor predavala je i na univerzitetima u Los Anđelesu i Čikagu, dok je kao gostujući predavač obišla sve veće univerzitete u SAD. Režirala je oko stotinu pozorišnih predstava, i veliki broj televizijskih i radio drama po sopstvenim tekstovima koje su doživele izuzetan uspeh.

Slobodan Beštić završio je osnovne i master studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti 1987.godine.
Na Akademiji umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti radio je kao asistent, dok na Univerzitetu Sinergija radi kao docent od 2015.godine.
Na Fakultetu savremenih umetnosti izabran je u zvanje docenta 2017.godine.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.