Fakultet savremenih umetnosti

Kao most između umetnosti i tehnologije, Fakulet savremenih umetnosti predstavlja idealnu odskočnu dasku za one koji sanjaju o karijeri u svetu umetnosti i dinamičnom svetu kreativnih industrija. Ovaj fakultet ima skoro tridesetogodišnju tradiciju izvrsnosti, oblikujući kreativne lidere budućnosti.

Kada je osnovan 1997. godine, Fakultet savremenih umetnosti je postao pionir u obrazovanju u oblasti umetnosti i kreativnih industrija, pružajući svojim studentima ne samo znanje i veštine već i inspiraciju da osmisle novu stvarnost 21. veka.

Kao deo prestižne obrazovne porodice, čiji su osnivači Visoka škola strukovnih studija za IT – ITS, Comtrade i LINKgroup, ovaj fakultet je u samom vrhu inovativnog obrazovanja u Srbiji, ali i šire.

Fakultet savremenih umetnosti nije samo mesto učenja; to je prostor gde se rađaju ideje, gde umetnost susreće budućnost i gde svaki student dobija priliku da ostavi neizbrisiv trag u savremenoj kulturi, umetnosti i svetu kreativnih industrija.

Letnja scena FSU

Letnja scena FSU predstavlja srce našeg kampusa, mesto gde se umetnost i obrazovanje spajaju u jedinstveno iskustvo. Osnovana sa misijom da promoviše mlade talente i pruži im priliku da se izraze i razvijaju, Letnja scena postala je prepoznatljivo  mesto kulturnih dešavanja na  Dorćolu. Programski odbor Letnje scene FSU sastavljen  od eminentnih umetnika i profesora, teži da svake godine obogati kulturnu ponudu i pruži našim studentima i posetiocima nezaboravne trenutke.

Programski odbor Letnje scene FSU čine naši istaknuti umetnici.

Predsednik Programskog odbora Letnje scene FSU:

Prof.  Božidar Đurović

Božidar Đurović diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Akademiji lepih umetnosti u Pragu 1988. godine, a četiri godine kasnije na istom fakultetu stekao je i zvanje magistra. Na Fakultetu savremenih umetnosti angažovan je kao redovan profesor na katedri za glumu od 2013. godine.

Članovi Programskog odbora Letnje scene FSU:

Prof. dr Valentin Kuleto je predsednik međunarodne kompanije LINKgroup, regionalnog lidera u oblasti osnovnog, srednjeg, visokog i profesionalnog obrazovanja, obrazovanja na daljinu i proizvodnje obrazovnog softvera.

Dragan Ćalović je rođen 1976. godine. Diplomirao je slikarstvo 1998. godine i arapski jezik i književnost 2006. godine. Magistrirao je na smeru Teorija umetnosti i medija na interdisciplinarnim studijama pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2005. godine, a na istoj grupi je i doktorirao u oblasti nauke o umetnosti 2008. godine.

Književnica, rediteljka i diplomata Vida Ognjenović diplomirala je na katedri za opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, kao i na Odseku za režiju beogradske Akademije za pozorište, film i televiziju. Postdiplomske studije započela je u Parizu na Sorboni, a magistarski rad iz teorije i prakse odbranila je na Univerzitetu u Minesoti.

Slobodan Beštić završio je osnovne i master studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti 1987.godine.
Na Akademiji umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti radio je kao asistent, dok na Univerzitetu Sinergija radi kao docent od 2015.godine.
Na Fakultetu savremenih umetnosti izabran je u zvanje docenta 2017.godine.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.