O studiju

Multimedijalni studio na Fakultetu savremenih umetnosti je multidisciplinarni prostor opremljen savremenim infrastrukturnim, tehnološkim, analognim i digitalnim sredstvima za potrebe nastave u oblasti kreativnih industrija, audio i video umetnosti i medijskih veština. Studio je pre svega namenjen departmanu Kreativne komunikacije, odnosno modulima Muzičke komunikacije, Multimedijalna produkcija, Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja, kako bi u cikličnom i sinkretičkom prostoru medija poput filma, televizije, radija i društvenih mreža studenti mogli da stiču analitička i praktična znanja zarad profesionalne dominacije na tržištu kreativnih industrija, ali i drugima koji imaju potrebu za uslugama studija.

Multimedijalni studio FSU je podeljen u dve nezavisne ali po potrebi povezane celine

Audio-učionica modelovana je kao profesionalna audio-režija u kojoj se na najvišem nivou mogu preslušavati, analizirati, produkovati i predstavljati različiti audio-elementi, od zvučne slike filma, medija, primenjenih digitalnih formi do muzike različitih žanrova. Ova učionica poseduje savremenu digitalnu i analognu opremu potrebnu za kompletnu produkciju i postprodukciju zvuka i muzike. Korisnicima pruža visoke studijske uslove za individualni rad, uz mogućnost kolektivnog učešća. Uz učionicu se u posebnoj prostoriji kao produženi produkcioni element procesa proizvodnje zvuka i muzike nalaze tri računarske jedinice sa savremenim profesionalnim programima za produkciju i postprodukciju zvuka i muzike (Avid Pro Tools, Steinberg Cubase). Ove radne stanice predviđene su za samostalni rad studenata na zadacima u okviru određenih predmeta.

Audio-studio je opremljen za najviše standarde produkcije i postprodukcije zvuka. Ovaj prostor nudi studentima mogućnost da rade sa profesionalnim audio-alatima kao što su Avid Pro Tools i Steinberg Cubase, učestvujući direktno u kreiranju i analizi zvučnih projekata različitih žanrova.

Druga celina studija – video-studio – takođe je zamišljena kao nezavisna jedinica, ali može biti kreativno i tehnološki povezana sa audio-učionicom za potrebe složenih projekata. Video-studio zamišljen je kao modularni filmsko-televizijski studio, koji poseduje četiri kamere u sistemu povezane sa video-miksetom, softvere za snimanje i reprodukciju video-signala u televizijskom sistemu video-miksa, i direktnog montažnog postupka, kao i mikrofone, mikroporte i svu zvučnu opremu za snimanje zvuka i slike. Kamere poseduju odlike profesionalnih studijskih kamera sa potpunom manuelnom kontrolom oštrine i zuma, a video-mikseta ima sve mogućnosti digitalnih prelaza, trikova i produkcije programa. Sistem kamera je mobilan – za potrebe rada u eksterijeru ili u izmeštenim uslovima. Video-studio opremljen je rasvetom u formatu televizijskog roštilja, ali i pokretnim modularnim rasvetnim telima za potrebe drugih formata snimanja, kao što je filmski pristup. Studijske kamere se mogu prilagoditi i filmskom načinu snimanja, za šta se može koristiti celokupna infrastruktura studija, pa je uz nezavisne računarske jedinice za montažu, koje fakultet takođe poseduje, moguća celokupna produkcija i postprodukcija filmskog sadržaja, kao i dodatna postprodukcija televizijskog sadržaja. Uz postojeću opremu, studio poseduje dva profesionalna foto-aparata i jedan profesionalni elektronski stabilizator za potrebe sporovoznog snimanja.

Naš video-studio je dizajniran kao modularni filmsko-televizijski prostor sa naprednim mogućnostima snimanja i montaže. Opremljen je sa četiri profesionalne kamere, sistemom za video-miks i modernom rasvetom, omogućavajući produkciju visokokvalitetnog video-sadržaja.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.