slika

maj–jun 2019.

slika

Fakultet savremenih umetnosti
POKLANJA VAM NAJBOLJI UMETNIČKI DOGAĐAJ OVOG LETA!


Dobro došli na Dane savremenih umetnosti! Ovog leta će se u Beogradu potpuno besplatno slaviti i promovisati umetnost. Pozivamo vas na veliku žurku 28. maja u Dorćol Platzu, koja će otvoriti ovogodišnji program na Danima savremenih umetnosti.


Dođite u Dorćol Platz da se družimo, uživamo u dobroj muzici, jer će goste zabavljati bend „Gimnazijalci”, koji čine muzičari iz Savremene gimnazije. Te večeri će premijerno biti prikazan studentski film „Metronomski um” sa Slobodom Mićalović i Tihomirom Stanićem u glavnim ulogama i biće dodeljene nagrade pobednicima Velikog konkursa za srednjoškolce kreativce, a biće postavljena i izložba svih pristiglih radova sa konkursa.
Dani savremenih umetnosti nastavljaju se tokom juna u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde će na Sceni „Raša Plaović” glumci sa FSU izvoditi svoje predstave. Fakultet savremenih umetnosti biće domaćin godišnje izložbe studenata vizuelnih umetnosti, koja će tokom celog leta biti otvorena u ateljeu Fakulteta.Da biste obezbedili BESPLATNO prisustvo na događajima u okviru Dana savremenih umetnosti, potrebno je samo da se prijavite.

Dorćol Platz, utorak, 28. maj, od 18:00

ŽURKA, IZLOŽBA RADOVA I PREMIJERA FILMA „METRONOMSKI UM”


Dorćol Platz (Dobračina 59) u utorak, 28. maja, biće kulturno žarište Beograda. Program počinje u 18:00, kada će svršenim studentima biti dodeljene diplome, a pobednicima Velikog konkursa za srednjoškolce kreativce vredne nagrade. Tom prilikom biće otvorena i izložba svih radova koji su prethodnih meseci pristigli na ovaj konkurs.
Od 20:30 biće prikazan film „Metronomski um”, koji su uradili studenti druge godine produkcije na FSU. Glavne uloge u filmu tumače naši proslavljeni glumci Sloboda Mićalović, Tihomir Stanić, Viktor Savić i Nebojša Milovanović. Studenti FSU koji su realizovali projekat su: Damjan Plamenac, Emilija Filipović, Angelina Bartula, Marija Maksić, Miloš Čubrilo, Lara Lacijan, Bogdan Praščević, Marko Veraja. Od 20:30 počinje bogat muzički program u Dorćol Platzu. Prvo će posetioce zabavljati bend učenika Savremene gimnazije – „Gimnazijalci”, a kasnije će muziku puštati di-džej.

Narodno pozorište, 17–19. juna

4 PREDSTAVE STUDENATA GLUME U NARODNOM POZORIŠTU i JDP-U


Predstave glumaca sa FSU deo su redovnog repertoara Narodnog pozorišta. U toku juna, u okviru Dana savremenih umetnosti, moći ćete da pogledate potpuno besplatno tri predstave glumaca sa FSU na Sceni „Raša Plaović” i jednu u Studiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

slika
15. jun, 20:30

ŽENIDBA I UDADBA

- komedija -

(studenti II godine osnovnih studija glume FSU, klasa: Vida Ognjenović i Slobodan Beštić)

Scena „Raša Plaović”

slika
21. jun, 20:30

PLAY ŠEKSPIR

- tragedija -

(studenti III godine glume, klasa: Božidar Đurović i Nenad Maričić)

Scena „Raša Plaović”

slika
19. jun, 20:30

OLEANA

- drama -

(studenti druge godine master studija glume FSU, klasa: Vida Ognjenović)

Scena „Raša Plaović”

slika
21. jun, 20:30

MI IZ 303

Ispit prve godine glume, klasa: Irfan Mensur, Srđan Ivanović

Studio JDP


slika
26. jun, 19h

BURE BARUTA

- drama -

(ispit studenata druge godine glume, klasa: Branislav Lečić i asistent Dubravka Kovjanić)

JDP

slika

Fakultet savremenih umetnosti,
maj–jun 2019.

ZAVRŠNA IZLOŽBA. LIKOVNIH UMETNOSTI I DIZAJNA 2018/19.


Otvaramo za vas vrata Fakulteta savremenih umetnosti. Velika izložba svih radova studenata likovnih umetnosti i dizajna biće otvorena 15. juna u 19:00 i moći ćete da je pogledate tokom celog leta.

Nakon svečanog otvaranja, posetioce očekuje bogat muzički program i zabava uz di-džeja. Dođite da pogledate nove ideje i uživate u talentu budućih slikara i dizajnera, koji će svojim idejama menjati postojeću umetničku scenu. Čekamo vas!

Jedna karta za sve događaje

PRIJAVI SE I OBEZBEDI SVOJU BESPLATNU ULAZNICU


Ulaz na sve događaje u okviru Dana savremenih umetnosti potpuno je besplatan. Sve što je potrebno jeste da se prijavite i obezbedite svoju ulaznicu za ovaj umetnički spektakl.

Zato, obezbedite svoje mesto na vreme.
slika

* Jedna ulaznica važi za sve događaje. Nije potrebno da štampate kartu niti da je pokazujete na samom događaju. Kada se jednom prijavite, naš sistem će vas prepoznati i moći ćete da prisustvujete svim događajima kojima želite.

PRETVORI SVOJ TALENAT U USPEŠNU UMETNIČKU KARIJERU

Fakultet savremenih umetnosti

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom


Imaš talenat za umetnost i želiš da napraviš uspešnu karijeru u toj oblasti? Fakultet savremenih umetnosti je mesto koje spaja umetnost i tehnologiju i pruža ti mogućnost da učiš od ostvarenih umetnika, priznatih u svojoj branši.

Stvaraj u digitalnom i analognom svetu, koristeći najmodernije tehnologije sve vreme tokom studiranja, potpuno besplatno.

Izaberi jedan od 9 aktuelnih smerova i kreni da gradiš svoju karijeru još tokom studiranja.

Ne čekaj da ti se desi, stvaraj svoj put!

UPISNI ROK ZA KLASU 2019/20. JE U TOKU, OBEZBEDI SVOJE MESTO NA VREME!