Prijavi se i postani deo nove klase 

Za konsultacije sa profesorima prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

SAVREMENO OBRAZOVANJE U SVIM OBLASTIMA DRAMSKE I MEDIJSKE KREATIVNOSTI

Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine (8 semestara)
Broj ESPB: 240
Akademski naziv koji stičete po završetku studija: diplomirani komunikolog – producent
Broj studenata na klasi: 40

Savremeni, multimedijalni producent je osoba koja poseduje znanje za osmišljavanje, pokretanje i kreiranje projekta – na putu od ideje, preko realizacije sadržaja, pa do njegovog plasmana.

Program Multimedijalna produkcija na Fakultetu savremenih umetnosti kombinuje teoriju i korišćenje savremenih tehnologija i prakse, koje studenta uvode u svet scenskih događaja, pozorišta, radija, filma, televizije, drugih medijskih i umetničkih projekata i kreativnih industrija. Modul Multimedijalna produkcija je po svojoj prirodi interdisciplinaran, što podrazumeva dva zvanja i dva polja obrazovanja, sa jedne strane umetničko, odnosno kreativno, a sa druge, teorijsko, odnosno društveno-humanističko, pa i sama diploma podrazumeva dve kompetencije – komunikološku i produkcijsku.

Savremeni producent treba da bude neko ko razume proces nastanka nekog dela i ko je spreman da osmisli, napiše, snimi, postprodukuje i plasira dramski i medijski sadržaj, ali i da u eri ograničenog kapitala i slabljenja institucija sam pokrene biznis u okviru kreativnih industrija.

Zbog toga je FSU kreirao modul na kom ćete naučiti kako da razumete i analizirate kreativnost i umetnost, ali i da upotrebite sopstvene talente, prenesete ideju u praksu i realizujete projekat. Imate priliku da savladate veštine koje su vam potrebne u svim fazama kreiranja scenskog i audio-vizuelnog dela i njegovog plasmana. Iskoristite je!

Kome je namenjen smer Multimedijalne produkcije?

Ako te interesuju produkcija i realizacija kreativnih i umetničkih sadržaja, rad sa scenaristima, rediteljima, snimateljima, montažerima, ekipama i glumcima ili si zainteresovan za sopstveno osmišljavanje, pisanje scenarija, režiranje, snimanje, montažu i postprodukciju u svim oblastima dramskih umetnosti i kreativnih industrija, kao što su pozorište, radio, film, televizija i mediji, onda je modul Multimedijalna produkcija pravi izbor za tebe.

Ovaj program je odličan izbor i ukoliko ne možeš da se odlučiš za samo jednu kreativnu delatnost, već želiš da stekneš sveobuhvatno obrazovanje koje će ti omogućiti da postaneš svestran i kompletan multimedijalni dramski kreativac ili autor, odnosno nosilac projekata.

Fakultet savremenih umetnosti školuje buduće multimedijalne delatnike čije znanje i sposobnosti odgovaraju zahtevima moderne dramske i medijske scene.

Velika posvećenost iskusnih profesionalaca omogućava studentima ključne veštine i ovladavanje teorijskim i praktičnim znanjima u oblasti kreativnosti i menadžmenta, kao i osposobljavanje studenata za samostalni i kreativni istraživački rad.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Sastavni deo prijemnog ispita jeste obavezni razgovor sa kandidatom, koji sprovodimo na konsultacijama. Iako su jedne konsultacije obavezne, na raspolaganju vam je neograničen broj konsultacija sa profesorima, koje se redovno zakazuju i održavaju, pa savetujemo da ih iskoristite na najbolji način, da se predstavite, poslušate savete profesora i postavite pitanja koja vas zanimaju.

Prijemni ispit

Test stručnosti, opšte kulture i informisanosti, kao i pisanje umetničkog projekta na zadatu temu

Trajanje: 1 dan, 2 školska časa

PetarS-up-(1)
Petar
Stanojlović
Aleksandra Paladin
Aleksandra
Paladin
Miloš Babić
Miloš
Babić
nevenka_popovic_sevic
Nevenka
Popović
Šević
Nebojša Dugalić
Nebojša
Dugalić
zorica_jelic
Zorica Lola
Jelić
Zoran Branković
Zoran
Branković
urosdojcinovic-1
Uroš
Dojčinović
Davor Bosankić
Davor
Bosankić
dusica-filipovic-fsu
Dušica
Filipović
Tijana Popović
Tijana
Popović
dusan_stojakovic
Dušan
Stojaković
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Irina Tomić
Irina
Tomić
Nenad Ilić
Nenad
Ilić
maja-vukadinovic-fsu
Maja
Vukadinović

Skup znanja iz polja društveno-humanističkih nauka i polja umetnosti, omogućavaju neophodna teorijska znanja na koja se nadogradnjom praktičnog znanja stvara idealna kombinacija za izgradnju uspešnog producenta.

Po svom karakteru, nastava je interaktivna, a već od prve godine profesori Fakulteta savremenih umetnosti omogućavaju studentima prisustvovanje na mnogim snimanjima i projektima, kako bi se od najranijih dana upoznali sa načinom rada kreativnih industrija.

Scenu kreiraš ti

Tvoja vizija kreira buduću medijsku i dramsku scenu.

Po svom sadržaju modul Multimedijalna produkcija obuhvata predmete iz različitih oblasti kao što su pozorište, radio, film, televizija, mediji, muzička industrija, zvuk, kreativno pisanje, režija, kamera, montaža, menadžment i biznis, IT, kulturologija i komunikologija, nauke o dramskoj i audio-vizuelnoj umetnosti.

Producent je osoba koja radi na različitim pozicijama u širem kolektivu, tako da su znanja iz navedenih oblasti neophodna za uspešno osmišljavanje, organizaciju, vođenje i realizaciju projekta.

Svoje ideje sada možeš da realizuješ putem medijskog kanala za koji se odlučiš i mentorstva eminentnih profesora, a uz kurseve stranih jezika i učešćem u internacionalnim radionicama tvoja dela mogu obići svet.

Prisutnost na predavanjima je obaveza, ali je to i privilegija za studenta, jer će se svaki profesor na svakom predmetu truditi da iskaže što više znanja, kroz teoriju, praksu, primere, komunikaciju i prilagođen sadržaj i pristup.

PRIMENITE NAUČENO U PRAKSI

Modul Multimedijalna produkcija, kao skup veština i znanja iz široke oblasti dramskih i medijskih praksi i kreativnih industrija, povezan je i sa tehnološkim alatima kojima se zanatski modeluju različite savremene produkcione forme.

Studiranje na Fakultetu savremenih umetnosti donosi rad sa najnaprednijom tehnologijom i programima koji omogućavaju da se ceo projekat, od pretprodukcije do postprodukcije, realizuje u skladu sa internacionalnim standardima.

Fakultet savremenih umetnosti nudi direktnu primenu stečenog znanja i veština pre svega u našem savremenom multimedijalnom studiju, gde ćeš imati priliku da svoju kreativnost sprovedeš u delo.

Kako se postaje uspešan multimedijalan producent?

Nastava na modulu Multimedijalna produkcija se izvodi putem predavanja, vežbi, kolokvijuma, testova i samostalnih seminarskih radova, sa akcentom na praktičnom radu.

Studijski program obuhvata 42 ispita, od kojih su 32 obavezna, a 10 izbornih sa liste od 20 izbornih predmeta. Svi predmeti na ovom studijskom programu su jednosemestralni.

Praćenje aktivnosti studenata i ocenjivanje se izražavaju poenima.

Predmeti su podeljeni na obavezne i izborne predmete, što ti omogućava profesionalni razvoj u oblasti produkcije koja te najviše interesuje.

Šta dalje?

Nakon završenih studija, možeš raditi kao:

 • producent u okviru institucija filma, televizije, pozorišta, radija i ostalih scenskih i medijskih delatnosti;
 • nezavisni producent u okviru filma, televizije, pozorišta, radija i ostalih scenskih i medijskih delatnosti;
 • scenarista, reditelj, snimatelj, montažer u širokom polju audio-vizuelnih kreativnih i primenjenih sadržaja;
 • autor i rukovodilac dramskih, medijskih i opštih umetničkih sadržaja;
 • producent muzičkih događaja, festivala, manifestacija;
 • savetnik za medije;
 • kreator i rukovodilac različitih komercijalnih, političkih i društvenih kampanja;
 • nosilac i rukovodilac sistema medijskih i kulturnih institucija;
 • kopirajter, art-direktor u okviru PR i marketinških agencija;
 • dramski i medijski kritičar i analitičar;
 • inspicijent, asistent režije, sekretar režije, video-mikser itd. (deo stručnih neakademskih funkcija u okviru dramskih umetnosti i medija).

U odnosu na poziciju budućeg zanimanja tvoje radno vreme može biti fleksibilno. Posao producenta je kreativan, izazovan, dinamičan i zahteva komunikativnost, trud i kontinuirani rad koji uz formalno obrazovanje vodi do uspeha.

Poslednjih godina potražnja za ovim zanimanjima raste, a tržište umetnosti uvek traga za inovativnim projektima.

Broj studenata na klasi ograničen je sa ciljem posvećivanja podjednake pažnje svakom studentu u vidu individualnog rada i konsultacija.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.