Prijavi se i postani deo nove klase 

Za konsultacije sa profesorima prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Obrazovanje u svim oblastima umetničke i medijske produkcije

Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine (8 semestara)
Broj ESPB: 240
Akademski naziv koji stičete po završetku studija: diplomirani komunikolog – producent
Broj studenata na klasi: 40

Producent je osoba koja ima svu moć pokretanja kreativnog projekta u svojim rukama, put od ideje do realizacije zavisi od njegovih izbora.

Studije Fakulteta savremenih umetnosti kombinuju korišćenje modernih tehnologija i prakse koje studenta uvode u svet filma, pozorišta, televizije, radija i drugih medijskih i umetničkih projekata.

Producent treba da bude neko ko ne samo da razume proces nastanka umetničkog dela, već i neko ko je spreman da u eri ograničenog kapitala i slabljenja velikih institucija sam pokrene kreativni biznis.

Zbog toga je FSU kreirao program na kom ćete naučiti kako da razumete i analizirate umetnost, ali i da upotrebite svoju kreativnost i talente. Imate priliku da savladate veštine koje su vam potrebne u svim fazama kreiranja umetničkog dela i njegovog plasmana. Iskoristite je!

Kome je namenjen smer Multimedijalne produkcije?

Ako te interesuje produkcija i realizacija umetničkih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenaristima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta pozorišta, filma i medija, onda je Multimedijalna produkcija pravi smer za tebe.

Ovaj odsek je odličan izbor i ukoliko ne možeš da se odlučiš za samo jednu umetničku delatnost, već želiš da stekneš sveobuhvatno obrazovanje koje će ti omogućiti da postaneš svestran i kompletan multimedijalno-dramski umetnik i budeš nosilac umetničkih projekata.

Fakultet savremenih umetnosti školuje buduće specijaliste čije znanje i sposobnosti odgovaraju zahtevima moderne umetničke i medijske scene.

Velika posvećenost iskusnih profesionalaca omogućava studentima ključna znanja i ovladavanje teorijskim i praktičnim znanjima u oblasti menadžmenta, kao i osposobljavanje studenata za samostalni i kreativni istraživački rad.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničeni broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Test opšte kulture i esej na zadatu temu.

Trajanje: 1 dan, 2 školska časa

PetarS-up-(1)
Petar
Stanojlović
Aleksandra Paladin
Aleksandra
Paladin
Miloš Babić
Miloš
Babić
Ivan Lalić
Ivan
Lalić
nevenka_popovic_sevic
Nevenka
Popović
Šević
Nebojša Dugalić
Nebojša
Dugalić
Zoran Branković
Zoran
Branković
urosdojcinovic-1
Uroš
Dojčinović
Davor Bosankić
Davor
Bosankić
dusica-filipovic-fsu
Dušica
Filipović
Tijana Popović
Tijana
Popović
dusan_stojakovic
Dušan
Stojaković
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Irina Tomić
Irina
Tomić
Nenad Ilić
Nenad
Ilić
Sofija Perović
Sofija
Perović
Maja Vukadinović
Maja
Vukadinović
Velimir Dedić
Velimir
Dedić
zorica_jelic
Zorica
Jelić

Skup znanja iz polja društveno-humanističkih nauka i polja umetnosti, omogućavaju neophodna teorijska znanja na koja se nadogradnjom praktičnog znanja stvara idealna kombinacija za izgradnju uspešnog producenta.

Po svom karakteru, nastava je interaktivna, a već od prve godine profesori Fakulteta savremenih umetnosti omogućavaju studentima prisustvovanje na mnogim snimanjima i projektima, kako bi se od najranijih dana upoznali sa načinom rada kreativnih industrija.

Scenu kreiraš ti

Tvoja vizija kreira buduću medijsku i umetničku scenu.

Po svom sadržaju, studijski program obuhvata predmete i kurseve različitih oblasti kao što su menadžment i biznis, IT, kulturologija i komunikologija, nauka o dramskoj i audio-vizuelnoj umetnosti.

Producent je osoba koja radi sa različitim profesijama i sve konce drži u svojim rukama, tako da su znanja iz navedenih oblasti neophodna za uspešnu organizaciju, vođenje i realizaciju projekta.

Svoje ideje sada možeš da realizuješ putem medijskog kanala za koji se odlučiš i mentorstva najeminentnijih profesora, a uz kurseve stranih jezika i učešćem na internacionalnim radionicama tvoja dela mogu obići svet.

Spoj digitalnih znanja i prakse na televiziji

Današnja produkcija ne postoji bez korišćenja inovativnih informacionih tehnologija.
Savremene medijske prakse su postale opšteprihvaćena pojava, koja otvara vrata kreiranju inovativnih sadržaja.

Fakultet savremenih umetnosti omogućava rad sa najsavremenijom tehnologijom i programima koji će čitav proces projekta, od predprodukcije do postprodukcije, realizovati u skladu sa internacionalnim standardima.

Potrebna digitalna znanja obuhvataju rad na bazama podataka, tabelama, različitim organizacionim sistemima, izradi knjige snimanja kao i sticanju praktičnog znanja na prvoj edukativnoj televiziji – eduTV, gde ćeš imati priliku da svoju kreativnost sprovedeš u delo.

EduTV je prva edukativna televizija u celom regionu. Njenih dvanaest kanala predstavljaju generator znanja iz oblasti marketinga, dizajna, biznisa, IT-ja itd.

Veliko iskustvo stručnjaka koji rade na ovoj televiziji obezbediće ti sve uslove za vođenje uspešne produkcije.

U početku ćeš se upoznati sa kompletnom opremom potrebnom za snimanje, kao što su profesionalne kamere, rasveta, različite vrste mikrofona i ekipom koja učestvuje na snimanju.

Kada je materijal snimljen, tvoja praksa se nastavlja u postprodukciji gde ćeš se upoznati sa montažom i procesom video i audio obrade snimljenog materijala uz pomoć najsavremenije tehnologije.

Kako se postaje uspešan multimedijalan producent?

Nastava na Multimedijalnoj produkciji se izvodi putem predavanja, vežbi, kolokvijuma, testova i samostalnih seminarskih radova, sa akcentom na praktičnom radu.

Studijski program obuhvata 35 ispita od kojih je 27 obaveznih, 8 izbornih, sa liste od 16 predmeta i jednog predmeta stručne prakse. Svi predmeti na ovom studijskom programu su jednosemestralni.

Praćenje aktivnosti studenata i ocenjivanje izražava se poenima.
Predmeti su podeljeni na obavezne i izborne predmeta, što ti omogućava profesionalni razvoj u oblasti produkcije koja te najviše interesuje.

Šta dalje?

Nakon završenih studija, možeš raditi kao:

 • Producent u okviru institucija filma, televizije, pozorišta, radija i ostalih scenskih i medijskih delatnosti;
 • Nezavisni producent u okviru filma, televizije, pozorišta, radija i ostalih scenskih i medijskih delatnosti;
 • Autor i rukovodilac dramskih, medijskih i opštih umetničkih sadržaja;
 • Producent muzičkih događaja, festivala, manifestacija;
 • Savetnik za medije;
 • Kreator i rukovodilac različitih komercijalnih, političkih i društvenih kampanja;
 • Nosilac i rukovodilac sistema kulturnih institucija;
 • Kopirajter, art direktor u okviru različitih reklamnih agencija;
 • Dramski i medijski kritičar i analitičar;
 • Deo stručnih neakademskih funkcija u okviru dramskih umetnosti i medija (inspicijent, asistent režije, sekretar režije…).

U odnosu na poziciju budućeg zanimanja tvoje radno vreme može biti fleksibilno. Posao producenta je kreativan, izazovan, dinamičan i zahteva komunikativnost, trud i kontinuirani rad koji uz formalno obrazovanje vodi do uspeha.

Poslednjih godina potražnja za ovim zanimanjem raste, a tržište umetnosti uvek traga za inovativnim projektima.

Broj studenata na klasi određen je sa ciljem posvećivanja podjednake pažnje svakom studentu u vidu individualnog rada i konsultacija.

Paketi dodatnih kurseva za savremenog kreativca

Osim raznovrsnih savremenih znanja i veština koje ćete steći tokom studiranja na Fakultetu savremenih umetnosti, dobijate, potpuno besplatno, i pakete dodatnih kurseva i na taj način ćete obogatiti svoje kompetencije. Paketi dodatnih kurseva obuhvataju Personal Development Program i dodatne kurseve koji su vam dodeljeni u skladu sa preferencijama i smerom koji pohađate.

Kroz kurseve Personal Development Programa moći ćete da ovladate raznovrsnim poslovnim veštinama, a uz to, kao student jednog od tri smera sa Departmana kreativnih komunikacija, moći ćete da pohađate neke od kurseva koji će na najbolji način dopuniti vaše produkcijske kompetencije: Internet marketing, Preduzetništvo, Video-postprodukcija, Adobe After Effects itd…

O svim dodatnim kursevima za smer Multimedijalna produkcija  pročitaj ovde »

 

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.