Prijavi se i postani deo nove klase

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom.

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

Pretvori svoj talenat u jedno od najplaćenijih zanimanja

Grafički dizajneri su jedni od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka današnjice, i zbog toga je ovo jedno od najpopularnijih zanimanja.

Studije grafičkog dizajna na Fakultetu savremenih umetnosti pripremaju studente za realne izazove u ovom poslu i zbog toga je njihov akcenat na praktičnom radu. Na Fakultetu savremenih umetnosti ćeš steći prestižna IT znanja, veštine, iskustva i sertifikate koji će tvoj rad izdvojiti po kvalitetu i obezbediti ti uspešnu karijeru.

Kome je namenjen modul Grafički dizajn?

Ukoliko želite da se bavite kreiranjem vizuelnih identiteta ili učestvujete u brendiranju najrazličitijih kompanija, proizvoda ili pojedinaca, odnosno, ako želite da se poigravate oblicima, bojom, tipografijom… onda su studije  Grafičkog dizajna, najbolji način da usmerite i razvijete svoj talenat.

Ovaj modul namenjen je i onima koji žele da se dizajnom bave na sveobuhvatniji način. Zato na FSU imate priliku da steknete uvid i u to kako funkcionišu druge grane dizajna, kao što su dizajn kostima, tekstila, nameštaja…

Drugim rečima, na modulu Grafički dizajn stičete široko znanje koje predstavlja sublimaciju procesa i pristupa karakterističnih za različite oblasti dizajnerskog delovanja. Na kraju studija postajete profesionalac koji zaista može kreirati kompletan i upečatljiv vizuelni identitet bez obzira na to čemu, ili kome, je on namenjen.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju su vam konsultacije sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Prijemni ispit se sastoji iz dva dela: Kandidati prvo polažu crtanje, (četiri časa crtež ugljenom). Tema je mrtva priroda. Papir za crtež obezbeđuje fakultet, a crtački materijal je neophodno poneti na ispit). Nakon toga je stručni deo ispita. Kandidat dobija temu i radi stručni zadatak iz oblasti grafičkog dizajna – plakat, knjigu ili logo. Stručni deo se radi na A4 formatu slobodnom tehnikom. Obavezno podnošenje mape sa radovima.

Trajanje 1 dan, 8 školskih časova

Marina Crnogorac Dimitrijević
Marina
Crnogorac Dimitrijević
Dušanka Komnenić
Dušanka
Komnenić
Željko Komosar
Željko
Komosar
Svetlana Knežević Lukić
Svetlana
Knežević Lukić
Rajko
Radosavljević
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Irina Tomić
Irina
Tomić
Uroš Dojčinović
Uroš
Dojčinović
zorica_jelic
Zorica Lola
Jelić

Na stručnim predmetima koje ćete imati na ovom smeru, dobijaćete zadatke i rešavati probleme istovetne onima koje imaju profesionalni dizajneri. Korak po korak, dostići ćete kvalitet koji je neophodan kako biste pronašli prve poslove.

Na modulu Grafički dizajn studenti se ohrabruju da rade samostalno i u timovima, da donose nove predloge i da preuzimaju inicijativu.

Pored predavanja na fakultetu oni dobijaju mogućnost da čuju predavanja gostujućih predavača – najeminentnijih stručnjaka u polju dizajna i uče iz njihovog iskustva.

Prestižni Adobe sertifikati

Da biste već na početku karijere pronašli dobar posao i imali mogućnost da birate projekte na kojima vam je zadovoljstvo da radite, potrebno je da znate da koristite Adobe softvere kao što su Photoshop, Illustrator i drugi. Takođe, potrebno je da svoje znanje dokažete prestižnim sertifikatima.

IT veštine koja stičete na Fakultetu savremenih umetnosti omogućavaju vam da položite ispite za Adobe sertifikaciju i u startu budete ispred drugih kandidata prilikom apliciranja za posao.

Adobe sertifikacija
 • ACP Visual design using Photoshop;
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator;
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign;
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver;
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro;
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects;
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC.

Rad na realnim projektima

Kako bi se na najbolji način pripremili za svoj budući posao i uslove u kojima će raditi, studenti su već tokom školovanja uključeni u rad na realnim projektima koje realizuju samostalno ili u saradnji sa kolegama sa svog i drugih odseka Fakulteta savremenih umetnosti.

Dizajneri daju neprocenjiv doprinos kreiranju vizuelnih identiteta i brendova. Oni takođe imaju veliku ulogu u realizaciji svakog projekta, od umetničkog događaja do marketinške kampanje.

Shodno tome, oni oblikuju najrazličitije materijale, od plakata, kataloga, brošura, logoa, do celokupnih promotivnih kampanja.

Fakultet savremenih umetnosti je punopravni član GIDE – međunarodne akademske grupe fakulteta za dizajn

Reč je o velikom uspehu jednog domaćeg fakulteta, a dobijanje partnerskog statusa istovremeno je i pokazatelj priznatosti i ugleda koji naš fakultet ima u međunarodnoj akademskoj zajednici među evropskim fakultetima ovog usmerenja. FSU je na ovaj način i zvanično postao deo akademske zajednice najuglednijih evropskih fakulteta za dizajn.
 
Aktuelni fakulteti članovi grupe GIDE su: Politecnico di Milano, kao najprestižniji fakultet za dizajn u Evropi; Thomas More (Mehelen/Antverpen), najveći fakultet za dizajn enterijera u Belgiji; Universidade da Madeira (Portugal); University of Dundee (Škotska); Fakulteta za dizajn (Ljubljana); University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (Lugano); Universidad Politecnica de Valencia (Španija); Fakultet savremenih umetnosti (Beograd).

Šta dalje?

Nakon završetka studija dizajna na modulu Grafički dizajn otvara vam se niz mogućnosti. Mnogobrojni projekti koje ste realizovali tokom studija predstavljaju odličan materijal za vaš portfolio koji ćete formirati uz pomoć i savete profesora.

Uz to, imate priliku da izaberete mesto na kom ćete steći praksu: kompanije Comtrade, LINK group, marketinške agencije itd.

Uz ovako izgrađen CV i portfolio, sertifikate koji su dokaz vašeg znanja i prakse koja vam je donela iskustvo, bićete pravi izbor za svakog poslodavca i moći ćete da pronađete posao svojih snova.

Novi profil na FSU: Dizajn video igara

Sve je prisutnija potreba da različite sadržaje koji su nam dostupni osmisle i oblikuju umetnici. U skladu sa težnjom da svoj nastavni program uskladimo sa savremenim tendencijama i potrebama tržišta, otvorio se prostor za novi modul – Dizajn video igara.

Modul je fokusiran na sticanje znanja i veština koje će vam omogućiti da umetnički talenat iskoristite u gejming industriji. Naučićete da ilustrujete i animirate 2D i 3D junake, da napravite kompletan dizajn video-igre, da crtate stripove… ukratko, sve ono što ovu rastuću granu industrije čini izuzetno zanimljivom i traženom.

Video-igre koje oko sebe okupljaju veliki broj ljudi, kreirajući svojevrsnu supkulturu, zahtevaju da ono što one nude, a to su novi fantastični svetovi, budu detaljno i kvalitetno osmišljeni i oblikovani.

Više o novom profilu pročitajte ovde.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.