20 godina tradicije i spoja umetnosti i tehnologije za vašu uspešnu umetničku karijeru

Fakultet savremenih umetnosti je jedinstveni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti koji se nalazi u mirnom delu Beograda.

Osnivač Fakulteta savremenih umetnosti je ITS – Visoka škola strukovnih studija za IT koja predstavlja prvu akreditovanu privatnu visokoškolsku ustanovu u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji.

Samim tim je i deo grupe najkvalitetnijih obrazovnih ustanova na ovim prostorima ispred kojih stoje Comtrade i LINK group – lideri savremene edukacije.

Osnovan je 1997. godine kao prvi prvatni fakultet umetnosti u regionu, a do danas je formirao veliki broj uspešnih i priznatih umetnika koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Kako je koncipiran
jedinstven nastavni plan?

Nastavni plan i program akreditovanih studijskih programa Fakulteta savremenih umetnosti koncipiran je sa težištem na uskostručnim predmetima koji su u direktnoj vezi sa obrazovnim profilom umetnika i menadžera umetnosti.

U nastavni plan i program uvedeni su i predmeti koji prate razvoj savremenih informacionih tehnologija, multimedija, savremene umetničke prakse, kao i veći broj izbornih predmeta. Time je nastavni plan i program obuhvatio tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije.

By Artists. For Artists.

Iskustvo i znanje profesora – svetski poznatih savremenih stvaralaca

Programi Fakulteta savremenih umetnosti kreirani su na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, a profesori, pored toga što predstavljaju značajne umetnike priznate širom sveta, čine pedagošku elitu u oblasti umetničkog obrazovanja jer su posvećeni kvalitetnom i interaktivnom prenošenju znanja.

Njihov cilj je da studenti steknu kompetencije koje će im omogućiti aktivno i kreativno uključivanje u savremene umetničke tokove i mogućnost da doprinesu razvoju društva.

Ako samo pogledate imena profesora koji predaju na Fakultetu savremenih umetnosti kao što su Vladimir Veličković, Vida Ognjenović, Branislav Lečić, Slobodan Trajković, Zoran Jedrijčić, dobićete jasnu sliku o njihovoj kompetentnosti i profesionalnom autoritetu.

Uključenost nastavnog kadra u brojne projekte, saradnja sa galerijama, udruženjima likovnih i primenjenih umetnosti, institucijama kulture, medijskim kućama, kao i ugovori sa međunarodnim visokoškolskim ustanovama potvrđuju da je Fakultet savremenih umetnosti lider u obrazovanju stručnog profesionalnog kadra u oblasti umetnosti.

Upotrebi svoj talenat.

01.

Misija

Misija Fakulteta savremenih umetnosti je pružanje vrhunskih obrazovnih usluga u polju umetnosti i oblasti menadžmenta umetnosti, kreiranje visokokvalitetnih studijskih programa koji se odnose na osnovne, master i doktorske akademske studije i da obogati život akademske zajednice i društvo u celini.

Poslujući odgovorno s ciljem obezbeđenja održivog razvoja ustanove, kroz kontinuirani profesionalni razvoj i istraživanje stvaramo dinamičnu obrazovnu zajednicu koja je usredsređena na stalno poboljšanje kvaliteta procesa obrazovanja.

02.

Vizija

Vizija Fakulteta savremenih umetnosti je da ostane priznata državna i regionalna institucija, koja uliva poverenje svojim korisnicima, sa prepoznatljivim rezultatima u istraživanju i obrazovanju u polju umetnosti i oblasti menadžmenta umetnosti, prateći najviže internacionalne standarde visokog obrazovanja i primenjujući najbolje prakse.

03.

Vrednost

  • Poslovanje sa integritetom i održavanje obećanja
  • Izuzetnost u svim oblastima rada
  • Osiguranje profesionalnog razvoja svim studentima i zaposlenima
  • Otvorenost, iskrenost i poštovanje
  • Timski duh
  • Proaktivnost i društvena odgovornost