Oblikujte svoj talenat na osnovnim, master i doktorskim studijama savremenih umetnosti

Želite da postanete priznati umetnik i bavite se nekim od najlepših zanimanja? Fakultet savremenih umetnosti je pravo mesto za vas.

U okviru osnovnih akademskih studija imate priliku da formirate svoj izraz na jednom od 7 odseka: Dizajn, Dramske umetnosti, Multimedijalna produkcija, Vizuelne umetnosti, Kreativni Biznis, Muzičke komunikacije, ili Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja a nakon toga svoja znanja možete da usavršite na master i doktorskim studijama dramskih, vizuelnih umetnosti ili dizajna.

Obrazovanje umetnika predstavlja prvi i najvažniji korak u njegovoj karijeri jer oblikuje njegov talenat i usmerava interesovanja. Zbog toga je Fakultet savremenih umetnosti formirao program koji stvara celokupne ličnosti autora koji stiču ugled i publiku već tokom studija.

Jedinstven princip multidisciplinarnog obrazovanja koje spaja umetnost i najsavremenija znanja iz oblasti informacionih tehnologija pruža vam priliku da postanete uticajan umetnik 21. veka.

Studijski programi na Fakultetu savremenih umetnosti

Studije vizuelnih umetnosti kreirane su za sve vas koji imate talenat za vizuelne umetnosti.

Na ovom odseku steći ćete znanja koja možete primeniti, bez obzira da li želite svoju kreativnost da izrazite po uzoru na velike majstore klasične umetnosti ili kroz street art, body art, performativnu ili konceptualnu umetnost.

Kroz kombinaciju sticanja slikarskih veština, razvoja kritičkog mišljenja i primene savremene tehnologije u svojim radovima, tokom školovanja razvićete se u kompletnog umetnika koji bira način izražavanja u odnosu na ono što želi da iskaže.

Program odseka Vizuelne umetnosti obuhvata osnovne, master i doktorske studije. U okviru osnovnih studija možete izabrati neki od tri smera: Slikarstvo, Multimediju ili Grafiku. 

Saznajte više

Za buduće filmske i pozorišne glumce formiran je odsek koji nudi kompletno obrazovanje potrebno dramskim umetnicima.

Tokom studija dramskih umetnosti – glume izgradićete samostalni umetnički izraz i naučiti kako da ga prilagodite svakom liku, žanru i timu sa kojim ćete sarađivati tokom svoje glumačke karijere.

Kroz posebne stručne, umetničke i teorijsko-umetničke predmete iskoristićete svoj glas, telo, govor, pokret, veštine i umetnički izraz, kako biste ostvarili svoj pun potencijal i odgovorili ne samo na zahteve struke već i tržišta.

Kako biste postali traženi glumac koji može da igra najrazličite uloge, kreiran je program koji će vam dati mnoge mogućnosti.

Jedna od najznačajnijih je ta što ćete naučiti da glumite na engleskom jeziku kao da vam je maternji i na taj način započeti internacionalnu pozorišnu ili filmsku karijeru. Program Dramske umetnosti – Gluma obuhvata osnovne, master i doktorske studije.

Saznajte više

Ako želite da postanete vrhunski dizajner ovo je odsek za vas. Izaberite jedan od četiri programa: Dizajn enterijera, Grafički dizajn, Modni dizaj ili Game art i započnite svoj kreativni razvoj.

Imate priliku da oblikujete svoj talenat u pravcu koji vam se dopada i da se usmerite na različite vrste dizajna poput kostima, tekstila, scenografije ili industrijskog dizajna ili dizajna video igrica.

Tokom studija naučićete kako da koristite programe kao što su 3D Max, Photoshop i Illustrator, i u njima realizujete sve svoje ideje, a uz to ćete imati priliku da steknete prestižne Adobe i Autodesk sertifikate.

Studije dizajna se baziraju na praktičnom radu i realnim projektima koji će vam omogućiti da usavršite svoja znanja iz oblasti IT-ja i pripremiti vas za visokoplaćene poslove nakon studija.

Saznajte više

Oduvek ste maštali o tome da dizajnirate odeću i zamišljali kako bi vaše kreacije izgledale na drugim ljudima, bilo da je u pitanju visoka moda ili moda za široke narodne mase? Ili ste, dok gledate film ili predstavu, razmišljali o tome kako biste vi kreirali kostime za glumce?

Uz korišćenje modernih tehnologija možete da stvarate maske, kostime i garderobu koji će se pamtiti ili biti vaš zaštitni znak. Studije na studijskom programu Dizajn kostima stvaraju od vas tehnički potkovane, obučene umetnike koji će znati da iznesu ceo proces nastanka umetničkog dela, od ideje, prenošenja te ideje na papir, preko krojenja i šivenja, pa do finalnog proizvoda.

Saznajte više

Cilj programa Kreativne komunikacije je da stvori kompetentne stručnjake za analitičko i kreativno delovanje u kulturi, umetnosti, medijima, odnosno u društvenom sistemu u celini. Po završetku studija bićete sposobni da samostalno kreirate i vodite određene projekte.

Program Kreativne komunikacije napravljen je s ciljem da kreativnost bude uključena u sve elemente društva, počevši od prostora dramskih umetnosti, preko medija, do produkcije zvuka i muzike. Njegova svrha je da se na osnovu znanja koja se stiču iz oblasti dramskih umetnosti, medija i pisanog informativnog i analitičkog sadržaja studenti obuče za celokupno delovanje u okviru društva kreativnih industrija.

Program Kreativnih komunikacija na Fakultetu savremenih umetnosti obuhvata tri smera: Multimedijalna produkcija, Muzičke komunikacije i Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja. 

saznaj vise

Imate dobru ideju za start-up, ali želite da vaš mali biznis bude drugačiji u moru sličnih? Kreativnost je postala jedan od najvažnijih parametara koji neki brend ili kompaniju čini prepoznatljivom i dominantnom na tržištu.

Na programu Kreativni biznis naučićete kako da svoj posao pokrenete, održavate i razvijate na kreativan način koji će ostati zapažen i doneti dobru zaradu.

Ovaj program je pravi izbor ukoliko ste kreativni i želite svoju kreativnost da primenite na stvaranje novog proizvoda ili kompanije, ali i da je implementirate u već postojeće institucije i sektore firmi različitih delatnosti, kako bi povećali njihov domen i pozicioniranje na tržištu.

saznaj vise

Zašto je Fakultet savremenih umetnosti pravi izbor za vas?

Svaki umetnik ima svoj izraz, senzibilitet, karakter, interesovanja i brojne talente. To je ono što ga čini posebnim i originalnim. Upravo je zbog toga program Fakulteta savremenih umetnosti kreiran tako da ne sputava već podržava različitosti.

To postižemo na dva načina. Prvi je multidisciplinarnost programa, u okviru kojih ćete prevazići granice između različitih vrsta umetnosti. Drugi predstavlja usmeravanje putem izbornih predmeta, koje vam dozvoljava da oblikujete svoju umetničku praksu onako kako želite.

Uz to, znanja iz oblasti IT-ja koja ćete steći na Fakultetu savremenih umetnosti daće vam mogućnost da eksperimentišete i stvarate u duhu svog vremena, kako biste ostali zapamćeni i uticali na naredne generacije.

Saznajte više o programima:

Izaberi odsek i započni studiranje koje će te na velika vrata uvesti u svet umetnosti.

FSU kucanje na laptopu

Zaposlite naše studente

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.