Prijavi se i postani deo nove klase 

Za konsultacije sa profesorima prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Komunikolog u novim medijima kao zanimanje budućnosti

Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine (8 semestara)
Broj ESPB: 240
Akademski naziv koji stičete po završetku studija: diplomirani komunikolog
Broj studenata na klasi: 30

Program Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja donosi sticanje novinarskih, uredničkih i medijskih znanja i veština, koji su osnova za novu profesiju – uređivanje i kreiranje sadržaja (Content Creation and Curation).

Sa razvojem tehnologije i novih digitalnih vidova komunikacije i neverovatnim protokom informacija, potreba za relevantnim sadržajem koji se ističe sve je veća. Današnji kreatori medijskog prostora su multimedijalni stručnjaci sposobni da formiraju i plasiraju pisane, video, muzičke i druge sadržaje.
Kreiranje i planiranje sadržaja danas postaje ključna stavka za kompanije koje posluju u oblasti medija, marketinga i PR-a.

To znači da pojedinac mora da poznaje sve tri oblasti i da je sposoban da istovremeno bude novinar, urednik, PR, prezenter, kopirajter sa dobrim poznavanjem marketinga.

Studije Fakulteta savremenih umetnosti kombinuju teoriju i praksu uz upotrebu modernih tehnologija i tako studenta uvode u svet medija i osposobljavaju ga za samostalno delovanje u svetu informacija – njihovu distribuciju i prezentaciju – odnosno za javni nastup.
Prateći savremene tokove na globalnom nivou, FSU je kreirao program koji će vas naučiti kako da kreirate i plasirate informacije koje se pamte. Iskoristite je!

Kome je odsek Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja namenjen?

Ako vas zanima pisana reč, ali i multimedijalni sadržaji, privlače vas javni nastupi i PR, voleli biste da osmislite sopstveni koncept, TV ili radijsku emisiju, želite da se okušate u modernom novinarstvu, onda je ovaj program pravi izbor za vas.

Modul Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja namenjen je svima vama koji želite da svoju kreativnost primenite u digitalnom i tradicionalnom medijskom prostoru, u uređivanju sopstvenih sajtova, portala, blogova, vlogova, televizijskih emisija. Ovaj smer idealan je za one koje zanima kopirajting, vole da pišu ili govore ispred kamere u ulozi PR-a, voditelja, novinara, za sve vas koji ste spremni da menjate svet trivijalnosti i kreirate sadržaj koji pravi razliku.

Takođe, svi vi koji ste spremni da istražujete, analizirate i kroz savremeni koncept plasirate sadržaje, na lokalnom, ali i globalnom nivou, skrećući pažnju na određeni društveni problem i podižući svest o tome, kroz predmete na ovom smeru steći ćete znanja i veštine koji će vam omogućiti da baš vaša informacija ispliva iz mora poruka koje svakodnevno odlaze u etar.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničeni broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Test opšte kulture i esej na zadatu temu.

Trajanje: 1 dan, 2 školska časa

PetarS-up-(1)
Petar
Stanojlović
Aleksandra Paladin
Aleksandra
Paladin
Miloš Babić
Miloš
Babić
Ivan Lalić
Ivan
Lalić
MarkoM_Djordjevic
Marko M. Đorđević
Nebojša Dugalić
Nebojša
Dugalić
Zoran Branković
Zoran
Branković
urosdojcinovic-1
Uroš
Dojčinović
Davor Bosankić
Davor
Bosankić
Dušica Filipović
Dušica
Filipović
Tijana Popović
Tijana
Popović
Nenad Ilić
Nenad
Ilić
dusan_stojakovic
Dušan
Stojaković
Irina Tomić
Irina
Tomić
Sofija Perović
Sofija
Perović
Andrea Ratković
Andrea
Ratković
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Maja Vukadinović
Maja
Vukadinović
zorica_jelic
Zorica
Jelić
Velimir Dedić
Velimir
Dedić

Medijsku sliku stvaraš ti

Velika posvećenost iskusnih profesionalaca, ostvarenih u različitim digitalnim i tradicionalnim medijima, ali i dokazanih pedagoga, omogućiće ti da stekneš ključna znanja i ovladaš teorijskim i praktičnim znanjima neophodnim za uređivanje i kreiranje sadržaja, kao i za samostalni kreativni, istraživački, prezenterski i autorski rad.

Ovaj studijski program obuhvata različite teorijske i praktične predmete iz oblasti komunikologije, medija, PR-a, kulturne politike, novinarstva, uredništva, snimanja, osnova produkcije, montaže.

Tokom studiranja naučićete kako da prepoznate ključne informacije i transformišete ih u pisane članke, vesti, izveštaje, reportaže, video-forme, dokumentarne emisije, savremene multimedijalne koncepte, tok šou programe.

Ti kreiraš medijsku sliku!

Primenite naučeno na televiziji

Kreiranje sadržaja danas je usko povezano sa novim medijima, odnosno inovativnim informacionim tehnologijama.
Savremene medijske prakse postale su opšteprihvaćena pojava, koja otvara vrata kreiranju inovativnih sadržaja.

Studiranje na Fakultetu savremenih umetnosti donosi rad sa najnaprednijom tehnologijom i programima koji omogućavaju da se ceo projekat, od pretprodukcije do postprodukcije, realizuje u skladu sa svetskim standardima.
Fakultet savremenih umetnosti nudi direktnu primenu stečenog znanja i veština na prvoj edukativnoj televiziji – eduTV-u, gde ćeš imati priliku da svoju kreativnost sprovedeš u delo.

EduTV je prva edukativna televizija u celom regionu. Njenih dvanaest kanala predstavlja generator znanja iz oblasti marketinga, dizajna, biznisa, IT-ja.
Veliko iskustvo stručnjaka koji rade na ovoj televiziji obezbediće ti sve uslove za vođenje uspešne produkcije.

U početku ćeš se upoznati sa kompletnom opremom potrebnom za snimanje, kao što su profesionalne kamere, rasveta, različite vrste mikrofona, i ekipom koja učestvuje na snimanju.

Kada je materijal snimljen, tvoja praksa se nastavlja u postprodukciji, gde ćeš se pomoću najsavremenije tehnologije upoznati sa montažom i procesom video i audio obrade snimljenog materijala.

Kako se postaje uspešan komunikolog i kreator sadržaja?

Nastava na modulu Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja izvodi se putem predavanja, vežbi, kolokvijuma, testova i samostalnih seminarskih radova, sa akcentom na praktičnom radu.

Studijski program obuhvata 42 predmeta, od kojih su 32 obavezna i 10 izbornih sa liste od 20 izbornih predmeta. Svi predmeti na ovom studijskom programu su jednosemestralni.

Praćenje aktivnosti studenata i ocenjivanje izražavaju se poenima.
Predmeti su podeljeni na obavezne i izborne, što ti omogućava profesionalni razvoj u oblasti medija i kreiranja sadržaja koji te najviše interesuje.

Šta dalje?

Nakon završenih studija, možeš raditi kao:

 • komunikolog-kreator sadržaja u medijskim sistemima;
 • urednik u medijskim sistemima;
 • web urednik;
 • PR korporacija i medija;
 • marketing stručnjak;
 • samostalni novinar;
 • novinar u okviru sistema;
 • autor;
 • voditelj;
 • TV prezenter;
 • kopirajter.

 

U zavisnosti od izbora budućeg zanimanja, tvoje radno vreme može biti fleksibilno. Posao kreatora sadržaja je dinamičan, kreativan, pun izazova i zahteva komunikativnost, trud i kontinuirani rad, koji uz formalno obrazovanje vode do uspeha.

Ovo je jedno od zanimanja 21. veka sa kojim možeš raditi u različitim profitabilnim oblastima, jer medijski prostor uvek ima potrebu za kvalitetnim sadržajima koji se ističu.

Broj studenata na klasi određen je sa ciljem posvećivanja podjednake pažnje svakom studentu, u vidu individualnog rada i konsultacija.

Paketi dodatnih kurseva za komunikologe 21. veka

Osim raznovrsnih savremenih znanja i veština koje ćete steći tokom studiranja na Fakultetu savremenih umetnosti, dobijate, potpuno besplatno, i pakete dodatnih kurseva i na taj način ćete obogatiti svoje kompetencije. Paketi dodatnih kurseva obuhvataju Personal Development Program i dodatne kurseve koji su vam dodeljeni u skladu sa preferencijama i smerom koji pohađate.

Kroz kurseve Personal Development Programa moći ćete da ovladate raznovrsnim poslovnim veštinama, a uz to, kao student jednog od tri smera sa Departmana kreativnih komunikacija, moći ćete da pohađate neke od kurseva koji će na najbolji način dopuniti vaše produkcijske kompetencije: Internet marketing, Preduzetništvo, Video-postprodukcija, Adobe After Effects itd…

Pogledajte paket dodatnih kurseva za smer Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja »

Izaberite najsveobuhvatnije umetničko obrazovanje i po završetku fakulteta, sa znanjem i praksom koju ste stekli tokom studiranja, počnite da gradite karijeru u kreativnoj industriji.

 

 

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.