Prijavi se i postani deo nove klase

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom.

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

Nauči kako da režiraš umetnost

Umetnički projekat je kompleksna celina – na njemu najčešće radi velika grupa stručnjaka, a njima neko treba da upravlja i rukovodi. Ako želite da naučite da režirate umetnost, da budete na čelu ekipe koja stvara projekte budućnosti ili da se bavite koncept artom kreirajući pojavnost i vizuelni identitet filmova ili video igara, onda su master studije dizajna – modul art direkcije i koncept arta pravo mesto za vas.

Naučite da pomerate granice umetnosti, da kreirate projekte koji će ostati upamćeni, u svom stvaralaštvu idite u korak sa vremenom i koristite najmodernije tehnologije u svom stvaralaštvu.

Šta je art direkcija?

Art direkcija je ukratko put od ideje do njene prezentacije. Uspešan art direktor je sposoban da nadgleda ceo proces nastanka vizuelnog rešenja, kombinujući tradicionalne i moderne tehnologije da bi na najbolji način predstavio određeni projekat.

Art direkcija je upravo to – režiranje umetnosti.  Ideja može da dođe od bilo koga u timu, ali posao art direktora je da je vizuelizuje i podigne na viši nivo.

Šta je koncept art?

Koncept art predstavlja kreiranje pojavnosti i vizuelnog identiteta najrazličitijih medijskih i igranih formi kakve su film, video igra, televizijska serija, javni događaj.

Koncept art vam omogućava da stvarate nove svetove, da im dajete oblik, karakter, izgled – uvodi vas u kreiranje jedne sveobuhvatne slike koja podrazumeva dizajniranje okrženja, karaktera, kostima, urbanog i arhitektonskog konteksta i još mnogo toga.

Koncept art je polazna i ključna tačka za formiranje onoga kako mi, kao korisnici, vidimo jedan film, ili jednu video igru.

Cenjeni i međunarodno priznati Adobe i Autodesk sertifikati

Školovanje na FSU za studente znači savremeni koncept nastave. Program je koncipiran tako da ide u korak sa razvojem modernog društva. Studenti tokom nastave i rada na projektima koriste najsavremenije moderne tehnologije, koje su im neprestano na raspolaganju, i to potpuno besplatno.

Sa znanjem koje su stekli na fakultetu, po završetku studija moći će da polažu za međunarodno priznate Autodesk i Adobe sertifikate, jer će tokom školovanja steći znanje koje je neophodno za rad u Autodesk programima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softveru povećaće im produktivnost i dati mogućnost da prošire svoju delatnost.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati priznati su svuda u svetu i omogućavaju lakše pronalaženje posla kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

 

Autodesk sertifikacija

 • AutoCAD Certified User/Professional;
 • Autodesk 3ds Max Certified User.

Adobe sertifikacija

 • ACP Visual design using Photoshop;
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator;
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign;
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver;
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro;
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects;
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC.

Koji su ciljevi ovog modula?

Ciljevi ovog modula na master studijama dizajna su dvostruki: pre svega, da se obrazuju osobe koje su u mogućnosti da formiraju koncepte i sprovode ih u delo, a potom da vode računa o celokupnom vizuelnom identitetu nekog medija.

Ovo se odvija na dva nivoa – kroz obrazovanje budućih rukovodilaca, tj. art direktora, koji su u mogućnosti da formiraju nove koncepte, prezentuju ih i vode do krajnje realizacije kroz sve potrebne faze u okviru većih timova potrebnih za njihovu izvedbu.

Drugi nivo je obrazovanje koncept artista, umetnika koji su u mogućnosti da objedine različite pristupe i sfere vizuelnog identiteta jednog medija (filma, serije, video-igrice) i da ih inkorporiraju u sveobuhvatan konačni proizvod.

Ko može da upiše master studije art direkcije i koncept arta?

Master akademske studije dizajna pripadaju polju umetnosti, odnosno oblasti primenjene umetnosti i dizajna. Modul Art direkcija i koncept art je deo master studija dizajna, koje traju dve godine, odnosno četiri semestra, i nose ukupno 120 ESPB. Svaki semestar obuhvata 15 nedelja aktivne nastave.

Modul Art direkcija i koncept art mogu upisati kandidati koji su stekli zvanje dizajnera, to jest završili osnovne akademske studije dizajna ili druge srodne oblasti. Po završetku studija, studenti stiču zvanje master dizajnera.

Gde sve možete da radite kao art direktor?

Školovani art direktori se veoma visoko kotiraju na tržištu rada. Moći ćete da birate branšu kroz koju želite da ostavrite sav kreativni potencijal, kao i da radite na njenom vizuelnom imidžu.

Art direktori posao pronalaze u kreativnim timovima advertajzing agencija, u dizajn studijima, filmskoj ili TV industriji, muzičkoj industriji, izdavaštvu i u bilo kojim drugim kompanijama koje imaju potrebu za osmišljavanjem korporativnog identiteta.

Koncept art svoju primenu nalazi u najširem polju delatnosti, od tradicionalnih pozorišnih predstava, do savremene, ubrzano rastuće, industrije video igara. Tu su svakako i izuzetno popularni, i sve kompleksniji, proizvodi savremene filmske industrije koji se danas ne mogu zamisliti bez kvalitetnog koncept arta.

Pronađi svoje mesto na umetničkoj sceni dizajniranja.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.