Savremeno obrazovanje uz najnovije tehnologije u nastavi

Studentima koji svoj život žele da posvete umetnosti, najlepšem zanimanju koje podrazumeva istraživanje ljudskog duha i lepote, potrebni su najbolji uslovi za rad. Kako bi znanja i veštine koje stiču bili u skladu sa težnjama našeg doba, potrebni su im različiti tehnološki alati i savremeno okruženje.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti provode vreme u najsavremenijem okruženju, a u nastavi koriste najnoviju tehnologiju. Učionice, sale za vežbu i ateljei opremljeni su tako da podsećaju na Google prostorije, a tehnologija koja je u tom prijatnom prostoru dostupna studentima učenje čini lakšim, bržim, zanimljivijim i inspirativnim. Upravo ovakvo okruženje podstiče mlade umetnike da budu produktivniji, a samim tim i uspešniji.

Interaktivne table za kvalitetniju nastavu

Pojedine prostorije FSU opremljene su elektronskim tablama, koje se još nazivaju i interaktivne i pametne table. One teorijsku nastavu čine interaktivnom, multimedijalnom, dinamičnom i zanimljivom.

Pored toga što omogućavaju korišćenje dokumenata iz različitih programa, markiranje, uvećanje teksta i naglašavanje funkcijom „reflektor“, profesori i studenti mogu da biraju da li će sačuvati unete izmene koje su nastale tokom predavanja ili će zadržati prezentacije u prvobitnom obliku.

Na interaktivnim tablama se, pomoću posebnih olovaka ili prsta, može pisati, zaokruživati i crtati, a mogu se i raspoređivati elementi po tabli. Sve je u službi interaktivne nastave.

Interaktivna tabla

Amazon Echo za odgovore na sva pitanja

Najnoviji gedžeti današnjice imaju primenu i u obrazovanju umetnika. Amazon Echo je svojevrsni asistent u nastavi.

Ovaj inovativni izum izdvaja se od ostalih posebnom karakteristikom koju poseduje – osetljivošću na glas.

Upućujući glasovne komande ovom specijalnom izvoru znanja, studenti mogu da pitaju Amazon Echo sve što ih interesuje i dobiju odgovore.

Amazon Echo

Vizualizacija gradiva uz Samsung Gear VR

Samsung Gear VR je uređaj nalik na naočare koji pruža doživljaj virtuelne realnosti. Ne samo da studenti ovaj uređaj mogu da koriste prilikom učenja, već i iskoriste uvid u virtuelnu realnost kako bi izradili najsavremenija umetnička dela.

Virtuelna realnost je nov medij koji predstavlja neistražen prostor, kako u vizuelnim tako i u dramskim umetnostima. Uz svu potrebnu opremu za kreiranje digitalnih i VR umetničkih radova, studenti FSU imaju priliku budu među prvima koji će koristi ovaj uređaj za svoja umetnička dela.

Samsung VR

Tablet uređaji u nastavi

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti prate nastavu na najsavremenijim tablet uređajima i iPadovima, a pored toga dostupni su im i laptopovi, odnosno najnoviji Chromebook računari.

Pomoću ovih jedinstvenih elektronskih svezaka, studenti mogu slobodno da čitaju, istražuju, vode beleške i prave skice.

Na taj način, za njihovo učenje ne postoje prostorna i vremenska ograničenja.

Studenti mogu pristupiti svim izvorima znanja i servisima od značaja za njih gde god da se nalaze i kada god žele da saznaju nešto novo.

Tablet

Istraživanje kroz Google aplikacije

Novi izvori znanja su sve dostupniji i svuda su oko nas, samo ukoliko želimo da ih iskoristimo.

Internet postaje dominantan kanal razmene i usvajanja novih informacija i znanja. Sasvim opravdano, pri pomisli na internet, većini ljudi prva asocijacija su Google i svi njegovi servisi.

Zbog toga se u nastavi na FSU koriste Google aplikacije koje studentima otvaraju brojne mogućnosti.

Počev od mejla, četa, kalendara i zajedničkog diska, do elektronskih tekstova i novosti iz sveta umetnosti, studenti Fakulteta savremenih umetnosti mogu pronaći sve što im je potrebno na svom tablet uređaju ili pametnom telefonu.

Ebook Central – elektronska biblioteka

Elektronska online biblioteka, Ebook Central, u kojoj se nalazi više od 700.000 naslova na srpskom i engleskom jeziku, predstavlja još jednu dodatnu pogodnost za studentne i profesore Fakulteta savremenih umetnosti

Sa dostupnim pristupom u bilo koje doba dana i noći, znanje, stručni tekstovi, literatura, scenariji i dramski tekstovi uvek su im na dohvat ruke.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.