NAGRAĐUJEMO NAJBOLJE

FSU PROGRAM FINANSIJSKE PODRŠKE ZA BUDUĆE REVOLUCIONARNE UMETNIKE

Stalno vam padaju na um fantastični filmski projekti, imate ideju kako da inovativnim pristupom režiji osvežite klasičan pozorišni komad ili sanjate o tome da se i sami nađete na daskama koje život znače? Imate oko za detalje i uređenje prostora ili možda više uživate da se izrazite pomoću platna i četkice ili preko računara i grafičke table?

Ako je nešto od navedenog vaša strast i maštate o tome da svoju kreativnost pokažete celom svetu i proslavite se u glumi, režiji, slikarstvu, medijskoj produkciji, dizajnu enterijera ili grafičkom dizajnu, školujte se na nekom od studijskih programa Fakulteta savremenih umetnosti, i to uz značajno umanjenje školarine, zahvaljujući programu finansijske podrške.

Program finansijske podrške najboljim studentima Fakulteta savremenih umetnosti pokrenut je sa ciljem da bude podsticaj svim studentima osnovnih studija da svojim radom, trudom i zalaganjem postignu što bolje rezultate, da se uključe u sve aktivnosti Fakulteta i da svi zajedno budemo jedna velika porodica koja postiže fantastične rezultate.

Kriterijum za dobijanje nagrade u vidu umanjenja školarine nije samo uspeh u školovanju. Prilikom odlučivanja stručni žiri, sastavljen od profesora sa Fakulteta, u obzir će uzeti i angažovanje studenata u vannastavnim aktivnostima, kao i angažovanje u onoj oblasti u kojoj su odabrali da se školuju.

Poruka koju je FSU želeo da prenese svojim studentima jeste da se trud svakako isplati i nadamo se još jačoj konkurenciji i teškom poslu za žiri i u narednoj godini.

ZA SVE KOJI ĆE OSTAVITI TRAG U UMETNOSTI

Društvo bez kulture i umetnosti prestaje da bude društvo i zato talentovani i inovativni pojedinci moraju da dobiju priliku da izraze svoje ideje i veštine bez ikakvih prepreka, uključujući i one finansijske prirode.

Sada sve nadarene i maštovite umetničke duše mogu da konkurišu za finansijsku podršku Fakulteta savremenih umetnosti.

Svet očekuje vaš kulturni doprinos! Školujte se, steknite interdisciplinarna znanja i razvijte svoje talente na FSU uz sniženu cenu školarine.

Ko može da se prijavi?

Za program finansijske podrške mogu konkurisati svi studenti druge, treće i četvrte godine osnovnih studija na bilo kom studijskom programu Fakulteta savremenih umetnosti, a smatraju da imaju portfolio vredan pažnje ili da će njihove ideje tek osvojiti srca poštovalaca umetnosti. Prijavite se ako:

 • ste organizovali izložbe,
 • možete da se pohvalite nagrađivanim radovima u oblastima dizajna, slikarstva, glume ili produkcije,
 • igrate zapažene uloge u predstavama ili na filmu,
 • učestvovali ste u stvaranju značajnih filmskih/pozorišnih/TV ostvarenja,
  imate veliki umetnički potencijal.

 

USLOVI ZA KONKURISANJE

Da biste se prijavili na konkurs za umanjenje školarine, potrebno je da budete studenti sa aktivnim statusom i da ispunjavate sledeće uslove:

 • upisana druga/treća, odnosno četvrta godina studija u redovnom roku bez pauziranja ili obnavljanja godine i bez prenesenog ispita;
 • prosečna ocena tokom prethodne akademske godine najmanje 8,5;
  isplaćena sva dospela potraživanja prema Fakultetu na dan podnošenja prijave.

 

POSTUPAK KONKURISANJA

Kada Fakultet savremenih umetnosti raspiše konkurs za umanjenje školarine, svi koji žele da se prijave podnose prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom.

Odluku o dodeli umanjenja školarine donosi Nastavno-umetničko-naučno veće na predlog departmana fakulteta u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava, pri čemu svaki departman dostavlja predloge za svoje studijske programe, u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa prijavljivanjem, detaljnije informacije možete dobiti na imejl-adresi: office@fsu.edu.rs.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.