9 zlatnih principa FSU

Insistiramo na svojoj misiji i držimo do principa zbog vas

Fakultet savremenih umetnosti je uvek svestan svoje misije  negujemo kritičku svest svojih studenata i želimo od njih da napravimo savremene umetnike 21. veka, spremne da se uhvate ukoštac sa svim izazovima savremenog sveta.

Fokusirani smo na to da kroz inovativne metode u nastavi razvijemo sve vaše potencijale. Želimo da budete lideri u razvoju inovativnih rešenja za najkompleksnije izazove današnjice.

Naše celokupno delovanje fokusirano je na DEVET RUKOVODEĆIH PRINCIPA, kojih se strogo držimo, jer se trudimo da svaki od njih potcrtava ono za šta se zalažemo. Želimo da ti principi postanu i vaš model delovanja.

1.

Nekonvencionalnost

Uvek se razlikujte
FSU je jedinstven baš kao što je i svako od vas. Razlikujemo se od drugih fakulteta. Usvojili smo nastavne metode pomoću kojih vas usmeravamo da se nikad ne zadovoljavate postojećim, da odbijate da prihvatite status quo. Preispitujemo konvencionalno razmišljanje, podržavamo nove pristupe u umetnosti.

Naši programi zasnivaju se na jedinstvenom spoju umetnosti i tehnologije. Nikada ne radimo stvari samo zato što tako rade drugi. Mešanjem tradicionalnog i savremenog razvijamo drugačija, efikasnija rešenja.

2.

Humanost

prihvatite različite perspektive
Radoznalost, kosmopolitizam i stalno ispitivanje svega je naša misija. Nju želimo da vam prenesemo. Želimo da oberučke prihvatite energiju i kompleksnost sveta, nastojeći da razumete različite kulture u kojima živimo.

Uspostavljajte veze kroz odnose prožete poštovanjem odnose koji su lični. Slaveći moć različitih perspektiva, trudite se da promovišete međusobno razumevanje i zajedničke ideje.  Živite svoj život potpuno slobodno, ali uz punu odgovornost prema tuđoj slobodi.

3.

Samopouzdanje

Ne dozvolite da vas uplaši neuspeh
Odgovorno rizikujemo i donosimo promišljene odluke bez straha od neuspeha. Želimo da hrabrost i nepokolebljivost budu vaše glavne osobine kao budućih umetnika. Naučićete da izazovima pristupate direktno, da radom prevaziđete sve prepreke.

Imamo jasnu viziju budućnosti i svaki korak koji preduzimamo u skladu je sa našom vizijom umetnosti 21. veka. Želimo da stvarate sa jasnom namerom i snažnim rasuđivanjem, ali i sa svešću da samopouzdanje ne podrazumeva ni nadmenost ni aroganciju.

4.

Promišljenost

nikada ne prihvatajte površno razmišljanje
Neprestano analiziramo, evaluiramo i ispitujemo, insistirajući na dubini i višedimenzionalnosti. Tražimo stvari koje drugi ne vide, uključujući detalje i informacije koji dodaju nijanse i nivoe interesovanja koji bi trebalo da nadilaze ono što je očigledno. Oprezni smo kad je reč o našim sopstvenim stavovima, pokrećemo diskusiju i debatu, uvažavajući dostojanstvo svojih neistomišljenika i ukazujući im poštovanje.

Nikada ne prihvatamo površno razmišljanje niti nedostatak odgovornosti i očekujemo od vas, naših studenata, isti nivo dubine i preispitivanja.

5.

Selektivnost

Postanite deo umetničke elite
Prestižni smo, zahtevni i rigorozni. Želimo da privučemo najbolje talente iz regiona. Fokusiramo svoje vreme i pažnju na ljude, institucije i inicijative od najvećeg značaja za naš zajednički uspeh. Pažljivo razmatramo šta je to što nudimo svetu, jer želimo da na kraju proizvedemo visok kvalitet sa jasnom namerom.

Nismo za svakoga, ali nismo ni elitisti.

6.

Autentičnost

Važno je da budete prepoznatljivi
Komuniciramo otvoreno i iskreno, izražavajući autentične emocije, što tražimo i od vas. Pozdravljamo dijalog u kom su karte otvorene, čak i kad je reč o osetljivim ili kontroverznim temama.

Želimo da kreirate umetnost koja prenosi iskrene poruke. Izbegavajte sve što je veštačko, lažno, usiljeno i prenaglašeno jer hiperbola rađa sumnju i nagriza kredibilitet. Želimo da budete originalni, svoji i savremeni. Jednom rečju, prepoznatljivi.

7.

Ambicioznost

Uvek težite izvrsnosti
Ambiciozni smo. Uvek ulažemo napor da prevaziđemo ono što je svakidašnje. Tražimo prilike za poboljšanje. Uvek težimo maksimumu i svoj puni potencijal ostvarujemo kroz trud da sve uvek bude na najvišem nivou.

Želimo da vas naučimo da se nikada ne zadovoljavate nečim “što može da prođe”. Ako ne možemo da dosegnemo izvrsnost, tražićemo drugačiji put.

8.

Motivisanost

Uvek budite voljni da se usavršavate
Motivisani smo da napredujemo. Uvek težimo ka tome da smo usresređeni na rad, da uvek idemo korak dalje i želimo da napravimo korak više.  

Želimo da vam nikad ne nedostaje motiva da napredujete, da težite da napravite najbolje umetničko delo. Samo tako bićete zadovoljni svojim dometima i uvek ćete se truditi da budete novi, prepoznatljivi, svoji. 

9.

Svestranost

Budite spremni da odgovorite na različite zadatke
Svestrani smo. Pratimo umetničke trendove i trudimo se da idemo u korak sa njima. Želimo da stvaramo u modernom svetu, na način koji ide rame uz rame sa savremenim umetničkim trendovima. 

Želimo da budete umetnici budućnosti. Da postanete savremeni umetnici, sposobni da se umetnički izrazite kroz različite medije i da odgovore na multidiciplinarne zahteve. 

Ako je ovo i vaš svet, želimo da ga delimo sa vama, da stvaramo zajedno novu umetničku scenu.

Naša vizija je jasna – pomažemo vam da postanete umetnik novog doba i razvijete svoj talenat u karijeru kakvu zaslužujete.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.