Prijavi se i postani deo nove klase 

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Najsavremenije master studije slikarstva

Diplomske (master) studije slikarstva nadograđuju profesionalno iskustvo studenata u teorijskom i praktičnom smislu.

Tokom školovanja imate priliku da razvijete temeljna znanja i razumevanje savremene kulture i umetnosti, kao i da dovedete svoje veštine na viši nivo.

Zbog čega je važno da upišete master studije?

Današnji svet multimedije izvršio je snažan uticaj na umetnost. Zbog toga studenti Fakulteta savremenih umetnosti koriste moderne tehnologije i stiču znanja potrebna za samostalno razvijanje i realizaciju projekata koji su u skladu sa tokovima savremene umetnosti širom sveta.

Već formirani umetnici stiču nova znanja iz oblasti savremene istorije umetnosti, poetike, estetike i multimedijalne umetnosti, kako bi se uključili u rad sa galerijama i profesionalcima iz celog sveta učešćem na internacionalnim umetničkim kolonijama. Takođe, oni proširuju opseg medija u kojima se izražavaju, koriste inovativne metode i na potpuno nov način pristupaju svojim radovima, uključujući u njih drugačiji vid umetničkog izražavanja: od slikarstva do body arta, od vajarstva do performansa, od grafike do street arta.

Završetkom studijskog programa stiče se akademski naziv: master likovni umetnik, sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija.

Saša Filipović
Saša M. Filipović
crtanje i slikanje
Ružica Bajić Sinkević
Ružica Bajić Sinkević
crtanje i slikanje
dj-stanojevic-fsu
Đorđe Stanojević
slikanje

Master studije slikarstva bazirane su na interaktivnoj edukaciji, praktičnoj nastavi (samostalni rad u studiju) i teoretskim predavanjima (izborni predmet i stručna praksa).

Pored crtanja i slikanja, uvode se predavanja iz likovne poetike, multimedijalne umetnosti i digitalnog crtanja.

Program je fokusiran na upoznavanje studenata sa mogućnostima novih medija i razumevanje multimedijalne produkcije. Ova znanja studente umrežavaju sa ostalim oblastima umetničke produkcije i nude im mogućnost rada na različitim projektima.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti koji završe master studije će imati kreiran portfolio koji obuhvata stvaralaštvo u različitim medijima, slikarstvu, performansu itd.

Šta dobijate na master studijama vizuelnih umetnosti?

 • Diplomu master studija i 60 ESPB bodova.
 • Najtraženije kurseve iz oblasti IT-ja.
 • Online učenje.
 • Mogućnost rada u prestižnim obrazovnim ustanovama.
 • Studio i svu potrebnu opremu za učenje i rad.
 • Sva potrebna znanja za rad u najsavremenijim programima za digitalno crtanje i multimediju.
 • Prilike za saradnju sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti umetnosti i edukacije.
 • Rad u malim grupama.
 • Izlaganje radova na kolektivnim i samostalnim izložbama.
 • Besplatne konsultacije.
 • Učešće na internacionalnim umetničkim kolonijama i projektima.

 

Usavršavanje za nastavnike likovnih umetnosti

Program master studija vizuelne umetnosti je prilagođen i svim likovnim umetnicima koji žele da svoj profesionalni razvoj nastave u obrazovnom stistemu ili već rade kao nastavnici u srednjim i osnovnim školama.

Prijavite se! Savetnik za edukaciju će ubrzo kontaktirati sa vama i formirati individualni plan upisa na master studije koji predstavlja najbrži put do vaše master diplome.

Ako želite da steknete najbolje obrazovanje iz oblasti edukacije koja učenike osnovnih i srednjih škola uvodi u svet umetnosti na interaktivan način i podstiče njihovu kreativnost, ovo je mesto za vas.

Kako upisati master studije slikarstva?

Na diplomske akademske studije slikarstva mogu se upisati svi studenti koji su na osnovnim studijama ostvarili najmanju prosečnu ocenu 8,5.
Studenti koji imaju nižu prosečnu ocenu polažu diferencijalni ispit.

Mentori su studentima svoje klase uvek na raspolaganju kako bi odgovorili na sva njihova pitanja i pomogli im u profesionalnom usavršavanju.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati

Na master programu Vizuelnih umetnosti – Slikarstvo naučićete kako da koristite Photoshop, Illustrator, 3D max i druge Adobe i Autodesk softvere. Ovo znanje će vam omogućiti da polažete ispite za najprestižnije sertifikate koji će predstavljati prednost za vas u svakom smislu.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.