Da studenti nastave da razvijaju svoj muzički talenat

Fakultet savremenih umetnosti (FSU) ponosno se vodi idejom da studenti tokom obrazovanja, ali i celog života treba da razvijaju i neguju sve svoje talente. Upravo iz želje da im pomognemo da razviju i usavrše svoju muzikalnost na raspolaganju im je jedan od najsavremenijih multimedijalnih studija u zemlji koje poseduje jedna obrazovna ustavova. Naime, svi studenti FSU mogu da u modernom multimedijalnom studiju i usavrše svoje muzičke talente i znanja koristeći najkvalitetnije instrumente i uređaje, ali i da se upoznaju sa muzičkom produkcijom pomoću najbolje opreme koja im je na raspolaganju.

kolaz fsu studio

Multimedijalni studio nalazi se u srcu grada, u prostorijama škole u Beograđanki, i čine ga takozvana gluva soba i recording room. Savršena zvučna izolacija pruža umetnicima slobodu da u svakom momentu pevaju, sviraju i komponuju, uživajući u svom talentu i ne ometajući druge.

Sjajna atmosfera u kojoj nastaje magija

Studio je napravljen kako bi podstakao studente da iskažu sve svoje muzičke talente, unaprede svoja znanja i razviju nove veštine. U dogovoru sa profesorima mogu da stvaraju i istražuju svoju nadarenost i talente, a kako uz muziku uvek ide i sjajna atmosfera, smeh i dobar provod su zagrantovani.

Najbolji instrumenti za najbolju muziku

Veliki deo prostora multimedijalnog studija zauzima gluva soba – prostorija u kojoj počinje proces umetničkog stvaranja. Gluva soba prima čak 20 ljudi, obložena je sunđerastim piramidalnim pločama i izolovana mineralnom vunom i predgradnim gipsanim zidovima, što omogućava odlične uslove za stvaranje kvalitetnog zvuka.

Gluva soba je mesto gde najviše borave sami izvođači (instrumentalisti i vokalisti) i gde se nalaze svi instrumenti, među kojima su Yamaha klavijatura, akustični bubnjevi, električne gitare i Marshal gitarsko pojačalo, ozvučenje i dinamički i instrumentalni kondenzatorski mikrofoni, kao i nezaobilazni deo svih najprestižnijih svetskih studija – mikrofon Neumann U87ai.

yamaha fsu

Recording room – mesto gde zvuk dobija novi smisao

Pored gluve sobe, u savremenom studiju nalazi se i futurističko opremljeni multimedijalni prostor – tonska soba. Ovde se snimljeni vokali ili instrumentali miksuju (podešavaju se nivo glasnoće i efekti), a posle toga sledi mastering, koji pesmi daje boju, a tonove čini punijim i boljim.

Studenti u ovom prostoru mogu da se upoznaju sa analognim spravama koje se koriste u stvaranju pesama, a pomoću Tascam DM-4800 miksete sve se obrađuje i dobija novu formu. Na ovoj, najtraženijoj mikseti u muzičkom svetu studenti mogu da kreiraju novi miks signala pomoću UAD LA-2A i UAD 1176LN kompresora, koji prave muziku bez ijednog šuma.

mikseta recording studio

Svi ljubitelji dobrog zvuka su dobrodošli

U studiju je publika uvek dobrodošla, svako može da nađe svoje mesto i opusti se u muzičkom stvaralaštvu talentovanih studenata. Ispred stejdža se pruža potpuni doživljaj čarolije koja nastaje kao proizvod talenta mladih umetnika i najsavremenije muzičke opreme.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.