FSU – Spoj umetnosti i savremenih tehnologija

Da bi bila napredna i relevantna, umetnost mora da odgovara na realnost i vreme u kom nastaje. Okruženi smo tehnologijom koja svakodnevno napreduje, a umetnici je koriste kao nezamenljiv alat kojim postižu najbolji efekat, svoje ideje realizuju onako kako su zamislili i proširuju granice svog umetničkog delovanja, kao i umetnosti uopšte.

Zbog toga je Fakultet savremenih umetnosti izgradio jedinstven koncept obrazovanja umetnika koji pored klasičnih znanja stiču i digitalne veštine koje su im neophodne da bi postali univerzalni umetnici, savremeni u punom smislu te reči.

Budućnost vizuelne umetnosti je u digitalnim znanjima

Vizuelni umetnik danas više nije samo slikar ili vajar, on je sada i digitalni umetnik i bavi se programiranjem, kompjuterskom grafikom i animacijom, robotikom, VR i internet umetnošću, video-igricama, 3D printom i biotehnologijom – u zavisnosti od toga šta želi da iskaže.

Digitalne veštine su osnova obrazovanja svakoga ko želi da se uspešno bavi dizajnom. Međutim, kvalitet budućih dizajnera zavisi od toga koliko su upućeni u tehnološke inovacije i u kojim programima umeju da rade.

Zbog toga FSU ne samo da obezbeđuje svojim studentima prestižna znanja iz oblasti dizajna već i vrhunske uslove u kojima oni mogu maksimalno da razviju svoje potencijale.

Spoj savremenih tehnologija i dramskih umetnosti

Savremeni dramski umetnici takođe moraju ići u korak sa težnjama 21. veka. Pored toga što im je neophodno da budu tehnološki opismenjeni, oni se još na studijama moraju pripremiti da rade u uslovima koji podrazumevaju upotrebu najnovije tehnologije.

Na Fakultetu savremenih umetnosti oni uče i kako da se ponašaju pred kamerama prilikom snimanja scena sa specijalnim efektima, ili na scenama najsavremenijih pozorišta koja koriste tehnologiju na sceni.

Digitalna pismenost kao uslov za uspeh producenata i reditelja

Producentima i rediteljima je poznavanje i rukovanje novim tehnnološkim alatima postalo osnovni deo profesionalne svakodnevnice.

Oni moraju da budu upoznati sa svakim detaljem procesa nastanka finalnog proizvoda kao što je film, TV emisija, predstava, izložba itd, a samim tim su im neophodna napredna digitalna znanja.

Zbog toga u okviru školovanja na Fakultetu savremenih umetnosti oni imaju pristup televizijskom studiju i svoj opremi koja se u njemu koristi, kako bi praksu stekli već tokom studija.

Za umetnike koji su ispred svog vremena

Kao što znate, kroz istoriju su veliki umetnici često napuštali fakultete. To je zato što su oni bile zastareli i rigidni, a umetnicima je bila potrebna inovacija, promena, polet i avangarda.

Fakultet savremenih umetnosti je fakultet koji nijedan umetnik definitivno ne bi napustio, jer mu on pomaže da slobodno stvara bez ograničenja.

Uz to, ovo je jedini fakultet na ovim prostorima na kojem dobijate sve što vam je potrebno i više od toga: znanja iz oblasti umetnosti i savremenih tehnologija i slobodu da eksperimentišete sa njima, kao i da predstavite svoje originalne ideje bez zadrške i sa punom podrškom profesora.

Jedinstven spoj savremenih tehnologija i klasičnih umetničkih tehnika

Na Fakultetu savremenih umetnosti stičete vrhunska digitalna znanja, ali to ne umanjuje značaj klasičnih umetničkih veština koje ćete dobiti na ovom fakultetu. Naprotiv, obrazovanje koje ćete dobiti predstavlja balans između savremenih i tradicionalnih znanja koja se međusobno dopunjuju.

Vi kao umetnik autentičnog izraza i senzibiliteta, imate punu slobodu da koristite one alate koje su vam potrebni, a FSU je tu da bi vam omogućio da do njih dođete u najboljim uslovima.

Budi i ti deo nove generacije umetnika

Iskoristi priliku da dobiješ umetničko i digitalno obrazovanje koje je potrebno da bi postao umetnik 21. veka koji će obeležiti svoju epohu i ostati upamćen.

Proveri da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavi se.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.