Prijavi se i postani deo nove klase 

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Where creativity gets down to business

Dizajneri su profesionalci koji oblikuju svet oko nas. Oni kreiraju ukus epohe i stvaraju trendove. Pored talenta, potrebne su im veština, inovativnost i brzina, koje se stiču praktičnim radom. Zbog toga je Fakultet savremenih umetnosti na studijama Dizajna formirao jedinstven spoj koji čini najsavremenije obrazovanje dizajnera:

 • spoj umetničko-teoretskih i društveno-humanističkih znanja;
 • spoj stručnih veština u najtraženijim Adobe i Autodesk softverima i praktičnog rada na realnim projektima;
 • spoj tradicije i istorije dizajna sa novim tendencijama, trendovima i inovacijama u svetu dizajna.

Akademsko zvanje koje stičete po završetku osnovnih akademskih studija: diplomirani dizajner enterijera, diplomirani grafički dizajner, diplomirani dizajner kostima

Prijavi se

Kome je namenjen studijski program Dizajn?

Ako si nadaren i voliš da eksperimentišeš sa formama, bojama, tipografskim elementima, površinama i rastojanjima, a pri tome želiš da radiš kreativan i odlično plaćen posao, ovo je studijski program za tebe.

U skladu sa svojim interesovanjima možeš da odabereš jedan od tri smera koji će te usmeriti i oblikovati tvoj talenat u pravcu koji si izabrao.

Bez obzira na to za koji se odlučiš, tvoja interesovanja neće biti sputana, već naprotiv, podstaknuta od strane profesora. Zbog toga u okviru ovih modula možeš da fokusiraš svoje učenje i na industrijski dizajn, ilustraciju, dizajn kostima, dizajn tekstila, scenografiju, ilustraciju, animaciju, game art…

Graficki-dizajn-474x474
Dizajn-enterijera

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati: vrhunska digitalna znanja

Svako ko želi da postane uspešan dizajner mora da ovlada digitalnim veštinama jer su ona presudna za ovo zanimanje.

Na Fakultetu savremenih umetnosti dobijaš znanje koje je potrebno za polaganje ispita za Adobe i Autodesk sertifikaciju. To znači da nakon školovanja, osim diplome fakulteta, stičeš mogućnost da imaš i ove vredne dokaze svoje stručnosti.

Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate):

 • Visual Communication (Adobe Photoshop);
 • Web Authoring (Adobe Dreamweaver);
 • Video Communication (Adobe Premiere);
 • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator);
 • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign).

Autodesk sertifikacija:

 • AutoCAD Certified User/Professional;
 • Autodesk 3ds Max Certified User/Professional.

Kako izgleda nastava?

Nastavni proces na Dizajnu traje tri godine, odnosno šest semestara, i odvija se kroz teoretsku i praktičnu nastavu.

Predmeti koje imate priliku da slušate i polažete na ovom studijskom programu daće vam sve što je potrebno kako biste svoju karijeru uspešnog dizajnera započeli već tokom studija.

To se postiže kroz sadržaje teorijske i praktične nastave, vežbe, seminarske radove, kolokvijume i grafičke radove rađene na računarima u profesionalnim programima koji se koriste u struci, kao i ostvarivanjem interakcije u nastavi između studenata i mentora, a plod tog rada verifikuje se predispitnim obavezama i na ispitu.

Studijski program čine obavezni i izborni predmeti. Svi predmeti su jednosemestralni.

Paketi dodatnih kurseva za uspeh svakog dizajnera

Pored brojnih tehničkih alata koja ćete savladati u okviru osnovnih studija Dizajna, na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da steknete i dodatna znanja kroz pakete dodatnih veština koji će obogatiti veštine kojima raspolažete i pružiti vam prednost u poslovnom okruženju. Paketi dodatnih kurseva sadrže kurseve Personal Development Programa  i dodatne kurseve, koji su u skladu sa smerom koji pohađate, prema sopstvenim afinitetima.

Dodatni kursevi namenjeni studentima Dizajna uključuju usavršavanje rada u programima kao što su Adobe Premiere, Adobe After Effects i drugi, a među kursevima možete pronaći i one kao što su Veštine jasne i uverljive prezetacije,  Uvod u video-produkciju, WordPress i tako steći korisna i praktična znanja koja će vam pomoći da ostvarite uspeh u karijeri koja je pred vama.

Dodatne kurseve koje kao student Dizajna možete izabrati uz Personal Development Program pogledajte ovde »

Šta dalje?

Sa znanjem koje stičeš na Fakultetu savremenih umetnosti, diplomom i sertifikatima koje o njemu svedoče i iskustvom u praktičnom radu, možeš konkurisati za bilo koji posao u oblasti dizajna koji ti je privlačan, kako na ovim prostorima tako i u inostranstvu.

Zbog velikog broja realizovanih projekata i izlaganih radova u atraktivnim prostorima tokom studija, vaš portfolio nakon studija biće bogatiji u odnosu na vaše kolege koji su na drugačije načine sticali znanja. To vam daje prednost kod svakog poslodavca, a samim tim i povećava šanse da dobijete svoj posao iz snova.

Izaberite najbolje obrazovanje za dizajnere.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.