Vannastavne aktivnosti – FSU klubovi

Vannastavne aktivnosti su od ključne važnosti za studente u mnogim aspektima. Prvo i najvažnije, one im omogućavaju da istraže svoje interese i afinitete. Učestvovanjem u različitim klubovima i aktivnostima studenti imaju priliku da isprobaju nove stvari i steknu nova znanja i veštine. Ova iskustva im pomažu da pronađu ono što ih ispunjava i otvaraju im vrata ka uspešnoj karijeri.

Razvoj interpersonalnih veština i veština rada u timu

Vannastavne aktivnosti predstavljaju i odličan način da studenti razviju svoje interpersonalne veštine i veštine rada u timu. Učestvovanjem u timskim projektima ili aktivnostima studenti stiču komunikacione i liderske veštine, veoma važne za uspeh u poslovnom svetu.

Vannastavne aktivnosti studentima pružaju priliku da steknu dodatna iskustva i reference, što je od ključne važnosti za njihov budući uspeh. Učestvovanjem u različitim aktivnostima oni stiču nova znanja i iskustva, što im može pomoći da se izdvoje u odnosu na druge kandidate na tržištu rada.

Vannastavne aktivnosti pozitivno utiču na različite aspekte života svakog studenta. Stoga, preporučujemo svim studentima da učestvuju u što više vannastavnih aktivnosti i iskoriste priliku da unaprede svoja znanja i veštine.

Koji klubovi i sekcije postoje na FSU

Na FSU postoje raznovrsni akademski i sportski klubovi koji studentima pružaju mogućnost da istraže svoja interesovanja i razviju veštine izvan učionice. Akademski klubovi obuhvataju Brainfinity problem-solving Club, FSU foto-klub, FSU projektni centar, FSU Case Study Club, LINK edu RoboTeam i FSU Design Lab. Ovi klubovi studentima nude mogućnost da se oprobaju u različitim oblastima, kao što su rešavanje problema, fotografija, projektni menadžment, analiza poslovnih slučajeva, robotika i digitalna umetnost.

Sportski klubovi na FSU su LINK eSports, FSU fudbalski klub, FSU košarkaški klub, FSU odbojkaški klub i FSU atletski klub. Ovi klubovi studentima pružaju priliku da se bave različitim sportovima, razvijaju fizičke veštine i jačaju timski i sportski duh.

Svi ovi klubovi osmišljeni su kako bi obogatili život studenata i pružili im mogućnosti za lični razvoj i povezivanje sa drugim kolegama studentima. Bez obzira na vaše interese, na Fakultetu savremenih umetnosti ćete sigurno pronaći klub koji odgovara vašim afinitetima.

Akademski klubovi

Brainfinity problem-solving Club

Ovaj klub namenjen je onima koji žele da unaprede svoje sposobnosti rešavanja problema i razmišljanja izvan uobičajenih okvira. Bavi se različitim tehnikama rešavanja problema i igrama koje razvijaju kreativnost. Klub vodi prof. dr Ivan Anić, osnivač najvećeg regionalnog takmičenja u problem solvingu (Brainifinity Challenge).

 

FSU foto-klub

Ovaj klub je pravo mesto za sve one koje vole fotografiju. Članovi našeg foto-kluba beleže sve važne trenutke u životu škole, razmenjuju ideje i iskustva u vezi sa fotografijom i učestvuju u brojnim događajima. Pored toga, oni imaju priliku i da budu deo izložbi pridružite i takmičenja koje organizuju institucije u okviru LINK edu Alliance. Radovi članova izlažu se na velikoj godišnjoj multimedijalnoj izložbi, koju organizuje Galerija Fakulteta savremenih umetnosti, što im donosi važne umetničke reference.

 

FSU projektni centar

FSU projektni centar je pravo mesto za sve one koji žele da oprobaju svoje sposobnosti u timskom radu i projektnom menadžmentu. Članovi ovog centra imaće priliku da pod mentorstvom iskusnih profesionalaca rade na pisanju različitih EU projekata. 

 

FSU Case Study Club

Ako želite da naučite kako da analizirate i rešavate poslovne probleme, ovaj klub je pravo mesto za vas. Članovi će se sastajati dva puta mesečno i analizirati različite poslovne situacije u oblasti menadžmenta, preduzetništva, upravljanja projektima, informacionih tehnologija i u drugim stručnim, odnosno akademskim oblastima.

 

 

LINK edu RoboTeam

Ukoliko volite da se bavite robotikom i elektronikom, ovaj klub je pravo mesto za vas. Ovde ćete naučiti kako da razvijate aplikacije za robote i bićete deo velikog projekta za razvoj robota u obrazovanju koji je pokrenula LINK edu Alliance.

 

 

FSU Design Lab

Ako vas zanimaju dizajn i animacija, ovaj klub je pravo mesto za vas. Ovde ćete imati priliku da unapredite svoje sposobnosti iz oblasti digitalne umetnosti. Radovi članova FSU Digital Art Cluba izlažu se na velikoj godišnjoj multimedijalnoj izložbi, koju organizuje Galerija Fakulteta savremenih umetnosti, što članovima donosi važne umetničke reference.

 

 

Sportski klubovi

LINK eSports

LINK eSports je udruženje učenika i studenata LINK edu Alliance za elektronski sport, u kome studenti Fakulteta savremenih umetnosti imaju značajno mesto – ovde im se pruža prilika da stiču dragocene veštine, razvijaju strategije, uče i usavršavaju svoje sposobnosti u ovoj disciplini za koju danas postoji ogromno interesovanje. Treninzi se održavaju u novoj LINK eSports Areni (Palata Beograd, IV sprat). Više o udruženju možete saznati ovde.

 

FSU fudbalski klub

FSU fudbalski klub studentima pruža priliku da se aktivno bave fudbalom, razvijaju sportske veštine i jačaju timski duh. Bez obzira na prethodno iskustvo, ovaj klub nudi treninge pod stručnim vođstvom, kao i mogućnost učestvovanja u različitim takmičenjima. Pridružite se i postanite deo naše fudbalske porodice!

 

 

FSU košarkaški klub

FSU košarkaški klub okuplja ljubitelje košarke koji žele da unaprede svoju tehniku i taktiku igre. Klub nudi profesionalne treninge za sve, bilo da ste početnik ili profesionalac, a članovi imaju priliku da se takmiče u studentskim i amaterskim ligama. Dođite i usavršite svoj dribling, šut i skok u našem košarkaškom timu!

 

FSU odbojkaški klub

FSU odbojkaški klub je mesto gde studenti mogu zajedno uživati u ovom dinamičnom i izazovnom sportu. Ovde ćete imati priliku da naučite osnove igre ili unapredite već postojeće veštine i steknete nove prijatelje. Klub organizuje redovne treninge, a članovi mogu da se takmiče na različitim nivoima. Pridružite se i postanite deo našeg odbojkaškog tima!

 

 

FSU atletski klub

FSU atletski klub je savršeno mesto za sve studente koji žele da se bave atletikom, bez obzira na prethodno iskustvo. Klub nudi treninge za različite discipline, kao što su trčanje, skakanje i bacačke discipline. Ovde ćete imati priliku da razvijate svoje atletske sposobnosti i takmičite se na različitim atletskim mitinzima. Dođite i otkrijte svoj atletski potencijal u našem klubu!

Fudbalski, košarkaški, odbojkaški i atletski klub deo su napora Fakulteta savremenih umetnosti da svojim studentima omogući da treniraju u novoj sali Comtrade tehnološkog centra i učestvuju u različitim univerzitetskim takmičenjima. Ovo je prilika da se aktivno uključite u sport, razvijete svoje veštine i sklopite nova prijateljstva. Sport ima mnoge dobrobiti, ne samo za vaše fizičko zdravlje već i za vaše mentalno i emocionalno blagostanje. Učešće u sportskim aktivnostima pomaže vam da budete istrajni i disciplinovani, kao i da razvijete timski duh i samopouzdanje. Takođe, sport nas uči kako da se suočimo sa izazovima, prihvatimo pobede i poraze i razvijemo poštovanje prema protivnicima.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.