ŠTA SPAJA NAJUSPEŠNIJE LJUDE DANAS? KREATIVNI BIZNIS! UĐITE U NJIHOV SVET, NAUČITE DA RAZMIŠLJATE KAO ONI, OTKRIJTE SAVREMENE POSLOVNE TRENDOVE

Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine (8 semestara)
Broj ESPB: 240
Akademski naziv koji stičete po završetku studija: diplomirani menadžer 
Broj studenata na klasi: 60

Da li ste se nekada zapitali šta su završili Ilon Mask, Mark Cukerberg, Stiv Džobs, Bil Gejts i njima slični, najuspešniji ljudi savremenog doba? Mi jesmo!!!

I shvativši da se ni na jednom mestu ne nudi prava formula za kreativno razmišljanje i isto tako kreativan pristup biznisu, kreirali smo ovaj studijski program! Ako imate mnogo ideja za započinjanje svog biznisa ili želite da na drugačiji, kreativniji način vodite posao, ali vam nedostaje znanja i veština da to uradite na pravi način – onda ste na pravom mestu!

Kreativni biznis je program Fakulteta savremenih umetnosti, koji će vas naučiti kako da svoju ideju pretvorite u biznis i na njoj zaradite.

Menadžer je danas osoba koja ne samo da zna da organizuje sisteme i da njima rukovodi već je sposobna da sama istraži tržište, osmisli i kreira brend, napravi planove i strategije, dizajnira, marketira, plasira, promoviše i proda sopstvenu ideju.

Kreativnost je postala jedan od najvažnijih parametara koji neki brend ili kompaniju čini prepoznatljivom i dominantnom na tržištu, pa je sve više poslodavaca koji traže upravo one koji će se baviti kompletnom art direkcijom u sistemu.

Studije Fakulteta savremenih umetnosti kombinuju korišćenje modernih tehnologija i prakse koje studente uvode u svet biznisa, menadžmenta, marketinga, medija, produkcije, savremenih poslovnih trendova ili jednostavno uče kreativnom pristupu u rešavanju svih poslovnih problema i izazova, kao i zadovoljavanja ili kreiranja ljudskih potreba u modernom svetu…

Kome je namenjen program Kreativni biznis?

Kreativni biznis namenjen je svima vama koji želite da pokrenete ili unapredite sopstveni brend ili kompaniju ili da primenite kreativno delovanje u sektoru određene institucije, međunarodne kompanije ili privatne firme u kojoj ste zaposleni!

Da li već reciklirate, vozite električni auto ili skuter… ? Da li ste nekada štampali na 3D štampaču? Hrana sa 3D štampača, možda? Koristite solarnu energiju? Sigurno barem čuvate podatke na nekom cloud rešenju i koristite digitalni potpis? Svet se nezaustavljivo menja, pa je potrebno da se i vi menjate – na vreme.

Mi vam možemo pomoći u tome, zahvaljujući našem obrazovnom sistemu koji se već promenio, uskladio sa potrebama savremenog društva i koji je orijentisan isključivo ka budućnosti, i to onoj održivoj.

Fakultet savremenih umetnosti školuje buduće direktore sopstvenih kompanija ili kreativne direktore multinacionalnih brendova, marketing stručnjake, art direktore, direktore konsalting agencija, menadžere, savetnike i stručnjake iz oblasti biznisa…

Po završetku studijskog programa Kreativni biznis postajete specijalisti čije znanje i sposobnosti odgovaraju zahtevima savremenog tržišta i referencama globalnog poslovanja i trendova.

Vaši profesori su iskusni profesionalci koji su svoja poslovna znanja i veštine već primenili u praksi. Većina njih, uspešno su se oprobali u svetu kreativnog biznisa u multinacionalnim kompanija a sva svoja (sa)znanja, praksu i iskustvo, nesebično će podeliti sa vama, u cilju kreiranja boljeg i uspešnijeg globalnog društva. Danas više nije presudno gde ste rođeni i gde živite – digitalizacija je omogućila jednake šanse svima, pa tako i vama, a u prepoznavanju upravo tih šansi i mogućnosti, pomoći će vam upravo vaši profesori. Veoma su posvećeni i uvek su vam na raspolaganju da sve svoje ideje razvijate u pravom smeru.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničeni broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih profesionalaca ili umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Test opšte kulture i esej na zadatu temu u vezi sa ključnom oblasti budućeg studiranja.

Trajanje: 1 dan, 2 školska časa

Petar Stanojlović
Petar
Stanojlović
Biljana-Velinovic
Biljana
Velinović
Miloš Babić
Miloš
Babić
Valentin_FSU
Valentin
Kuleto
Milena-Ilic
Milena
Ilić
nevenka_popovic_sevic
Nevenka
Popović
Šević
Zoran Branković
Zoran
Branković
MarinaCD-gd
Marina
Dimitrijević Crnogorac
Davor Bosankić
Davor
Bosankić
Dušica Filipović
Dušica
Filipović
Tijana Popović
Tijana
Popović
VesnaP-ua
Vesna
Pejović
Irina Tomić
Irina
Tomić
Dragan-Calovic
Dragan
Ćalović
Tadija_Miletic
Tadija
Miletić
SvetlanaKL-f
Svetlana
Knežević Lukić
snezanapesicrajic
Snežana
Pešić Rajić
Nenad Ilić
Nenad
Ilić
Pokorni_FSU
Slavko
Pokorni
zorica_jelic
Zorica Lola
Jelić

Pretvorite svoj posao u hobi! A može i obrnuto! 

Na studijskom programu Kreativni biznis steći ćete znanja iz različitih oblasti kao što su menadžment, marketing, liderstvo, marketinške kampanje, upravljanje startapovima, produkcija događaja i ivent menadžment, PR, storiteling i storiliving, cirkularna ekonomija.

Kroz ovaj program naučićete da sagledate globalne trendove, analizirate tržište, koncipirate sopstveni brend, osmislite vizuelni identitet, slogane, reklame, napravite budžetski i medija plan, promovišete posao, da prodate i zaradite.

Naučićete kako da osmislite i organizujete ivente, da kreirate korporativne promo materijale, video-sadržaje, napišete kompletne biznis projekte, zakupite medijski prostor za promociju, prezentujete svoj proizvod ili kompaniju na tržištu i u javnosti. 

Naučićete kako da postanete influenseri modernog biznisa jer svako od nas ima moć da kreira brend!

Kako se postaje uspešan kreativni menadžer?

Nastava na Kreativnom biznisu izvodi se putem predavanja, vežbi, kolokvijuma, testova i samostalnih seminarskih radova, sa akcentom na praktičnom radu. Simulacije poslovnog okruženja i biznis izazova, kao i analiziranje studija slučaja najuspešnijih kompanija i brendova, predstavljaju samu srž i poentu praktičnog rada.

Studijski program obuhvata 48 predmeta, od kojih je 40 obaveznih i 8 izbornih sa liste od 16 izbornih predmeta. Svi predmeti na ovom studijskom programu su jednosemestralni.

Praćenje aktivnosti studenata i ocenjivanje izražava se poenima.
Predmeti su podeljeni na obavezne i izborne predmete, što ti omogućava profesionalni razvoj u oblasti kreativnog biznisa i menadžmenta.

Šta dalje?

Da li ste u skorije vreme prvi put čuli naziv neke profesije za koju niti ste znali da postoji, niti znate šta predstavlja? Futurista, možda? To nije prorok u šarlatanskom ili magijskom smislu reči, već vrhunski analitičar budućih ekonomskih, poslovnih, brend… trendova!

To je jedna od najplaćenijih profesija danas u Americi… Savremeno društvo i poslovanje, kreiraju i savremene profesije! Jedna zajednička polazna osnova za sve njih je – kreativno razmišljanje (koje smo mi pretočili u kreativni biznis). Nakon završenih studija, ako uzmemo u obzir samo deo poslovnih pozicija koje sada poznajemo, možete da radite kao:

 • kreativni direktor sopstvenog brenda;
 • CEO,
 • menadžer;
 • direktor marketinških i konsalting agencija;
 • u svim kompanijama/institucijama/medijskim kućama kojima je potrebna osoba za osmišljavanje i menadžment korporativnog identiteta;
 • marketing savetnik;
 • storiteler;
 • PR;
 • ivent menadžer…

U odnosu na poziciju budućeg zanimanja, vaše radno vreme može da bude fleksibilno. Posao kreativnog menadžera je izazovan, dinamičan i zahteva komunikativnost, analitičnost, pa čak i intuitivnost, zatim trud i kontinuirani rad koji uz formalno obrazovanje vode do uspeha.

Broj studenata na klasi je limitiran, u cilju posvećivanja podjednake pažnje svakom studentu u individualnom radu, konsultacijama, motivaciji, kao i prepoznavanju i razvoju personalnih potencijala svakog pojedinca.

Paketi dodatnih kurseva za kreativce u biznisu

Osim raznovrsnih savremenih znanja i veština koje ćeš steći tokom studiranja na Fakultetu savremenih umetnosti, možeš da izabereš, potpuno besplatno, i pakete dodatnih kurseva i na taj način obogatiš svoje kompetencije.

Paketi dodatnih kurseva obuhvataju Personal Development program i 4 dodatna kursa, koja biraš u skladu sa sopstvenim preferencijama i smerom koji pohađaš.

Strukturu programa Kreativni biznis pogledajte OVDE

 

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.