TRIJUMF UMETNOSTI I SAVREMENE TEHNOLOGIJE

Umetniku je neophodna potpuna sloboda da bi najbolje mogao da realizuje vizije. Kako bi pružila tu slobodu, Fakultet savremenih umetnosti obezbeđuje sva sredstva potrebna za realizaciju ideja. Vi kao student doktorskih studija na fakultetu možete imati više mogućnosti da ostvarite svoje snove i budete uspešni.

Zašto treba da upišete doktorske studije na Fakultetu savremenih umetnosti?

Fakultet savremenih umetnosti formirao je jedinstven spoj umetnosti i tehnologija kao najsavremenije obrazovanje vizuelnih umetnika. U 21. veku korišćenje savremene tehnologije u umetnosti predstavlja početak nove epohe umetničkog stvaralaštva.

Znanja iz oblasti IT-ja su potrebna svakom umetniku kako bi mogao da bude savremen i uticajan, kao i da bi bio sposoban da pomera granice umetnosti i ljudske misli.  Zato kroz doktorske studije na FSU dobijate priliku da stičete i usavršavate multidisciplirna znanja, kao i da kroz odabrane teme kreirate i prezentujete projekte pomoću najsavremenije IT opreme.

Vaša interesovanja i dosadašnji rad biće unapređeni, bez obzira na to da li se bavite slikarstvom, vajarstvom, fotografijom, grafikom, ilustracijom, performansom, body artom, street artom ili nekim drugim vidom umetničkog izražavanja.

Dostignite najviši stepen akademskog zvanja kroz studijski program Fakulteta savremenih umetnosti, zato što je vrlo važno na kom fakultetu gradite ugled i usavršavate usku specijalnost.

Zvanje koje se stiče posle uspešno predstavljenog i odbranjenog doktorskog umetničkog rada je: doktor umetnosti – likovne umetnosti (dr um).

sasa-filipovic
Saša M. Filipović
crtanje i slikanje
Ružica Bajić Sinkević
Ružica Bajić Sinkević
crtanje i slikanje
dj-stanojevic-fsu
Đorđe Stanojević
slikanje
milos_sobajic
Miloš Šobajić
slikanje
 • Diplomu doktorskih studija i 180 ESPB bodova.
 • Najtraženije kurseve koji će vam približiti savremene tehnologije.
 • Studio i svu potrebnu opremu za učenje i rad.
 • Mogućnost rada u prestižnim obrazovnim ustanovama.
 • Sva potrebna znanja za rad u najsavremenijim programima za digitalno crtanje i multimediju.
 • Online učenje.
 • Izlaganje radova na kolektivnim i samostalnim izložbama.
 • Prilike za saradnju sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti umetnosti i edukacije.
 • Slušanje i polaganje ispita na engleskom jeziku.
 • Mentora i individualni pristup podučavanju.
 • Besplatne konsultacije.

Šta je potrebno da biste upisali doktorske studije vizuelnih umetnosti?

Na doktorske akademske studije Vizuelne umetnosti mogu se upisati svi studenti koji su na master studijama ostvarili najmanju prosečnu ocenu 8,5. Studenti koji imaju nižu prosečnu ocenu polažu diferencijalni ispit.

Jedinstveni program koji vodi ka uspešnijoj karijeri

Doktorske studije vizuelnih umetnosti traju 3 školske godine (šest semestara) sa obimom od minimum 180 ESP bodova.

Edukativni program doktorskih studija osmišljen je kao istraživački projekat u kojem ćete sticati nova teorijska znanja, primenjivati ih na praktičnom umetničkom radu i na taj način usavršavati nove i stare veštine.

Ovaj program predstavlja odličnu priliku da pored umetničko-teorijskih znanja steknete veštine u oblasti IT-ja, kao što su rad u Adobe i Autodesk softverima.

Doktorski umetnički projekat objedinjuje znanja i veštine stečene tokom svih nivoa studija, posebno ona koja stičete tokom prva tri semestra doktorskih studija, kao i iskustvo sopstvene umetničke prakse.

Vaš pisani rad biće doprinos literaturi iz uže umetničke oblasti kojoj pripada umetnički završni rad, a koji će biti od koristi kako studentima, tako i profesionalcima.

Posebne pogodnosti za studente iz inostranstva

Doktorske studije vizuelne umetnosti zbog svog jedinstvenog programa svake godine privlače sve više studenata iz inostranstva, a naročito iz regiona.

Zbog toga je kreiran poseban paket pogodnosti za studente koji u Beograd dolaze isključivo da bi stekli vrhunska znanja iz oblasti likovnih umetnosti i digitalnih medija na Fakultetu savremenih umetnosti.

Za više informacija o pogodnostima kontaktirajte sa savetnikom za edukaciju Fakulteta savremenih umetnosti na telefon: (011) 4011 216 ili na e-mail: office@fsu.edu.rs i on će vas uputiti u sve mogućnosti koje su u ponudi.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.