Rodna ravnopravnost na FSU

Stvaranjem i održavanjem ambijenta jednakih mogućnosti i kulture ravnopravnosti i inkluzivnosti tokom studiranja i rada na Fakultetu savremenih umetnosti može se uspešnije ostvarivati strateški cilj i ispunjavati misija ove ustanove. FSU je, u velikoj meri, već integrisao načela rodne ravnopravnosti i antidiskriminatornih politika u svoje ključne dokumente i prakse.

Lice zaduženo za rodnu ravnopravnost

Organ poslovođenja doneo je odluku kojom je imenovao doc. dr Milenu Ilić, profesora i člana tima za strateški razvoj FSU, kao lice zaduženo za rodnu ravnopravnost.

Plan mera za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti na Fakultetu savremenih umetnosti za 2024. godinu

Kao dodatni korak u pravcu snaženja politike poštovanja jednakosti i podsticanja svesti o značaju rodne ravnopravnosti, FSU je doneo Plan mera za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti na Fakultetu savremenih umetnosti za 2024. godinu.

Prioritetni ciljevi, kao i mere i akcije predviđene planom, rezultat su analize stanja rodne ravnopravnosti i procesa samovrednovanja te analize. Glavni cilj usvajanja Plana mera za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti na Fakultetu savremenih umetnosti za 2024. godinu je razvoj strategije rodne ravnopravnosti kroz izražavanje posvećenosti Fakulteta savremenih umetnosti promovisanju rodne ravnopravnosti na svim nivoima.

Za dodatne informacije o Planu mera za ostvarivanje i unapređenje rodne ravnopravnosti na Fakultetu savremenih umetnosti za 2023. godinu i njegovom sprovođenju možete se obratiti licu zaduženom za praćenje rodne ravnopravnosti na imejl-adresu milena.ilic@fsu.edu.rs.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.