Prijavi se i postani deo nove klase

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom.

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

Kreirajte inovativne proizvode za korisnike širom sveta

Sve one proizvode kao što su igračke, ambalaže, knjige i automobili, koji su zaludeli svet, neko je morao da osmisli i dizajnira. Ako ste oduvek maštali o tome da kreirate produkte koji će postati prepoznatljivi ali i da stvarate dizajn po kojem će oni biti upečatljivi, onda je modul Produkt dizajn na master studijama dizajna pravi izbor za vas.

Koristeći znanje koje ste već stekli, o materijalima, tehnologiji i estetici, naučićete da kreirate inovativne nove proizvode za korisnike iz celog sveta.

Ko može da upiše master studije dizajna – modul produkt dizajna?

Master studije dizajna – Modul produkt dizajna mogu upisati kandidati koji su stekli zvanje dizajnera, to jest završili osnovne akademske studije dizajna ili druge srodne oblasti. Po okončanju studija, studenti stiču zvanje master dizajner.

Studije traju dve godine, odnosno četiri semestra, i nose ukupno 120 ESPB bodova. Svaki semestar obuhvata 15 nedelja aktivne nastave. Nastava je tako koncipirana da obuhvata i teorijske i praktične predmete, tako da već tokom studiranja stičete profesionalno iskustvo.

Međunarodno priznati Adobe i Autodesk sertifikati

Školovanje na FSU studentima pruža mogućnost da idu u korak sa modernim duhom vremena i da u svoja umetnička dela implementiraju najnovija tehnološka dostignuća, kao i da rade na najsavremenijim kompjuterskim programima.

Sa znanjem koje su stekli na fakultetu, po završetku strudija moći će da polažu za međunarodno priznate Autodesk i Adobe sertifikate, jer će tokom školovanja steći znanje u Autodesk programima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softveru povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati priznati su svuda u svetu i omogućavaju lakše pronalaženje posla kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Autodesk sertifikacija

 • AutoCAD Certified User/Professional;
 • Autodesk 3ds Max Certified User.

Adobe sertifikacija

 • ACP Visual design using Photoshop;
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator;
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign;
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver;
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro;
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects;
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC.

Upoznajte ceo proces – od ideje do završnog proizvoda

Program na ovom modulu osmišljen je tako da student koji završi master studije upoznaje ceo proces, od nastanka ideje pa sve do realizacije. Taj pristup se naziva pluralistički, a do krajnjeg produkta dolazi se kroz brojne dizajn kulture: dizajn kroz samoprodukciju, dizajn za proizvodnju, dizajn kao katalizator pozitivnih promena, kroz istraživanje mogućih scenarija i kontekstualnih tema u razvoju proizvoda.

Ovakva struktura pruža platformu studentima da konceptualizuju i potvrde svoje ideje i da kroz izradu artefakata prikažu, izazovu i preispitaju postojeća mesta i produkte, kao i obrasce ponašanja ljudi.

Šta dobijate na master modulu produkt dizajna?

Naučićete da radite sami, ali i da sarađujete sa velikim brojem stručnjaka iz drugih oblasti na zajedničkim projektima. Kroz timske i pojedinačne projekte, koji uključuju eksterne partnere i tutore, priznate dizajnere i dizajn istraživače, studentima je omogućeno da grade svoju ličnu dizajn kulturu i autorski izraz, ujedno gradeći portfolio radova koji će ih pozicionirati u željeni profesionalni kontekst.

Diplomirani studenti ovog modula su kreativni vizionari kojima znanja i veštine koje su stekli omogućavaju da budu na vodećim pozicijama u proizvodnim timovima ili da osnuju svoje dizajn prakse.

Gde sve možete da radite?

Kada završite modul produkt dizajna na master studijama na FSU, zahvaljujući portfoliju koji ste napravili još tokom studija, možete raditi zaista širok dijapazon poslova. Produkt dizajner potreban je u svim segmentima savremene industrije, jer svaki proizvod, bez obzira na njegovu funkcionalnost, mora da dobije i konkretan izgled.

Profesionalci u ovoj grani dizajna klijente mogu da pronađu u auto-industriiji, industriji igračaka, prehrambenoj industriji, mogu dizajnirati ambalaže, knjige i još mnogo toga.

Pretvorite svoj talenat u unosan posao i postanite dizajner o kojem se priča.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.