FSU deo kolonije „Nature & Art”

/ / Izložbe-nastupi, Obaveštenja / 6. 06. 2017.

Studenti doktorskih studija i profesori ALUM-a po prvi put će učestvovati na simpozijumu i koloniji „Nature & Art”, koji se ove godine održavaju u Osečini od 9. do 16. jula.

Oni će dobiti šansu da svoj umetnički talenat razvijaju kroz radove u okviru kolonije, a takođe i da prezentuju svoj rad u okviru simpozijuma.

ALUM_vest2

Umetnička dela od prirodnih materijala

Na simpozijumu se elaborira tema odnosa između prirode i umetnosti. Studenti ALUM-a će u okviru kolonije moći da iskažu svoj umetnički talenat tako što će praviti radove od prirodnih materijala ili pod dejstvom prirodnih sila.

Glavni organizator i umetnički direktor ove platforme je Đorđe Stanojević, vanredni profesor na ALUM-u, a sve se dešava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i lokalne samouprave.

Među umetnicima iz cele Evrope i doktorandi ALUM-a

Ovogodišnja manifestacija je sedma po redu i na njoj će učestvovati 14 umetnika i kustosa iz Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Crne Gore i Srbije. Prvi put su među učesnicima studenti doktorskih studija likovnih umetnosti, Jelena Keleuva i Stefan Živković, kao i docent Jelena Blečić.

Biće to sjajna prilika da studenti sa svojim profesorima budu deo velike umetničke kolonije i da sa umetnicima i kustosima iz celog sveta steknu nova profesionalna iskustva.