GALERIJA FAKULTETA
SAVREMENIH UMETNOSTI

Galerija studentima pruža idealnu priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima, ali i da izlažu na grupnim i samostalnim izložbama. Rad Galerije nije ograničen samo na studentske izložbe. Obuhvata i delatnost profesora, kao i prestižnih umetnika naše i strane umetničke scene.

MESTO ZA VAŠE PRVE IZLOŽBE I PROJEKTE

Studenti FSU mogu da učestvuju u brojnim aktivnostima Galerije. Omogućeno im je da izlažu na grupnim izložbama i/ili da imaju svoje prve samostalne izložbe. Osim toga, u okviru predmeta Izlaganje i predstavljanje umetničkih dela studenti učestvuju u postavkama i pripremama odabranih izložbi, čime stiču praktična znanja, a u okviru istog predmeta, kao ispitni rad, pripremaju i virtuelne izložbe. Galerija omogućava i praksu za studente u trajanju od 80 radnih sati.

VIŠESTRUKE PREDNOSTI ZA STUDENTE

Značaj Galerije ogleda se u tome što studentima omogućava da:

  1. prate delatnost profesora i značajnih umetnika na našoj i stranoj umetničkoj sceni;
  2. steknu iskustvo učestvujući u grupnim i samostalnim izložbama;
  3. steknu teorijska i praktična znanja na radionicama u okviru izložbi;
  4. steknu praktična iskustva učestvujući u organizaciji odabranih izložbi.

BOGAT PROGRAM

Kako bi se studentima omogućio što bolji kvalitet studija, u Galeriji izlažu i prestižni umetnici, bilo samostalno bilo u okviru tematskog programa. Program Galerije obuhvata i izložbe profesora FSU, kako bi studenti mogli bliže da se upoznaju sa njihovim ostvarenjima.

Do sada su u Galeriji, između ostalih, izlagali: Beogradska umetnička radionica BURA, Nikola Radosavljević, Božidar Plazinić, Gordana Kaljalović, Toni Aničin, Boris Bogdanović, Sonja Iglič, Ljubomir Vučinić, Ljiljana Bursać, Udruženje „Art Brut Serbia”, Srboslav Ilić, Nikola Šindik, Jelena Rubil, Maja Radulović itd.

JEDINSTVEN PROSTOR ZA IZLAGAČE

Jedinstvenost Galerije, u odnosu na sve galerije i muzeje u Srbiji, ogleda se u postojanju odvojenog programa virtuelnih izložbi u okviru sajta Fakulteta, čiji će autori za početak biti studenti FSU. Oni će na osnovu prostora same Galerije, u za to predviđenim programima, predstavljati svoje vizije modernih postavki izložbi.

Svi zainteresovani izlagači mogu slati svoje radove na imejl-adresu Galerije (galerija.fsu@fsu.edu.rs) tokom cele godine. Godišnji program Galerije FSU praviće se tradicionalno u septembru.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.