Majstorska radionica Slobodana Beštića

/ / Nagrade, Obaveštenja / 19. 06. 2017.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će naš poznati glumac Slobodan Beštić, prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, održati majstorsku radionicu glume u periodu od 23. do 27. juna, u terminu od 9 do 11h.

Svi zainteresovani studenti glume mogu da se prijave za učešće u radionici popunjavanjem upitnika na dnu stranice. Priliku da učestvuje imaće 25 najbržih studenata, zato požurite i osigurajte svoje mesto u majstorskoj radionici istaknutog umetnika.

SlobodanBestic740

Saznajte tajne glume od uspešnog glumca

Slobodan je diplomirao glumu 1987. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a od 2001. godine angažovan je u Narodnom pozorištu u Beogradu. Tokom svoje dugogodišnje karijere zapažene su njegove brojne uloge u pozorištu, u predstavama „Buđenje proleća”, „Seobe”, „Dorijan Grej”, „Sveti Georgije ubiva aždahu”, „Hamlet”, „Mrtve duše”, „Travnička hronika”, „Zli dusi”, „Rodoljupci”, „Velika drama” i mnogim drugim.

Na filmskom platnu pokazao je glumačke veštine u delima „Prokleta avlija”, „Kuća pored pruge”, „Srpski film”, „Afterparti” i drugim. Publika ga pamti i po TV serijama „Metla bez drške” i „Sinđelići”, a angažovan je i u iščekivanoj seriji „Nemanjići”.

Nagrade za umetnika koji se stalno usavršava

Slobodan je za svoj rad osvojio mnoštvo nagrada i priznanja, među kojima su nagrada Narodnog pozorišta „Raša Plaović”, nagrada publike i nagrada stručnog žirija na festivalu Patosofiranje, nagrada „Gordana Kosanović”, evropsko priznanje za glumca koje dodeljuje Roberto Čuli (Theater an der Ruhr), nagrada za najboljeg mladog glumca za ulogu Morica u „Buđenju proleća” na festivalu MES u Sarajevu itd.

Poslednjih decenija svoje znanje i umeće prenosi mladim talentima kroz pedagoški rad na poznatim umetničkim institucijama: FDU u Beogradu i Cetinju, BK Akademiji, Umjetničkoj akademiji Osijek, Univerzitetu Sinergija. Slobodan konstantno radi na svojim veštinama i učesnik je brojnih domaćih i internacionalnih projekata za stručno usavršavanje glumaca i dramskih pedagoga.

Ne propustite sjajnu priliku za napredovanje

Majstorska radionica glume na Fakultetu savremenih umetnosti omogućiće vam da upoznate istaknutog glumca Slobodana Beštića i blisko sarađujete sa njim.

Prijavite se za učešće na radionici i budite među 25 studenata glume koji će imati priliku da uče od slavnog glumca i uspešnog pedagoga.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.