Nova znanja za glumce na majstorskoj radionici

/ / Nagrade, Vesti / 30. 06. 2017.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti imali su priliku da razvijaju praktične glumačke veštine uz Slobodana Beštića, prvaka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je održao majstorsku radionicu glume na Fakultetu, u periodu od 23. do 27. juna.

Razvijanje praktičnih glumačkih veština

Tokom četiri dana trajanja radionice mladi umetnici su uz proslavljenog glumca i posvećenog pedagoga Beštića savladali tehnike korišćenja glasa i pokreta na sceni i načine izražavanja glumca pred publikom.

slobodan-bestic-740

Studenti su bili oduševljeni ovakvim načinom rada, a Milan Tošić, jedan od učesnika, nije krio svoje zadovoljstvo zbog učešća u radionici:

Ova radionica nam pomaže da osvestimo svoje telo, da otklonimo svoje grčeve, a profesor nas sjajno vodi.

Slobodan je sa studentima radio na ovladavanju tehnikama opuštanja i dramske igre, a kroz vežbe sa maskom studenti su mogli da nauče kako da pokažu svoja umeća u najboljem svetlu. U radionici je posebno uživala studentkinja Katarina Živković, koja obožava igru i scenski pokret:

Jako mi se sviđa što se oslobađamo, telo se opušta, što je jako važno za nas kao glumce na sceni.

Mladi umetnici sa mnogo perspektive

Održavanje majstorske radionice nije obradovalo samo studente FSU već i samog glumca, koji je uživao u prenošenju svojih znanja i veština mladim umetnicima. Slobodan Beštić iskreno je podelio svoje utiske o radu sa studentima Fakulteta savremenih umetnosti:

Baš sam se obradovao, mnogo mi je lako s njima da radim. Već od prvog dana ne samo da postoje disciplina i želja za rad nego su zaista uradili sve ono što i treba da bude cilj.

Uz ovakvu predanost i želju za napredovanjem, kao i brojne prilike za usavršavanje uz najistaknutije umetnike koje FSU pruža, nema sumnje da studente Fakulteta savremenih umetnosti čekaju uspesi u predstojećem radu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.