Novi gost FSU-a o umetnosti i hrišćanstvu

/ / Nagrade, Vesti / 9. 05. 2017.

Ciklus Gost ALUM-a se nastavlja. U četvrtak, 11. maja, gost ALUM-a biće prof. dr Vladimir Vukašinović, protojerej-stavrofor, koji će sa studentima govoriti na temu Umetnost i hrišćanstvo, u već tradicionalnom terminu od 17h.

Razgovor o umetnosti

Umetnost je kroz istoriju u velikoj meri korišćena da iskaže religiozna osećanja i prenese verska uverenja. Umetnost je religiji bila jedno od glavnih oruđa, a o tome u kojoj meri su zaista povezane ove dve celine, studenti će diskutovati sa gostom ALUM-a, prof. dr Vladimirom Vukašinovićem.

VV_gost_740

Tokom gostovanja prote Vladimira, starešine crkve Ružice na Kalemegdanu, studenti će svakako naučiti nešto novo o povezanosti i međusobnom uticaju umetnosti i hrišćanstva, i čuti vredne savete protojereja-stavrofora o umetnosti, radu i životu uopšte. Razgovor će, kao i do sada, moderirati profesor ALUM-a Božidar Đurović.

Upoznajte cenjenog profesora Bogoslovije

Prota Vladimir Vukašinović diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Pravoslovnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Na istom fakultetu sada radi kao redovni profesor na nekoliko predmeta. U zvanju docenta predavao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški” Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Kao vanredni profesor predavao je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i na Pedagoškom fakultetu u Vranju.

Posebna karakteristika bogoslovskog mišljenja i stvaranja prote Vladimira jeste merenje i sagledavanje problema kroz prizmu savremenog života crkve, što mu daje dragocenu aktuelnu dimenziju. Napisao je brojne knjige i studije, kao i različite naučne i stručne publikacije.

Dođite na još jedno zanimljivo i poučno druženje u okviru ciklusa Gost ALUM-a, u četvrtak, 11. maja, u 17h i upoznajte protojereja-stavrofora Vladimira Vukašinovića. Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.