Otvaranje izložbe „Tama Svetlost Tama”

/ / Nagrade, Vesti / 10. 10. 2017.

Pozivamo vas da u četvrtak, 12. oktobra, od 20h prisustvujete otvaranju izložbe „Tama Svetlost Tama”, čiji je autor cenjeni slikar i profesor slikarstva na Fakultetu savremenih umetnosti, Đorđe Stanojević.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Drina (Andrićev venac 4), a na njoj ćete imati priliku da pogledate najnovije slike i video-radove iz serije „Fantastični predeli”, koja do sada broji preko 123 radova.

FSU-vest-740px (1)

Radovi koji spajaju prirodu i umetnost

Radovi profesora Stanojevića nastali su spečifičnom tehnikom – tako što pigmentom oslikana platana izlaže kiši, snegu, mrazu i suncu, sve i to u periodu koji traje od jedne noći do čak nekoliko godina.

Kako prirodni procesi direktno utiču na završnu sliku, autor ima priliku da posmatra tok kreacije i uči od prirode i tako postaje neodvojiv od kreativnog procesa. Zajedno, oni formiraju neprekidni ciklus gde svetlost smenjuje tamu.

Dođite u četvrtak, 12. oktobra, u 20h u Galeriju Drina i zavirite u svet svetlosti i tame koji je kroz svoje radove kreirao slikar i profesor FSU-a, Đorđe Stanojević!

Izložba će biti postavljena do 11. novembra, a možete je pogledati svake nedelje od utorka do subote, od 13:30 do 19:30.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.