Sjajni nastupi studenata FSU na festivalu DEV9T

/ / Nagrade, Vesti / 5. 07. 2017.

Studenti FSU predstavili su svoju kreativnost na trećem po redu festivalu DEV9T, koji je održan od 9. do 17. juna u Staroj Ciglani. Na ovogodišnjoj manifestaciji, održanoj pod sloganom „Svetlost i senke”, posetioci su imali priliku da uživaju u izložbama, koncertima, radionicama, žurkama i raznim drugim oblicima stvaranja.

devet740

Vizuelni prikaz koji je zaintrigirao publiku

3dmuralStudenti FSU sa smera Grafički dizajn Aleksandar Krstić i Todor Damjanović osmislili su i na betonu kod ulaza iscrtali nesvakidašnji 3D grafit pod nazivom „Gutanje”, koji je privukao ogromnu pažnju posetilaca.

Oko murala umetnici su postavili i ogledala, pa su zainteresovani mogli da sagledaju prikaz iz drugačijeg ugla, naprave zanimljive fotografije i uživaju u domišljatoj kreativnosti mladih umetnika. O radu na muralu i utiscima posetilaca Todor Damjanović, jedan od kreatora, rekao je:

Ogledala služe da posetioci mogu da vide šta se zapravo dešava na podu iz nekog prirodnijeg ugla. Zadovoljni smo, super iskustvo i provedeno vreme. Dosta ljudi je stajalo, zapitkivalo, količina pažnje je odlična, a rad je na najidealnijem mestu gde svako može da ga vidi.

Multitalentovani studenti FSU

Studenti smera Menadžment umetničke produkcije i medija doprineli su realizaciji festivala kroz volonterski rad. Studentkinja Andrea Petrović je na ovom događaju predstavila i svoju ljubav prema vizuelnoj umetnosti, a publika je imala prilike da vidi projekciju njenih fotografija na popularnoj bini Urban bug. O učešću na festivalu Andrea ističe:

Ovaj festival je odlična prilika ne samo za nas već i za sve one koji se bave bilo kojim vidom umetnosti, jer ovde imaju priliku da ispolje ono što misle i da se pokažu. Ovde su svi prihvaćeni; ono što vole, to i rade, tako da je ovo idealno mesto.

Na festivalu se predstavila i studentkinja Anđela Kovljenić, koja je na stejdžu pod nazivom Arterija puštala muziku na sasvim neuobičajen način – unazad. Svojim nastupom na osmom danu festivala zaintrigirala je mnogobrojnu publiku, koja je uživala u izabranim kompozicijama uz zalazak sunca.

Praktična iskustva najbolja za napredak

krajfestivalaNa festivalu DEV9T studenti Fakulteta savremenih umetnosti pokazali su zavidan potencijal, ali i iskoristili priliku da upoznaju kolege iz sveta umetnosti, razmene mišljenja i iskustva i povežu se sa publikom kroz interaktivan koncept manifestacije.

Festival je završen tradicionalnim paljenjem „devetke”, a do ponovnog održavanja naredne godine, studente FSU očekuju učešća na mnogim drugim manifestacijama na kojima će, takođe, moći da pokažu svoje veštine i usavrše ih.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.