Studentkinja FSU u čast Leonarda Koena

/ / Nagrade, Vesti / 16. 08. 2017.

U utorak, 8. avgusta, sa početkom od 21h u Petrovcu na Moru, u sklopu festivala Večeri mladih umjetnika i stvaralaca, održano je veče posvećeno Leonardu Koenu, gde je nastupila Dijana Todorović, studentkinja FSU, koja je svirala i pevala u znak sećanja na muzičku legendu.

Dirljivo veče stihova kanadskog kantautora

Posetioci festivala imali su prilike da na video-bimu pogledaju isečke sa koncerata Leonarda Koena, kao i zanimljive scene iz njegovog života. Za to vreme, Dijana Todorović, studentkinja menadžmenta umetničke produkcije i medija na Fakultetu savremenih umetnosti, svirala je gitaru i otpevala pet pesama upotpunjujući prisećanje na slavnog umetnika.

Leonardvece

Publika je na ulazu dobijala odštampanu poeziju, koju su zainteresovani mogli da recituju nakon muzičkog dela. Čitavo veče proteklo je u divnom raspoloženju poštovalaca lika i dela Leonarda Koena, koji su, iako setni zbog njegovog odlaska prošle godine, bili ispunjeni što na ovaj način mogu da mu odaju počast.

Muzička legenda koja je ostavila neizbrisiv trag

Kantautor i književnik Leonard Koen rođen je 1934. godine u Kanadi, a preminuo je 2016. godine, mesec dana nakon što je objavio svoj 14. album, nazvan „You Want It Darker”. Neki od njegovih najvećih hitova su „Suzanne”, „I’m Your Man”, „Hallelujah“.

Objavio je 14 albuma i dobio oko 40 nagrada, što za poeziju, što za muziku. Među priznanjima za njegova dela je i Gremi za životno delo, koji je dobio 2010. godine. Primljen je u Rokenrol kuću slavnih 2008. godine, a njegova specifična boja glasa, šarm i stihovi koje je pisao neminovno su obeležili svetsku muzičku scenu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.