Predstavi svoje ideje na originalan način

Želiš da svoja znanja iz oblasti grafičkog izražavanja unaprediš posebno razvijajući znanja o tome kako komunicirati bez reči.

Smer Vizuelne komunikacije na master studijama dizajna namenjen je upravo onima koji žele da na savremen, moderan i što jasniji način iznesu svoje ideje i razmišljanja, bilo da je to samostalan rad, ili je u službi nekog klijenta.

 

Šta podrazumeva pojam vizuelnih komunikacija?

Vizuelne komunikacije u svojoj osnovi predstavljaju kreativan proces u kojem kombinujete vizuelnu umetnost i modernu tehnologiju da predstavite svoje ideje. Sve počinje sa porukom koja u rukama talentovanog dizajnera postaje vizuelna i prevazilazi okvire reči i slika.

Na Fakultetu savremenih umetnosti na raspolaganju vam je najmodernija tehnologija, savremeno opremljene prostorije, ateljei i slušaonice u kojima možete razvijati svoje dizajnerske ideje i zadatke.

Naučićete da kroz kontrolisanje boja, tipova, pokreta, simbola i slika kreirate vizuelni dizajn koji je informativan, edukativan ili zabavan određenom tipu publike.

 

Steknite prestižne međunarodno priznate sertifikate

Školovanje na FSU studentima omogućuje da steknu znanje u Autodesk programima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softveru povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati priznati su svuda u svetu i omogućavaju vam da radite i u Srbiji i u inostranstvu.

Autodesk sertifikacija

  • AutoCAD Certified User/Professional,
  • Autodesk 3ds Max Certified User/Professional.

Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)

  • Visual Communication (Adobe Photoshop),
  • Web Authoring (Adobe Dreamweaver),
  • Video Communication (Adobe Premiere),
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator),
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign).

 

Koji su ciljevi ovog master programa?

Kao svoj glavni cilj, program vizuelnih komunikacija ima ideju da je dizajner taj koji može da napravi razliku, i to ne samo u strategiji i razvoju biznisa u kojem je angažovan nego i na globalnom nivou.

Za vreme školovanja studenti rade na projektima koji teže da imaju pozitivan uticaj na kulturološke različitosti, koji imaju etičku i kritičku notu i koji različitim društvenim temama daju vizuelnu formu.

Naši studenti svojim radovima značajno utiču na budućnost vizuelne kulture i komuniciranja i postaju dizajneri koji su u stanju da razumeju širu sliku pozicije grafičkih komunikacija u savremenom društvu kao i formiranje i usmeravanje novih pravaca u vizuelnom izražavanju.

Kako izgledaju master studije Vizuelnih komunikacija?

Master studije vizuelnih komunikacija deo su master programa Dizajn i traju dve godine, odnosno četiri semestra. Nastavni program sadrži i teorijski i praktični deo, na kraju se radi završni master rad, a po završetku dobijate 120 ESPB bodova i titulu – master vizuelnih komunikacija.

Steći ćete znanja iz oblasti prostorne grafike, grafičkog oglašavanja, crtanja, 3D modelovanja, ilustrovanja i kulture govora i komunikacije.