SAMOSTALNA IZLOŽBA SRPSKOG UMETNIKA SUNА MANDIĆA U GALERIJI FAKULTETA SAVREMENIH UMETNOSTI

/ / Izložbe-nastupi, Vesti / 12. 01. 2024.

Poznati umetnik Sun Mandić će ponovo, nakon 22 godine, otvoriti svoju samostalnu izložbu u utorak, 16. januara, u 19 časova, u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti.

Sun Mandić, rođen 1980. u Porodici bistrih potoka kao najmlađi od troje dece, već od svoje sedamnaeste godine stvara umetnička dela. Njegova specifična tehnika uključuje stvaranje oblika nagomilavanjem linija kroz strpljiv rad tankim rapidografima, uz korišćenje crnog tuša po papiru. Njegovo stvaralaštvo zahteva volju, napor, strpljenje, istrajnost i kontinuitet.

Tokom vremena Sun Mandić je razvijao svoj stil dodajući elemente kao što su puštanje strela i pirografisanje, što je postalo prepoznatljivo u njegovim delima. Dela kao što su „Hvala ti”, „Stopala”, „33.44”, „Crtački dnevnici”, „Pogoditi sebe”, „100 dana” i mnoga druga formirala su svojevrsni kontinuirani tok stvaralaštva.

Neki od njegovih radova kao što su „Poskakivanje”, „Belo na belom” i „Ravnolinijski hod” pripadaju anonimnom stvaralaštvu i ostavljaju snažan utisak na posmatrača.

Nakon 22 godine, Sun Mandić ponovo izlaže samostalno u Beogradu. Pozivamo vas da prisustvujete svečanom otvaranju izložbe u utorak, 16. januara, u 19 časova. Ne propustite priliku da vidite njegova izvanredna dela. Očekujemo vas, a izložba će trajati do 30. januara!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.