GRAFIČKI DIZAJN

Pretvori svoj talenat u jedno od najplaćenijih zanimanja

Grafički dizajneri su jedni od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka današnjice, i zbog toga je ovo jedno od najpopularnijih zanimanja.

Studije grafičkog dizajna na Fakultetu savremenih umetnosti pripremaju studente za realne izazove u ovom poslu i zbog toga je akcenat na praktičnom radu. Na Fakultetu savremenih umetnosti ćeš steći prestižna IT znanja, veštine, iskustvo i sertifikate koji će tvoj rad izdvojiti po kvalitetu i obezbediti ti uspešnu karijeru.

Prijavi se »

Grafički dizajn

Kome je namenjen modul Grafički dizajn?

Ukoliko želite da oblikujete vizuelne identitete brendova, bavite se formom, bojom, tipografijom, prelomom teksta i pripremom za štampu, najbolji način da usmerite svoj talenat je da upišete modul Grafički dizajn.

Ovaj modul namenjen je i onima koji žele da se bave drugačijom vrstom dizajna. Zbog toga imate priliku da steknete znanja i iz drugih oblasti u skladu sa svojim interesovanjima kao što su: dizajn tekstila, kostima, industrijski dizajn itd.

Drugim rečima, na modulu Grafički dizajn dobijate znanje koje predstavlja sublimaciju različitih vrsta dizajna, kako biste postali profesionalac koji samostalno kreira celokupan vizuelni identitet proizvoda.

Prestižni Adobe sertifikati

Da biste već na početku karijere pronašli dobar posao i imali mogućnost da birate projekte na kojima vam je zadovoljstvo da radite, potrebno je da znate da koristite Adobe softvere kao što su Photoshop, Illustrator i drugi. Takođe, potrebno je da svoje znanje dokažete prestižnim sertifikatima.

IT veštine koja stičete na Fakultetu savremenih umetnosti omogućavaju vam da položite ispite za Adobe sertifikaciju i u startu budete ispred drugih kandidata prilikom apliciranja za posao.

Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)
  • Visual Communication (Adobe Photoshop)
  • Web Authoring (Adobe Dreamweaver)
  • Video Communication (Adobe Premiere)
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)

Kako izgleda nastava?

Na stručnim predmetima koje ćete imati na ovom smeru, dobijaćete zadatke i rešavati probleme istovetne onima koje imaju profesionalni dizajneri. Korak po korak, dostići ćete kvalitet koji je neophodan kako biste pronašli prve poslove.

Na modulu Grafički dizajn studenti se ohrabruju da rade samostalno i u timovima, da donose nove predloge i da preuzimaju inicijativu.

Pored predavanja na fakultetu oni dobijaju mogućnost da čuju predavanja gostujućih predavača – najeminentnijih stručnjaka u polju dizajna i uče iz njihovog iskustva.

planiprogramPLAN I PROGRAM ZA MODUL GRAFIČKI DIZAJN POGLEDAJTE NA OVOM LINKU.

Rad na realnim projektima

Kako bi se na najbolji način pripremili za svoj budući posao i uslove u kojima će raditi, studenti su već tokom školovanja uključeni u rad na realnim projektima koje realizuju samostalno ili u saradnji sa kolegama sa svog i drugih odseka Fakulteta savremenih umetnosti.

Dizajneri daju neprocenjiv doprinos kreiranju brendova i vizuelnog identiteta svakog proizvoda. Oni takođe imaju veliku ulogu u realizaciji svakog projekta, od umetničkog događaja do marketinške kampanje.

Tako na primer, oni rade na dizajnu plakata, banera, kataloga, brošura, logoa, i drugih vizuelnih materijala. Sa druge strane, oni realizuju i projekte koji prevazilaze oblast kulture kako bi bili pripremljeni za sve situacije i zahteve budućih klijenata.

Šta dalje?

Nakon završetka studija dizajna na modulu Grafički dizajn otvara vam se niz mogućnosti. Mnogobrojni projekti koje ste realizovali tokom studija predstavljaju odličan materijal za vaš portfolio koji ćete formirati uz pomoć i savete profesora.

Uz to, imate priliku da izaberete mesto na kom ćete steći praksu: eduTV, kompanije Comtrade, LINK group, marketinške agencije itd.

Uz ovako izgrađen CV i portfolio, sertifikate koji su dokaz vašeg znanja i prakse koja vam je donela iskustvo, bićete pravi izbor za svakog poslodavca i moći ćete da pronađete posao svojih snova.

Prijavi se »