Prijavi se i postani deo nove klase 

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Usmerite svoje znanje i postanite renomirani dizajner

Kvalitetan dizajn je svuda oko nas – okružuje nas, a da mi to i ne primećujemo. Ako želite da sami kreirate stvarnost, da je menjate po svom ukusu, onda je usavršavanje iz oblasti dizajna pravi izbor za vas.

Master studije dizajna imaju zadatak da profilišu studenta, usmere njegovo znanje i nadograde njegovo profesionalno iskustvo. Odabirom jednog od četiri modula, usmeravate se za usko profilisano znanje.

Prijavi se

Master dizajn

Šta je potrebno da upišete master studije dizajna

Master akademske studije dizajna pripadaju polju umetnosti, odnosno oblasti primenjene umetnosti i dizajna. Studije traju dve godine, odnosno četiri semestra, i nose ukupno 120 ESPB bodova. Svaki semestar obuhvata 15 nedelja aktivne nastave.

Master dizajna mogu upisati svi oni koji su stekli zvanje dizajnera, to jest završili osnovne akademske studije dizajna ili druge srodne oblasti. Po okončanju studija, studenti stiču zvanje master dizajner.

Kome su namenjene master studije dizajna

Master studije dizajna pravi su izbor za kreativce koji žele da njihove ideje promene društvenu realnost, za one koji žele da se istaknu i da njihovi radovi budu zapaženi. Studenti master studija dobijaju priliku da se profesionalno unaprede, da učestvuju na javnim događajima i da svoj rad dobro naplate.

Svrha je da kroz teorijsku i praktičnu nastavu studenti razviju svoj kreativni duh i sposobnost za kreiranje novih principa i postupaka dizajna na osnovu kojih će biti u stanju da generišu nova rešenja i trasiraju nove pravce u kontekstu umetničkog polja.

Celokupni program pristupa dizajnu kao aktivnosti koja daleko prevazilazi okvire estetskog istraživanja.

Izaberite jedan od četiri modula

Master studije dizajna podeljene su na četiri modula. Predmeti na modulima su koncipirani da na više načina doprinose opšteteorijskom i tehničkom znanju i veštinama studenata i jasno ih profilišu za odabranu oblast studiranja. Odaberite jedan od četiri modula i usmerite karijeru u željenom pravcu:

Koji su ciljevi master studija dizajna?

Svršeni student master studija dizajna postaje kompletan stručnjak koji će biti u stanju da stvara, primenjuje, modifikuje, transformiše, prilagođava i unapređuje umetničke koncepte u skladu sa svojim potrebama i potrebama konkretne situacije i samog zadatka.

Program je pravljen u skladu sa savremenim tokovima dizajna. Današnji stručni ateljei i biroi imaju potrebu za jasno profilisanim obrazovanim stručnjacima, ali i za ljudima koji su sposobni da kreiraju nove koncepte, ali i da umeju jasno da kontekstualizuju svoje uratke.

Šta dobijate na master studijama dizajna?

 • Diplomu master studija i 120 ESPB bodova.
 • Najtraženije kurseve iz oblasti IT-ja.
 • Mogućnost samostalnog ili timskog nastupa na tržištu Srbije, regiona ili šire.
 • Studio i svu potrebnu opremu za učenje i rad.
 • Sva potrebna znanja za rad u najsavremenijim programima za digitalno crtanje i multimediju.
 • Prilike za saradnju sa najeminentnijim stručnjacima iz oblasti dizajna.
 • Rad u malim grupama.
 • Besplatne konsultacije.
 • Učešće na internacionalnim projektima.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.